2018. május 28., hétfő

UNBOXING: Májusi BASC Fandom Doboz


Sziasztok! Remélem már sokan megkaptátok a dobozt, így nem lesz annyira nagy meglepetés, hogy mi is lapult benne. Hozzám már csütörtökön megérkezett, és igaz, hogy éppen nem voltam otthon, amikor jött az értesítés, hogy mehetek érte, de mire vannak a testvérek, nem igaz? Az első sokk a dobozzal kapcsolatban akkor fogadott, amikor megláttam, hogy mekkora csomaggal is van dolgom, nem is tudom, hogy testvérem, hogy bírta hazahozni. Konkrétan egy bazi nagy dobozzal fogadott, ami annak ellenére, hogy ilyen óriási volt eléggé cipelhető súlyban volt. Úgyhogy megnyugodhattok, nincs semmi baja a tesómnak, él és virul, nem nyomta össze a súly. Ugye ez az első ilyen fandom box, ami megjelent a BASC-nál, s a havi dobozokhoz hasonlóan ennél is sikerült megoldani, hogy legyen olyan eleme a dobozon, amit nagyon nehéz szívvel tudtam csak kibontani. A dobozka elején volt egy matrica rajta a Book A Sloth Club felirattal, ami annyira megtetszett nekem, hogy csak nagy nehézségek árán tudtam rávenni magam, hogy elvágjam. De ami a doboz belsejében fogadott, na az maga a kánaán volt. Én nem számítottam arra, hogy több olyan régóta vágyott termék is lesz a dobozban, amikre már régóta fájt a fogam, de igen, ez is megtörtént és csillogó szemekkel bontogattam, nézegettem és forgattam a tartalmát. Tudom, hogy vannak olyanok is, akik egyáltalán nincsenek megelégedve a tartalommal, és megértem őket, hiszen korfüggő is, hogy kinek mi jön be és mi nem és én úgy érzem, hogy a magam 21 évével tökéletesen sikerült eltalálniuk az ízlésemet. Mind a színvilágot, s mind a termékek minőségét illetően. Lássuk is, hogy mik lapultak benne. 

Ami elsőnek szemet szúrt az a bögre. Nem tudják sokan, de hatalmas bögre fanatikus vagyok. Van már mindenféle, de az az igazság, hogy idézetes eddig még nem volt és már régóta akartam egyet, csak nem tudtam, hogy milyen idézet legyen rajta, de a BASC ezt megoldotta és nem is akármilyen bögrét rakott bele a dobozba. Szemmel láthatóan egyedi, színes (imádom a színátmeneteket benne), vagány, nagyon jól mutat a polcomon, de arra is tökéletes, hogy reggel ezzel kezdjük a napot és ebből igyuk meg a napindító kávét/teát/kakaót, ki mit iszik. Percekig csak forgattam, hogy azta, milyen gyönyörű. Nekem nagyon tetszik, a szín összeolvadásokért teljesen odáig vagyok. A következő elem, amit kihalásztam a töltőanyag közül az a gyertya volt. Pots and Mugs gyertyáról van szó, erről azt kell tudni, hogy a kivitelezése exkluzív, nagyon fincsi gyümölcsös illata van, Velaris-os, régóta be akartam szerezni, szóval ez is ilyen vágyott termék volt nálam. Nem vagyok az a nagy vászontáska rajongó, inkább kisebb "hátizsákokban" járom az utamat, de biztos vagyok benne, hogy használni fogom, már csak azért is, mert Tüskék és Rózsák Udvarás, az pedig az egyik kedvenc sorozatom. Azt hiszem már meg is van, hogy mibe fogom menni a könyves eseményekre, fel is avatom a Könyvhéten, szóval ha láttok egy őrült könyv fanatikust ACOTAR-os vászontáskával, akkor az nagy valószínűséggel én leszek. A színező igaz, hogy már megvan, mivel azt hiszem pont egy nyereményjátékon nyertem meg, de olyan képek vannak benne, hogy az valami eszméletlen. Persze emellett ott van az angol szöveg is, hogy tudjuk hol is járunk a történetben és mit akar illusztrálni. A lapok pont olyan vastagságúak, ami még bőven kényelmes ahhoz, hogy ha nagyon rá is nyomjuk a ceruzát/tűfilcet akkor sem üt át a másik oldalra és nem teszi úgymond púpossá a hátoldalát. 

A poszter is pont jókor jött, mivel már egy ideje azon gondolkodom, hogy le kellene cseréljem az ajtómon és a falamon lévőket, mivel már olyan régiek és itt lenne az ideje, hogy kirakjak valami újat. Nem tudom, hogy csinálta a BASC, hogy sikerült a gondolataimban olvasnia és belerakni még egy olyan elemet, ami én vagyok, amin egy ideje gondolkodom, de komolyan. Ezzel a poszterrel, amiről nincs képem, mivel vagyok olyan kis nyünyüke, hogy nem igazán merem kivenni a dobozából, a hengerből, mert félek, hogy amíg nem találom meg neki a tökéletes helyet addig meggyűrődik és azt nem akarom. Vicces volt, hogy amikor először megláttam azt hittem, hogy egy térkép lesz az, de így is nagyon örültem, Manon karaktere annyira közel áll hozzám, talán még jobban is bírom, mint Celaenát, tudom tudom, de ne kövezzetek meg érte. Imádnám, ha Manon és Dorian shipje nemcsak fandom gondolat lenne, hanem meg is valósulna a könyvekbe, és ki tudja lehet, hogy az Empire of Storms-ban meg is valósul, csak ugye ott áll a drága a polcon és várja, hogy véget érjen a vizsgaidőszak. Visszatérve a boxra és a poszterre nagyon jó a minősége, és az biztos, hogy amint kirakom a falra az lesz a szobám egyik éke, természetesen a könyvespolcom mellett. A kép bal alsó sarkában látható lap egy fanart, amit Bujdosó Gabriella készített ( az ő érdeme a bögre és a poszter is ). Vetekszik a külföldi fanart rajzolókkal a tehetsége. Könyvjelzőként is tökéletesen lehet használni, de ereklyeként is szuperül funkciónál, ha nem szeretnétek beletenni a könyvetekbe, vagy ha csak a gyűrődést akarjátok elkerülni.

Hátra van még 4 termék, amiről eddig nem esett szó, ezek közül is az abszolút kedvenc és úgy összességében a dobozból a legkedvesebb elemem azok a mágneses könyvjelzők. Valami eszméletlenül cukik és még most sem unom, hogy nézegessem őket, újabbnál-újabb képeket készítsek velük vagy csak úgy gyönyörködjek, hogy igen végre nekem is van. A Funko Pop figurák mellett ezek a kis mágneses könyvjelzők azok, amikért odáig vagyok. Órák hosszat tudom nézegetni Instagramon a velük készült képeket, úgy hogy közben nem unom meg. Igaz Funkom még nincs, de legalább akkora öröm a könyvjelző is. 3 lehetséges variációval kerültek bele a dobozba, Rhys és Feyre a fix elemek és mellettük lehetett megkapni Doriant, Celaenát vagy Rowant. Mint a képen is látszik nekem Rowan jutott és akkora tág pupillákat, mint amikor megláttam még nem láttatok, bár azért egy kicsit fáj a szívem Dorianért, mert az Üvegtrón világában e között a két karakter között nem az, hogy nem tudok választani, de rendesen őrlődöm. Mind a kettőhöz húz a szívem. Nagy sminkesként az ajakbalzsamnak is tudtam örülni, sőt 'Rysand csókjá'-nak ki nem örülne, de őszintén. Az ismertető szerint kókusz és citromfű illata van, de én nem igazán érzek úgy kimondottan illatot. Lehet, hogy az allergia miatt, de lehet, hogy csak egyszerűen nem annyira kifinomult a szaglásom, mint azt hiszem. A megmaradt két termékről annyit, hogy amikor megláttam a kendőt nem tudtam, hogy mi akar lenni. Egy átlátszó zacskó féleségbe volt belecsomagolva, de ahogy kibontottam egyből leesett, hogy ez egy kendő. Még nem tudom, hogy mivel fogom hordani, de amíg ezt eldöntöm, addig tökéletesen ellesz a többi Sarah J. Maas relikviám között. Az üveggömbös nyaklánc fogalma nem újdonság nálam, több ilyen technikával készült medált is tartogatok az ékszeres dobozomba, és ami bele került kép az még tetszik is, de az a hiányzó "a" betű rendesen szúrja a szemem. De ennek ellenére is el tudom azt mondani, hogy egyedi, kreatív és nem feltétlenül jönne velem szembe az utcán egy ilyen alkotás.

Összességében nagyon tetszett a doboz, látom benne a kreativitást és azt, hogy jó irányba halad a BASC, képesek újból és újból meglepni az olvasni szerető embereket, megújulnak, kitalálnak olyan dolgokat, amiket mások eddig nem hoztak be Magyarországba, igen itt a fandomra és a specifikus, előre megállapított és ismertetett könyves csomagokra gondolok, mind a Schwab box, vagy a Baráth Viktória doboz, ami majd októberben fog érkezni, de erről írni fogok egy bejegyzést is, így majd ott részletesebben le is írom nektek, hogy milyen újdonságok fognak még érkezni Lajhiék háza tájáról. Látom azt is, hogy mi váltotta ki a nem tetszéseket vagy az esetleges csalódásokat, de az az irány amerre halad a csapat nagyon jó és az idő előre haladtával a fandom dobozok is egyre közelebb fognak kerülni a tökéletes felé, lesz még vele munka bőven, de ha legalább hozzák ezt a színvonalat, amit eddig megszokhattunk tőlük, akkor az elégetlenkedők is tiszta szívvel fognak újra és újra BASC-os meglepetés boxot rendelni. Ami engem illett rajongok értük és azért, amit csinálnak és nem, nem azért mert kaptam tőlük dobozt, hanem azért, mert tesznek azért, hogy fejlődjenek, hogy ők legyenek Magyarország első számú könyves meglepetés dobozokat gyártó csapata, akiknek ugyanúgy fontos a pozitív és negatív visszajelzések is, hiszen ezeket beleépítik a következő dobozba és addig fejlesztgetik, addig próbálgatják, amíg azt nem lehet mondani, hogy igen, mindent megtesznek az olvasókért és pontosan azért vannak, hogy minket kényeztessenek és relikviákkal töltsék meg az életünket, a könyvespolcunkat és a ház egyéb részeit.Köszönöm a Book A Sloth Clubnak a fandom dobozt! Ha neked is megjött a kedved egy doboz beszerzésére, akkor ezen a linken a megrendelési időszakban te is be tudod szerezni a neked tetsző kategóriájú boxot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése