2018. július 21., szombat

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook - A csábítás szabályai


"A tea? Fahéjas."

*

Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány. Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét. A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe! Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá a férfi és a női gondolkodás különbségeire. Bájos, pajkos, humoros.

Azt a mindenit! Olvastam már Racheltől, de a Szárnysegéd Bt. eddig messze a legjobb alkotása. Sőt azt is megmerem kockáztatni, hogy Az üzlet mellett ez a másik legnagyobb kedvencem a Rubin Pöttyös könyvek közül. Hihetetlenül gyorsan haladtam vele, beszippantott a világ és alig bírtam magammal, hogy megtudjam, hogy alakul a sztori vége. Az egyszer biztos, hogy A csábítás szabályait minden csajnak el kellene olvasnia. Eszméletlenül jó, szórakoztató, izgalmas, erotikus, cuki és annyira megvesz magának, hogy az hihetetlen.
Rachel Van Dyken baromi magasra tette a lécet. Ez a kötete egyszerűen elkápráztatott . Nemcsak olvastam, hanem bele is éltem magam. Úgy éreztem magam olvasás közben, mintha egy foci meccsen lettem volna és végig szurkoltam, szorongtam volna az egészet, hogy az a csapat, jelen esetben pasi nyerjen, akinek mindvégig drukkoltam. Nagyon egyedi és megkapó már a regény kezdete is, és hatalmas pacsi jár azért, hogy végig Ian Hunter, a megrögzött csajmágnes szemszögén keresztül élvezhettük a cselekményt. Nemcsak a gondolatai kerültek előtérbe, hanem az érzelmei, az ahogy egyik pillanatról megváltozott a világa, ahogy minden a feje tetejére állt és ahogy nemcsak az elhatározása, de ő is mint ember egy teljes fordulatot véve más mederbe terelte az életét és olyan izgalmasan, olyan természetesen írta mindezeket le az írónő, hogy kérdés sem volt, hogy fogom e szeretni A csábítás szabályait. Egyszer hallottam egy barátomtól, hogy elcsábítani nemcsak személyeket lehet és ez csak most nyert értelmet előttem, mivel a kötet olyan szinten elcsábított, a rabjává tett, hogy az nem igaz. Igazi függővé váltam, s ez nemcsak a könyves álompasinak köszönhető, hanem annak is, hogy ilyen nagyszerű és fantasztikus írónő Rachel. Minden egyes leírt szó többletjelentéssel bír, van mögöttes tartalom, amit a kellő helyen elő is hoz és úgy állítja be, hogy az természetes legyen és fel sem merüljön bennünk a kérdés, hogy miért úgy történt, ahogy, mert annyira magával ragad a történet, hogy a feszes tempó miatt időnk nincs kételkedni, se kérdéseket feltenni. 

Minden egyes leírt szó, elhangzott mondat és gondolat helyénvaló és odaillő. A két főszereplő között kialakuló éteri vonzás nemcsak a cselekményre van hatással, de ránk is kihat. Magában az alapsztori nem lenne annyira rendkívüli, de az írónő azzá teszi. Annyi film van, és gondolom könyv, ahol a srác beleszeret egy olyan lányba, akibe normális esetbe nem szeretne bele, de megismeri és bumm... megvan köztük a kémia és onnantól kezdve már csak arra épít a történet, hogy minél több utalással, cselekvéssel arra fordítsa a mérleg nyelvét, hogy mi olvasók drukkoljunk, hogy jöjjenek össze és kapjunk pikáns jeleneteket. Ezt a sablonos motívumot spékeli meg Rachel a személyiségével és a maga bájával és egy olyan történet kerülhetett ki ezáltal a kezei közül, amit nagyon sokan fognak megszeretni és alig várják majd a következő Szárnysegéd Bt. sztorit. 

Szeretném külön kiemelni, hogy nemcsak hogy a kémiai rész teljesen rendben van, de a lapokból is árad a magabiztosság, a szexepil és a vágyakozás egy olyan személy iránt, akihez nem vagyunk elég jók, de mint ahogy azt Ian Hunter is megmutatja nincs lehetetlen, bárki megváltozhat csak azért, mert végre összefut a megfelelő lánnyal és lehet, hogy ez nagyon klisésen hangzik, de én hiszek ebben. Hiszek benne, hogy a megfelelő személy ki tud csalogatni minket a csigaházunkból és ő is megváltozik miattunk. Tartsatok naivnak, de A csábítás szabályai számomra az ígéretek földje. Maximálisan kikapcsol, magával ragad és szinte szárnyal a fantáziám közbe. Maguk a karakterek nagyon jól lettek kialakítva, de nemcsak a két főszereplő, hanem a mellékkarakterek is. 

Adott a megrögzött nőcsábász, akinek egy szerelmi tanácsadó cége van és aki segít a lányoknak megszerezni az áhított pasit, de csak akkor, ha a statisztika is úgy akarja. Az amerikai filmekből ezt a tipikus macsó figurát már ismerjük, mindenki odáig van érte és ő maga is tudja, hogy milyen jól néz ki és éppen emiatt imádom az olyan történeteket, ahol ők lesznek szerelmesek és nekik kell harcolniuk. Aztán ott van a szomszéd lány típusú lány ,aki kedves, de borzalmasan öltözködik. És az is biztos, ha ez a két különböző karakter összekerül ott kő kövön nem marad szárazon. Ian és Blake viszonylag különböznek, de olyan háttérrel, olyan múlttal rendelkeznek,a mi miatt nemcsak szórakoztató és perzselően szexi lesz a történetük, de elgondolkodtató és megrázó is. 

Nagyon jól vannak vegyítve a kötetben az információk,hogy se túl sok, illetve se túl kevés ne legyen. Megvan a tökéletes hangsúly, ami még jobban hozzátesz, ahhoz, hogy igazi felüdülés, már már szárnyalás legyen A csábítás szabályainak az olvasása. Az egyetemi színtér miatt tipikus, már már kötelező elemek is előkerülnek, de csak úgy, hogy megadja az érzetet és még így is a főhangsúly azon van, hogy a karaktereink maguknak is be merjék vallani, hogy mit is akarnak valójában. Mellettük a mellékkarakterek sem hagynak egy nyugodt percet sem, hiszen már ebben az első kötetben megalapozzák a hangulatot, megmutatják, hogy mire is számíthatunk a továbbiakban. Annyira jól vannak összerakva, hogy legszívesebben beköltöznék a történetbe és összehoznám a saját siker sztorimat, ahol a kiszemelt srác végre észrevesz és happy endes véget kapok, de amíg ez nem jön össze itt van nekem Ian Hunter, aki képes bebizonyítani azt, hogy mindennek el fog jönni az ideje, csak ki kell várni. Na meg az sem mellékes, hogy már most rögtön legszívesebben újra olvasnám. Igen, ennyire bejött a történet és az ahogy az írónő szövögette a szálakat. Összességében nagyon megszerettem és alig várom már a folytatást. Nem egy világot megrengető történet, de megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy egy hosszú és fáradalmas nap után felfrissülést hozzon. Az meg, hogy olvastatja magát csak hab a tortán.
" - Ian Hunter - biccentettem. - Profi szárnysegéd, és marhára az egyetlen esélyed arra, hogy végre..."

" - Arra célzol, hogy egy kis szüzike, aki még sohasem csókolózott, nem tudja kimondani az "orgazmus" szót, a szex hallatán elpirul, és hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra?"

"Tanácsadóból rohadt ügyfél lettem... kétségbeesetten vágytam rá, hogy észrevegyen egy lány, és bármeddig elmentem volna, hogy felkeltsem a figyelmét."

" - Az a szíved volt, nem a farkad. Tudod a különbséget, szóval a whisky hátralévő részénél már ne legyél pöcsfej."

" - Szörnyen kellesz nekem. - Magamhoz öleltem. - Szükségem van rád. Sóvárgok utánad. - Hátulról megragadtam a fejét, és közelebb rántottam. Durván összeütközött a szánk, és a nyelvünk is találkozott, mielőtt elengedtem. - De megijedtem."Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése