2018. június 28., csütörtök

Borsa Brown: A férj prostija


"Mindig is utáltam a reggeli erős napfényt."

*

Pamela házassága a szakadék széléhez ért. Három gyerekkel, és egy jóképű, sikeres férjjel az oldalán, úgy érzi, ő nem sokat ér. A mindennapjai szürkeségében azonban elhatározza, hogy megszívleli édesanyja egykori tanácsát: „Egy nő legyen tökéletes háziasszony, szerető anya, és otthon az ágyban egy céda.” Női praktikákat bevetve, és minden szégyenérzetét levetkőzve próbálja visszacsábítani a férjét, akit talán nem is veszített el. 

Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Ezúttal humoros formában, de mégis kegyetlenül őszintén és valósághűen mutatja be a női lélek bonyolultságát. 

Egy krízisbe jutó házasság újraélesztése, rengeteg erotikával, érzelemmel, nevettető és elgondolkodtató helyzetekkel. Egy olyan történet, ami bárki életében valóssá válhat. Mert a cél: nőnek maradni mindenáron!

Habár nem én vagyok a könyv elsődlegesen megcélzott célcsoportja, hanem a házasságban élő, gyermekkel rendelkező nők igenis tudtam értékelni és még így 21 éves fejjel is látom, hogy milyen igaza van Borsának és tisztelem azért, hogy ennyire szókimondó és nem fél mások véleményétől. Arról ír, amiről szeretne, de mindezt úgy, hogy megmarad benne az egyedisége és olyan borsássá teszi a történetet. Igaz továbbá az is, hogy kilóg az eddig megírt történetei közül A férj prostija, de ennek ellenére is tökéletesen beleillik abba a képbe, amit már kialakítottam magáról az írónőről.
A cselekmény, mint ahogy a fülszövegből is kiderül Pamela válságát és újraszületését meséli el. Hatalmas utat járhatunk be eközben úgy, hogy még a szobát sem kell elhagyni, s olyan élményekkel, tapasztalatokkal, praktikákkal, jó tanácsokkal gazdagodhatunk, amit lehet, hogy jelen pillanatban nem tudunk hasznosítani, de az biztos, hogy a későbbiekben nagy hasznunkra lesznek. A kötet eleje eléggé melankolikus, letört és hűen mutatja a valóságot, azt hogy mit érezhetnek az édesanyák. Én magam is látom a tüneteket édesanyámon, s nemcsak az a jó, hogy felismertem, hanem az is, hogy tudom is mi a megoldás rá. De erre ő maga is rá fog jönni, mivel első adandó alkalommal a kezébe fogom nyomni, hogy olvassa el, mert sok kérdésére választ adhat. De nemcsak neki ajánlom, hanem minden olyan nőnek, aki úgy érzi, hogy beszippantotta az őrlőmalom kereke és nem tud kilábalni belőle. A kezdeti lehangoltság után egy teljesen új fordulattal, egy új lendülettel, egyfajta izgalommal tárja ki a kapuit a regény. Megoldásokat megoldásokra halmaz és merészebbnél merészebb tanácsokkal lát el. Olyan praktikákat és furmányosságokat mutat, amihez nem elég az akarás, de a tenni vágyás is szükségeltetik. Annyira őszinte és szókimondó, hogy már ezért érdemes egy esélyt adni A férj prostijának. Bevallom az elején kételyeim voltak, hogy mit is fog adni nekem ez a kötet, de nem kell ahhoz 40 pluszosnak lenni, hogy értsük a mondanivalóját, mivel nemcsak egy házasságnak van szüksége a megújulásra, hanem egy hosszan tartó kapcsolatnak is. A különböző pikáns és szaftos ötleteket nem tudom, hogy honnan szedte az írónő, de nagyon kreatívak, erotikusak és merészek. 

Némelyiknél rendesen elpirultam és elgondolkodtatott, hogy vajon én mire lennék hajlandó, ha válságba jutna a kapcsolatom. Sokan hiszik azt, hogy mindenről a nő tehet, de nem. A kölcsönösség ugyanolyan fontos, mint az adni akarás. Hiába működött egykor jól egy kapcsolat érdemes újra beizzítani a gépezetet és megmutatni, hogy az a bizonyos tűz nem veszett el, sőt most még inkább ég, mint eddig. Maga a megfogalmazás és a szavak játéka egyből levett a lábamról. Nem köntörfalazott, nem próbált meg rossz irányba terelni, minél többet és többet olvastam belőle annál többet és annál értékesebb tudást adott át. 

Lehet, hogy lesznek olyanok, akiket érzékenyen fog érinteni a téma és az jut az eszükbe, hogy igen én olyan vagyok, mint Pamela, de már maga a felismerés is igazi segítség lehet. Hiszem, hogy ami egyszer jó volt az újból lehet az, ha nem még jobb. Tudom, hogy túl optimista vagyok, de reménnyel tölti meg Borsa kötete a szíveket és igazi élmény olvasni. Minden sora értékes, fontos. A figyelmesen olvasás itt érvényesül a legjobban, mivel olyan ötleteket és tanácsokat ad, hogy hűha. A megállapítások pedig nemcsak valósághűek, de kegyetlenül igazak is. 

Nagyon szépen és őszintén kitér minden olyan tényre, megállapításra, amit egy családanyának nap, mint nap meg kell élnie. Egyszer mindenki anya lesz és jó, ha már most megtudja, hogy attól, hogy megtaláltuk a tökéletes férfit még igenis tennünk kell érte, s nemcsak nekünk, hanem a párunknak is, hogy több év házasság után is azt lehessen mondani, hogy anno jól döntöttem és ő az Igazi. Hiszem, hogy ha sokkal többen olvasnának és többen vennék a kezükbe A férj prostiját, akkor több házasság lehetne megmenthető. A cselekményről még annyit, hogy könnyűszerrel lehet azonosulni a karakterekkel, de leginkább Pamelával, aki a család motorja és lelke. Erotikában és vágyakkal, merész húzásokkal és szituációkkal sem szűkölködik a kötet.

Eddig ez a legerotikusabb, a legőszintébb és a legfontosabb regénye Borsának, hiszen rólunk nőkről írt kendőzetlenül, a maga valójában. Mindenféle szégyenérzet és szégyenlősség nélkül tárja ki a lapjait, bár azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mit szóltak a családtagok, amikor megtudták, hogy mi is lesz a következő regény témája. Mindenesetre nagyon büszke vagyok és örülök, hogy személyesen is találkozhattam azzal a nővel, aki formálja és szembesíti a mai világot a regényeivel.

Egyetlen egy dolog maradt előttem kérdés az pedig az, hogy vajon ez, ami a kötet lapjain folyik vajon, hogy nézne ki, ha Steven, a családapa szemszögéből is meg lenne világítva és nemcsak akkor olvashatnánk a gondolatait és ténymegállapításait, ha ezt Pamelával vitatja meg, hanem a belső harcokat, a kételyeket és azt, ahogy ő látta ezt az egészet az ő saját szemszögéből megvilágítva. Azaz út, amit leír tele van bukkanókkal, megoldandó problémákkal, de mint azt sejteni lehet mindig megéri harcolni, küzdeni és legyőzni az akadályokat, mert azok igenis kifizetődök és meghozzák a gyümölcsét. Pamela nemcsak azt a képet változtatja meg, hogy mit is jelent nőnek lenni,hanem azt is, hogy ez milyen megpróbaltatásokkal jár és, hogy mennyi minden képes szabotálni az akció sikerességét. Az erotikus játék mellett pajkosság, vidamság, húzós szituációk és merész jelenetek is tarkítják a cselekmény sokszínűségét, s ezeket olvasva érezheti csak úgy igazán az ember, hogy milyen hatalom is van a nők kezében és, hogy mi mindent lehet elérni vele, ha megfelelően használjuk azt. Arra is rávilágít, hogy megmutassa igenis jó nőnek lenni és igenis ki kell használni ezt az előnyünket és a lehető legjobban hasznosítani azt. Ha tartalmas, egyedi, cenzúrázatlan, kendőzetlenül őszinte regényt szeretnétek olvasni a női nem nehézségeiről és egy férj meghódításáról, akkor A férj prostija a ti regényetek.
" - A hajadat is állandóan összefogod, pedig ha ki van bontva, olyan vagy, mint egy oroszlán. Tudtad, hogy minden vadász álma lőni egy oroszlánt? - kacag fel."

" - Nagyszerű! Akkor bizonyára lesznek még ilyen ötletei. Amíg az elme él, a test is él! - Vigyorog, mintha most valami nagyon okosat mondott volna. - Próbáljanak ki olyanokat, amiket eddig még sosem. Mutassák meg rejtett oldalukat a másiknak, hogy az újra felfedezhesse magukat."

"Felém fordul, kiráz a hideg. A pillantása felér egy tizennyolcas karikával: vetkőztet mindaddig, míg meztelenné nem válok, szexre csábít, alig bírok a szemébe nézni."

"Ezt a palit! Ki kéne találni, ha nem lenne. Szóval ekkora kedved van itt vicceskedni, mi? Majd adod te alább is!"Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 20%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése