2018. július 10., kedd

Emy Dust: Összetört jövő - Megtalállak


"Az iroda neon fénye lehangolt, a nyakkendő túl szoros volt, nagyon nem akartam itt lenni."

*

Sam Davis egy magabiztos sikeres üzletember, megtalálta a szerelmet egy fiatal lány személyében, az élete tökéletesnek mondható. De egy váratlan balesetnek köszönhetően elveszíti emlékeit és a múltba zuhan vissza, ahol régi szerelme csúnyán átverte őt. Amanda Cole ezt ki is használja. Mindent megtesz, hogy Sam emlékeiben a lány végleg eltűnjön.

Sikerül visszatalálnia önmaghoz és az igaz szerelméhez, aki végig ott van mellette, csak ő nem tud róla? Vagy örökre hazugságban marad azzal, aki önző módon magának akarja őt? A múltból előkerülő titkok, nagy küzdelem elé állítják.

Egy férfi küzdelme a szerelemért!

Küzdelem, hogy megtalálja önmagát!


Rég volt már, hogy Emytől olvastam, bár lehet, hogy csak nekem tűnik olyan távolinak, de még hátra volt egy kötete, ami eltér a többitől és tudtam, hogy különleges élménynek kell lennie, mivel már a fülszövege azt éreztette velem, hogy bizony ez kell nekem. Igaz, hogy ez a második kötet, és az első már nem kapható kereskedelmi forgalomba, de ebookként kapható, s ha így nem is olvastuk az első részt még akkor is érthető. Én személy szerint függő lettem és egybe ledaráltam egy hétvége alatt a kettőt. Ez van, annyira imádom Emy írásait, hogy őszintén nem is csodálkozom, hogy két nap alatt kivégeztem őket. Az lett volna a csoda, ha tovább tart.
A Megtalállak egy nagyon finom, érzelmes, ármányokkal és árulásokkal teli izgalmas, könnyfakasztó regény, ami a szívek mélyéig hatol és elfoglalja a megfelelő helyet a szívünk egyik sarkában. Minden úgy kezdődik, hogy nem feltétlenül szükségesek az előzmények, mert mint ahogy az a fülszövegben is olvasható a főkarakterünk, Sam amnéziás lesz,s emiatt mindent elölről kell kezdenie. Na jó csak az elmúlt pár év esik ki neki, de ha jobban belegondolunk már ez is bőven elég, hiszen emberek vagyunk, akár naponta képesek vagyunk a változásra és arra, hogy másként gondoljunk bizonyos dolgokra. Maga a kötet eleje nagyon emlékeztetett a kultikus A szürke 50 árnyalatára, már csak a baleset miatt is. Néhány pillanat erejéig olyan volt, mintha belecsöppentem volna a filmbe, de aztán persze egyedi vonalat vett a cselekmény és megmutatta, hogy bizony nem egy tucattal van dolgunk, hanem egy olyan kötettel, ami kiemelkedik a többi közül. Fájdalmas, szívszorító,de ugyanakkor érzéki is. Az első néhány fejezet után már lehet sejteni, hogy nagyon ütős lesz, amikor borul a bili,s ez így is volt. Ennyire szórakoztató és megbotránkoztató csavar megoldást ritkán látok. Természetesen valamilyen szinten szomorú és tragikus is, de muszáj kárörvendenem, mert Amanda karaktere nagyon irritáló és még az ilyen legalja karaktereket is úgy tárja a szemünk elé az írónő, hogy az valóságos legyen és elhiggyem, hogy tényleg vannak ilyen emberek, s nemcsak a filmek kockáin lehetséges az ilyesfajta ármány és cselszövés, hanem a regények lapjain is. 

Minél többet olvasok az írónőtől, annál több oldalát mutatja meg, minél sokszínűbb lesz én annál jobban szeretem, amit megalkot nekünk és viszonylag rövid időn belül meg is jelentet. Nagyon termékeny, s ez egyáltalán nem megy a minőség rovására, hiszen minden egyes regénye érték és valós érzelmeket ad át vele. Ennél többet szerintem nem is akarhat, mert ha már egy embert megérintett, akkor minden fáradtság és idegeskedés megérett és azt a célt érte el, amit szeretett volna. Emellett nagy hangsúly van az elfeledett eseményeken, embereken, élethelyzeteken és azon, hogy a megfelelő időben és pillanatban derüljön ki az igazság. Nemcsak a küzdelemről szól, hanem az újrakezdésről is, s ez mindkét félnél jelen van. 

Mind Sam, s mind Lili olyan eseményeket élnek át,amik simán megtörhetnék az embert, de nem ők küzdenek, még akkor is, ha néha belekerülnek a depresszióba és kilátástalannak látják a helyzetet. Hiszem, hogy a szerelem megéri ezt az áldozatot, s ez is a kötet egyik legnagyobb tanulsága, miszerint mindegy, hogy milyen nehézséget görget eléd az élet, fel kell állnia és a tudásodhoz mérten ott folytatni, ahol abbamaradt, s a legtöbbet kihozni a lehetőségeidből, s igen az igaz szerelem az egyik ilyen dolog, amiért érdemes harcolni és foggal-körömmel küzdeni érte, még akkor is, ha kilátástalannak tűnik a helyzet.

A történet egészét tekintve komplex, logikus, jól felépített és megfelelő szókinccsel rendelkezik. A kellő helyeken kerülnek elő a csavarok és a fájdalmas pillanatokat az érzéki kifejezések és megfogalmazások csak még keserűbbé és még lehetetlenné teszik, de az írónő megmutatja, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is lehet happy enddel végződő történetet szőni. Elég hozzá a kreativitás és a szórakoztatni vágyás és már meg is van a megoldás. Több helyen igaz, hogy összetört a regény és már a hajamat téptem, hogy basszus Sam emlékezz, mert ha ez így folytatódik, akkor én fogom kinyírni Amandát és nem várom meg, hogy szépen, finoman vagy ahogy Emy csinálta egy bazi nagy arcul csapással kipenderítse a képből. Istenem, hogy megtud lepni ez a nő, egyszerűen zseniális.

Amellett, hogy jó alaposan megszorongatja a szívünket,s amikor már azt hinnénk, hogy minden rendben lesz, na akkor tuti,hogy jön egy nagy csapás, ami teljesen más mederbe tereli a regényt, mint ahogy azt mi akarnának, de pont ez a szép benne, hogy olyan kiszámíthatatlan és csak nagyon ritkán történnek úgy a dolgok, mint ahogy azt mi elvárnánk és szeretnénk. Részben Magyarországon, s részben New Yorkban játszódik. Ez a kettősség tökéletesen kiegészíti egymást, s a hiteles leírásoknak köszönhetően szinte már olyan volt, mintha én is New York utcáin sétálgattam volna Lilivel és Sammel. S ehhez igazodva váltott szemszögű, így mindkét fél oldalát tökéletesen bemutatja, a kételyeket, a homályokat és az aggodalmakat is. Akik jobban kedvelik az erotikát és a romantikát, azok sem maradnak parlagon, mivel bőven kapunk erotikus és vágyakozással teli pillanatokat, de hála Amanda jelenlétének közönségeseket és már-már szánalmasakat is, de ez nem az írónőt, hanem annál inkább a karakter jellemét minősítik. Ha szeretnétek egy igazán, meglepően belsőséges, mélységeiben rejlő, komoly, de egyben romantikus történetet olvasni, akkor az Összetört jövő a ti könyvetek.
"Szemei csillogtak, ki sem kellett mondania, tudtam. Ott volt a szemében. Sajnos igazam volt, hogy csak egy pótlék. Helyettem! Ez zavart. Még most sem éreztem többet iránta, mint régen."

"Annyira közel hajoltam, hogy ajkunk majdnem összeérjen, de nem csókoltam meg. Minden önuralmamra szükségem volt. Vártam, hogy mit fog tenni. Hallottam, hogy elakad a lélegzete, ledermedve meg sem mozdult. Türelmesen vártam a bennem lüktető vággyal."

"Mondhatnám azt, hogy én mindezt meg tudom adni, minden nap láthatná, ha velem lenne, de tartottam attól, hogy fejvesztve kell szaladnom utána, mert megijesztem."Köszönöm Emy Dustnak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető közvetlenül az írónőtől!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése