2018. június 25., hétfő

Meghan March: Vigyél magaddal


"A tengerparton szerettünk egymásba, a mennyországban házasodtunk össze, és minden tökéletes volt."

*

A tengerparton szerettünk egymásba, a paradicsomban keltünk egybe, elvittem magammal a naplementébe. Tökéletesnek kellene lennie mindennek, de az a bizonyos „igen” nem garancia az örökkön-örökkére.
Most, két évvel később, alig ismerek magunkra.
Ideje újrakezdeni. Vissza a trópusi paradicsomba. Vissza, hogy kiderítsük, vajon meg tudjuk-e javítani a kapcsolatunkat.
Nem akarom feladni, meg akarom menteni magunkat, akár kockára is teszek mindent.
Két sérült ember.
Számtalan titok.
Harc az életünkért.
Talán megtörünk, de mindent meg kell tennünk.
A nemzetközi bestsellerszerző, Meghan March a hatalmas sikerű Vágy-trilógia után újabb romantikus-erotikus könyvekkel örvendezteti meg a műfaj kedvelőit.

Nagyon szeretem az írónő stílusát, azt ahogy fonja a szálakat, s ahogy megelevenednek előttem a szereplők, a történet és úgy egészében minden. Már nagyon vártam, hogy valami újat olvashassak tőle, hogy újra megmutassa nekem, hogy milyen érzéke is van az íráshoz. Már akkor felfigyeltem a kötetre, amikor megláttam a kiadó oldalán, hogy mennyi szépség fog érkezni az írónő tollából. Szépség, mert fantasztikus munkát végzett újfent a borító tervező. Minden, a fülszöveg és a már említett borító is mind egyre jobban arra csábít, hogy a kezedbe vedd és elmerülj a világába.
Imádtam minden egyes sorát. Számomra már most biztos, hogy ez a nyár olvasmánya. Csajos, nyaralós, napsütötte délutánok kötelező kelléke. Annyira jó időpontban jelent meg, hogy az hihetetlen. Itt a nyári szünet, s mit is lehetne csinálni, ha nem ilyen szuper könyveket olvasni. Maga a terjedelme nem annyira hosszú, de ez mit sem számít, hiszen az, amit kapunk az felülmúl mindent. Mint ahogy a fülszöveg is írja egy újrakezdés történetével ismerkedhetünk meg. Egzotikus vizekre kalauzol minket, s az elkápráztatás mellett el is varázsol minket. Szexi, buja, veszélyes, kalandos, magával ragadó, következetes olvasmány. A nyári hangulata mellett komoly marad. Nagyon szépen és logikusan követik egymást az események. A csavarok és a váratlan fordulatok a kellő helyeken és időpontokban bukkannak fel, hogy egy perc nyugtunk se lehessen. Ha nem az egzotikus környezet miatt, akkor a váratlan események miatt marad tátva a szánk. Hihetetlen mennyi minden elfér ebben az egy délután alatt elolvasható történetbe. Az elején nagyon szépen, fokozatosan vezet be a cselekménybe, mutatja be a jelen és a múlt morzsáit, ezzel tárva fel előttünk az első találkozás élményét, az együtt átélt kalandokat, az eltitkolt múltbéli eseményeket, amik odáig vezettek, hogy két ember ne csak falakat emeljen a másik elé, de még az elhidegülés is nagy szerepet játszik. Amikor elkezdtem nem hittem volna, hogy a kezdeti atmoszféra nagyon hamar átfordulhat egy veszélyes közeggé, ahol már nagy a tét, s nemcsak az, hogy sikerül e megmenteni egy házasságot, hiszen itt már élet-halál kérdése forog kockán. De ne haladjunk ennyire előre. A kezdés és a megismert információk alapján, akár idillinek is nevezhetném a kötet első felét, de mégsem az, hiszen beárnyékolja a múlt, az el nem mondott szívszorító események, amik léket vertek Dane és Kat bimbózó kapcsolatába. 

A logikai felépítését tekintve nagyon intenzív és valóságos helyzeteknek lehetünk szemtanúi. Zseni ez a nő, hogy képes ennyire szépen és természetesen fogalmazni. Igazi felüdülés, ha olvashatok az írónő tollából, mivel nagyon jól tudja, hogy mire van ahhoz szükségem, hogy jól érezzem magam, jól szórakozzak és, hogy teljes mértékben kikapcsoljon. Amikor már azt gondoltam, hogy nem lehet annál jobb, mint amilyen na csak akkor kezdtek el igazán beindulni az események, s akkor váltak igazán veszélyessé és akciódússá az események. Persze az eredeti vonalat sem hazudtolta, s így a testiség, a szexualitás is vezető szerepet kap benne, de az amit a kötet utolsó harmadában művel, az egyszerűen elragadó, akcióbomba és nagyon intenzív, nagyon valóságos. 

Olyan mesterien szövi bele a rideg valóságot, hogy az hihetetlen. Tanítani kellene ezt a fajta zsenialitást és szép érzéket. Akik a romantikát szeretik megkapják, akik viszont inkább az izgalmak mellett tennék le a voksukat, azok is megkapják az adrenalin adagjukat. Emellett ott vannak még a leírások és a visszaemlékezések, amik külön-külön is megérnének egy misét. Olyan szépen és természetesen fogalmaz, a környezet és program leírások is annyira valósak, és nagyon is látszik, hogy van mögötte élmény és nemcsak úgy vaktában a kitaláció műve. A kötet egyik különlegessége, hogy váltott szemszögű, így minden egyes apró mozzanatnak, gondolatnak és érzésnek a szemtanúi lehetünk, s olyan privát információkhoz juttat ezzel minket, amit a másik fél még nem tud, nem ért. Ez megadja a belsőséges kapcsolat illúzióját és azt, hogy úgy olvassuk a kötetet, hogy mind a két fél kételyeivel és magvas gondolataival tisztában vagyunk.

Tudom, hogy említettem már a testiséget és azt, hogy egy bizonyos ponton komolyabbra fordulnak az események és elveszti a prioritását az, hogy megfeleljünk a másiknak, s igazi harc bontakozik ki a felismerés és az életben maradás mellett. Pokoliak voltak ezek a fejezetek, rendesen megtépáztak a belső lelkivilágomat, de nagyon jól tette Meghan March, hogy ilyen mederbe terelte a cselekményt, mivel így nemcsak egy kellemes, utazós regényt olvashatunk, hanem valóságos problémákat is, amik képesek fenekestül felforgatni egy ember életét. Összességében tehát nagyon ajánlom. Elsősorban nemcsak azoknak, akik szeretik az írónő munkásságát, hanem azoknak akik valami újat, valami felemelőt, elgondolkodtató és megrázó olvasmánnyal akarják kibővíteni a repertoárt. Higgyétek el Meghan könyveivel nem lehet tévedni. Garantált a kikapcsolódás és a szabadidő hasznos eltöltése. Bónusz gyanánt az ősszel érkező 2 új kötetéből is olvashatunk részleteket, amik már így első blikkre is elég jónak tűnnek ahhoz, hogy igazi sikerek legyenek itthon is, s ne csak a tengerentúlon.
" - Legrosszabb esetben találkozhatunk pörölycápával, fekete úszójú szirti cápával, bikacápával vagy esetleg tigriscápával."

" - Ahhoz túl makacs vagy, hogy engedj bárminek vagy bárkinek, míg be nem fejezted, amit elkezdtél."

" - Egy lakatlan szigeten vagyunk. Kiszolgáltatottan fekszel ezen az ágyon, amikor betörök a szobába. Azért jöttem, hogy elvigyem, ami kell nekem, én pedig téged akarlak."

" - Értem. Nem csapom be. Ismerem az ottani gondnokot. Igazi seggfej. Meg akarta erőszakolni az unokatesómat. Bármit megtennék, hogy kicsináljam."

" - Öld meg, DC! Nem érdekel, ha lelő. Legalább abban a tudatban halok meg, hogy ez a seggfej is felfordul."Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Olvasd el te is, ide kattintva megrendelhető 20%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése