2019. szeptember 1., vasárnap

Libri raktárvásáron jártam


Sziasztok! A mai nap ért véget a Libri Kiadói Csoport raktárvására, ami kedden kezdődött és 50-90% között lehetett bizonyos köteteket megvásárolni. Sokáig bajban voltam, hogy kimenjek vagy ne. Tudjátok nem pesti vagyok és a munka mellett már nem lett volna értelme a város egyik feléből átmenni a másikra, szóval nagyon úgy nézett ki, hogy kihagyom az eseményt, de valami csoda folytán ma reggel úgy ébredtem, hogy márpedig nekem ott kell lennem, ha másért nem, akkor azért, hogy megnézzem, milyen is. Bevallom szkeptikus voltam, hiszen biztosan nem lesznek olyan kötetek, amiket én olvasok - gondoltam. Hát...ennél rosszabbul nem is gondolhattam volna. Nemcsak, hogy találtam nekem való olvasmányokat, de olyan áron jutottam hozzájuk, gyerekek, hogy csak ámulok még most is. Itt ülök a laptopom előtt, írom nektek a bejegyzést és nem hiszem el, hogy milyen szerencsém is volt ezzel a vásárral kapcsolatban. De ne búsuljon az sem, aki most nem jutott ki, úgy hallottam elég nagy sikere lett az eseménynek és esélyes, hogy máskor is lesz hasonló. Annyi tanulságot levontam, hogy még ha nem is vagytok benne biztosak, hogy nektek való, vagyis ínyetekre való, akkor is biztos, hogy találtok majd kedvetekre való könyvet. De nem is untatlak titeket tovább. Lássuk, hogy indult az egész.

Reggel amikor kipattantam az ágyból még nem gondoltam volna, hogy bizony ma utazni fogok Pestre. Megreggeliztem szépen, instáztam, chateltem, majd gondoltam egyet és már útra készen vártam a buszomat, hogy megérkezzen és röpke másfél órán belül a célhelyen landoljak. Már amikor 11 óra fele odaértem a PP Centerhez egy kisebb sor állt, s ahogy haladtam előre úgy lett egyre hosszabb a sor mögöttem. Amikor meg kijöttem már szó szerint kisebb had várta, hogy bejuthasson. A várakozást nem viselem annyira jól, főleg, hogy egyedül mentem, de a zene hallgatás mindig jó elfoglaltság, főleg az ilyen pillanatokban, amikor nincs velem senki.

Maga a hely, ahol megrendezésre került az esemény elég kicsi, viszont ehhez képest egész jól megoldották, hogy ne legyen tumultus, hogy azért kényelmesen el tudjunk férni és kedvünk szerint tudjunk válogatni a kötetek között. Azért a mai nap mentem ki végül, mert ma volt az Atwood nap, bár A szolgálólány meséje és az Alias Grace egyáltalán nem volt, legalábbis én a nyitás után 2 órával már egy darabot sem találtam belőlük. De a Vak bérgyilkosból és a MaddAddam trilógia dögivel volt. A legtöbb könyvre óriási kedvezmény volt, és a legújabb megjelenések is 50%-os kedvezménnyel futottak. A magam részéről 3x is körbe jártam a helységet, mire összeszedtem azokat, amiket végképp haza szeretnék vinni. Legelsőnek a Simlis került a kosaramba Lakatos Leventétől, de ezt később visszaraktam, mivel a Szigor-trilógiát sem ismerem, így nem lett volna értelme beszerezni a Simlist. De ami késik, nem múlik. Vagy ki tudja. 

Az első kör alkalmával csak 5 könyv került a kosaramba, de aztán, ahogy egyre több kört tettem úgy került bele egyre több. Vannak persze impulzus vásárlások is, meg amikor megláttam, hogy az Utolsó csók konkrétan 300 Ft, akkor nem tudtam azt mondani magamnak, hogy ezt most itt hagyom. De van, amit kerestem, ilyen a Starcrossed sorozat, aminek csak a harmadik részét találtam meg, vagy a 90 perc. 500 Ft-ért úgy gondolom, hogy nemcsak, hogy megérte, de nagyon is jól tettem, hogy nem hagytam őket őt. Az Online Girl kötetek meg olyanok, hogy mindig is akartam őket, de valahogy sose jutottam el odáig, hogy beszerezzem őket. A Harry Potter kötetek és A szépség és a szörnyeteg erősen impulzív volt, bár A Roxford házai rajta volt a beszerzendő könyvek listáján. Szóval, igen lehet, hogy egy kicsit sokat vásároltam, de ha úgy vesszük nem egészen 2 teljes könyv árát fizettem és még fagyizni is elmehettem volna a fennmaradó összegből. Egy nagyon jó napot zártam úgy érzem. Az ott dolgozók is extra kedvesek voltak, és ha lesz legközelebb is, akkor én tuti, hogy ott leszek. Nemcsak olcsó könyvekre bukkanhat az ember, de olyanokra is,amiket alapjáraton nem venne meg, de valami vonzza és csak a kosárba landol. Sőt még anyunak is találtam valamit, ami miatt extrán boldog vagyok. Remélem ő is fog neki örülni. És igen, szerintem a kép már magáért beszél, hogy miket is szereztem be, de készültem egy részletes listával is nektek, természetesen árakkal feltüntetve.
- A szépség és a szörnyeteg     500 Ft
- Legendás állatok és megfigyelésük képes kalauz     500 Ft
- Göthe Salmander képes kalauz       500 Ft
- A Roxford házai képes kalauz      500 Ft
- Zoe Sugg: Girl Online    500 Ft
- Zoe Sugg: Girl Online - A turné    500 Ft
- Laurelin Page: Első érintés      1000 Ft
- Laurelin Page: Utolsó csók     300 Ft
- Katie Khan: 90 perc      500 Ft
- Leisa Rayven: Álnok szerelem    500 Ft
- Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában    500 Ft
Szóval, őket szereztem be. Durván fizettem 5800 Ft-ot értük. S ha kiszámolom a teljes árukat, akkor baromi jól jártam, de hogy ne csak a levegőbe beszéljek, végeztem nektek egy kis számolást. Összesen 11 könyvet vettem (11!!!), nem teljesen 2 teljes árú könyv áráért. Ha mindezeket akciók nélkül, a teljes bolti árukon szereztem volna be, akkor a pénztárcám 36 689 Ft-tal lenne szegényebb. Ez azért nem semmi. Durván megérte kimenni és eltölteni az utazást is hozzászámolva egy fél napot. Durva. De örülök, hogy végül kimentem és ilyen kincsekkel tértem haza. És ha visszagondolok arra, ahogy álltam a sorban és néztem a kilépő embereket, hogy halomszámra hozzák ki a könyveket és én szkeptikus csodálkoztam ezen. Hát én sem úsztam meg, az tuti. Ti voltatok kint? Ha igen vetettek valamit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése