2018. május 19., szombat

Találkozz Ella Stellel a 89. Ünnepi Könyvhéten!


"Hogy ki is az az Ella Steel? Egy végletekig romantikus nő, feleség, anya, aki tényleg imádja a szerelemnek még a gondolatát is. Hogy hogyan született? Valószínűleg ő mindig is bennem élt csak várta a pillanatot, hogy a felszínre törjön. Igazából, már azelőtt felmerült bennem az írás gondolata, hogy igazán elmerültem volna a könyvek világában. Hogy miért? Ez egyszerű. Annyira mesébe illőnek gondoltam, ahogy annak idején összejöttünk a férjemmel, hogy úgy gondoltam, a történetünk könyvért kiállt. De hiába az alapszituáció, az ihlet nem talált rám. A terhességem alatt leírtam, hogy mi hogy történt, de amikor anyum negyedjére vette ki a füzetet a kezemből azzal a felszólítással, hogy: Olyan vagy, mint aki a végrendelkezik – letettem az írásról. Teltek az évek, az egyik este a YouTube-on néztünk videókat a gyerekekkel, amikor a bátyám átküldött egy videóklipet. A benne szereplő pasi mozgása, lazasága és hangja annyira megtetszett, hogy ott akkor történt valami. A gépezet beindult. Percekkel később már azt vettem észre, hogy Evan megállás nélkül beszél a fejemben és ha nem írom le, akkor rövid időn belül megbolondulok… – hát így kezdődött minden és azóta nincs megállás. Az a bizonyos klip. Én még most is imádom a pasi hangját: Emlékeim szerint 1:36-nál a dobverők forgatásánál tört elő Evan Keller… De az egész magával ragadott, amit a dobok mögött csinál a pasi."


Eddig megjelent kötetei:

Sors - Döntő

Evan Keller egy feltörekvő rock banda tagja, akinek meghiúsulni látszanak az álmai. A teher, ami a vállát nyomja már túl sok neki. Segítséget kell kérnie, de ezt nem teheti meg nyíltan, mert az csak tovább rontana a helyzeten. Vajon megtalálja a megfelelő embert?
Haley Benett egy elszánt, makacs fiatal nő, aki bizonyítani akarja leendő hivatása iránti elkötelezettségét. Egy hétköznapi történet, egy nem hétköznapi szerelemről. Egy kapcsolat, ami már az első személyes találkozó előtt elmélyül. Két szív és egy nagy szerelem. Vajon az egymás iránt érzett szerelmük elég erős ahhoz, hogy legyőzze az élet által eléjük sodort akadályokat? Megismerhetjük félelmeiket, küzdelmüket, kitartásukat és egymásba vetett bizalmukat. Ebben a történetben bármi megtörténhet, hisz a sorsunkról mi magunk döntünk.

Szerintem: "A karakterek már-már élőek, olyan mintha kilépnének az oldalakról, s a lelki szemeink előtt zajlik le a cselekmény. Minden egyes érzelmet, kezdve a szomorútól egészen a viccesen, kínoson át minden megtalálható, s a legjobb, hogy ezeket képes is átadni, nemcsak felszínesen kapargatja a szívünket, hanem a legmélyéig behatol, s együtt nevetünk vagy épp bosszankodunk a szereplőkkel."

"olyan természetességgel és bájjal ír az írónő, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nagyon jól szövi a szálakat, s a legnagyobb izgalmak közepette is képes még jobban vonzani a tekintetünket, mivel újabb és újabb megoldandó ügyeket és problémákat tár elénk. A maga nemében igazi kiemelkedő alkotás, s nem tévedek, ha azt mondom, hogy egy ennyire erőteljes kezdet után csak bízni tudok benne, hogy a kiadók is felfedezik az írónő tehetségét és mondanivalóját, s megadják neki az esélyt, hogy ne csak magánkiadásként legyen elérhető a regénye, hanem a boltok polcain is."

Beleolvasó: "Még egyszer megszívtam a szívószálat, de a meglepetéstől majdnem megfulladtam. Valaki mögém lépett, szorosan hozzám simult. Ijedtemben ugrottam egyet, de a felismeréstől leblokkoltam, nem tudtam hátranézni, de nem is kellett, mert egy belső hang megsúgta, hogy most nem Billy áll mögöttem. Egy erős férfikéz körülfogta a derekamat, és ebben a pillanatban meghallottam a világ legszexibb és legmélyrehatóbb hangját.
– Jobban örülnék, ha legközelebb kísérettel jönnél egy ilyen buliba. Veszélyes hely ez egy hozzád hasonló gyönyörű nőnek. – Teljesen lebénítottak a szavai és nem azért, mert hozzám ért egy vadidegen és nem azért, mert szorosan hozzám hajolva a fülembe suttogott, hanem azért, mert pontosan tudtam, hogy ki van mögöttem. A testemet mégsem tudtam arra kényszeríteni, hogy hátraforduljak és a szemébe nézzek. Egyszerűen mozdulatlanná dermedtem a jelenlététől. Próbáltam lelket verni magamba, így vettem egy újabb mély levegőt, de amikor megmozdítottam a fejemet, rám szólt. – Ne fordulj meg – suttogta a bőrömbe és az ajkait lágyan hozzáérintette a nyakamhoz. – Evan – suttogtam magam elé. Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy ő áll mögöttem. – Szebb vagy, mint emlékeztem – suttogta ismét a nyakamba. Forró leheletétől, keze érintésétől a vágy szélsebesen járta át a testemet. A bőre melegétől apró lángnyelvek táncoltak rajtam. Még többet akartam belőle. – Ne fordulj meg – ismételte."

A Könyvhétre bővített, még izgalmasabb, még szenvedélyesebb kiadásban lesz elérhető a fent látható borítóval.


Sors - Fordulat

Ethan Sharp egy öntelt, törtető focista, aki semmi mást nem akar, mint bekerülni egy európai futball csapatba. Bárkin és bármin képes átgázolni, hogy elérje álmait, ám élete nem várt fordulatot vesz. Rosie Keller egy átlagos tinilány, akinek különös hobbija van, a futball. Emellett szenvedélye a gyógymasszázs. Bizonyíthatja elhivatottságát, amikor a család kapcsolatai segítségével elkerül egy közeli csapathoz, mint masszőr. Kettőjük találkozása számos fordulatot hordoz magában. Vajon képesek lesznek felülkerekedni saját önző vágyaikon a szerelemért? Ethan előtt újra megnyílik az út, de a sors ezáltal még súlyosabb akadályt gördít elé. Feladja álmait a szerelemért, vagy mindent figyelmen kívül hagyva a vesztébe rohan?

Szerintem: "Amellett, hogy igazi egyéniségek a karakterek, nemcsak a főszereplők, de a negatív hősök és a régi ismerősök is teljes precizitással ki vannak dolgozva. Akár szembe is jöhetnének velünk az utcán vagy akár a szomszédaink is lehetnének, annyira élethű az ábrázolás. Annak különösen örültem, hogy Rosie szerelmi életének alakulása mellett betekintést nyerhetünk abba is, hogy miként változott és alakult Evan és Haley szerelme. Az meg már csak hab a tortán, hogy a következő kötet egyik szereplőjét, Jesse-t is közelebbről megismerhetjük, de nagyon helyesen a hangsúly főleg Ethan és Rosie nem mindennapi szerelmén van."

"Van benne minden. Izgalom, kaland, cselszövés, árulás, titkok, vágy, erotika, sorsszerű egymásra találás, romantika és kellő dózisú sport."

"Kemény fejlődéstörténet, izgalom és az írónő sajátossága, hogy szinte már egy teljes élettörténetet mesél el, hiszen nem elégszik meg azzal, hogy egymásra találnak a karakterei, mivel újabb és újabb akadályokat görget eléjük, hogy mi magunk is lássuk, hogy akiknek együtt kell lenniük, azok együtt is lesznek. Az akadályok nem elgyengítik, hanem megerősítik nemcsak a jellemet, de a másik iránt érzett érzéseinket is."

Beleolvasó: "– De először is – nyújtottam felé a kezem –, Ethan Sharp vagyok – mutatkoztam be neki. – Tudom, hogy ki vagy – flegmázott. – Tudom, hogy tudod, de szeretnék tiszta lappal kezdeni és azt hittem, ennek a legelső lépése a tisztességes bemutatkozás. – Ez esetben Rosie Keller – tette apró kezét a tenyerembe. – És csak, hogy tudd, tényleg szeretnélek jobban megismerni – húztam mosolyra a számat. – Rendben – válaszolta rezzenéstelen arccal. Azta… Van tartása, de én majd teszek róla, hogy ne legyen. Gonosz dolog tudom, de akkor is kell nekem ez a csaj. – Örülök, hogy megismerhettelek! – rántottam közel magamhoz egy hirtelen mozdulattal. Szabad kezével meg-támaszkodott a mellkasomon. Apró kezének érintése villámcsapásként hatott rám. Lenéztem oda, ahol hozzám ért, majd tekintetemet egyre feljebb vezettem, egészen a szeméig. Annyi érzelem futott át rajta, hogy hirtelen nem tudtam eldönteni, melyik lesz a legerősebb, ami győzedelmeskedni fog felette. – Akkor menjünk és vegyél kezelésbe – suttogtam, talán túl közel a szájához. Éreztem egyre fokozódó zavartságát. Ezt látva még nagyobb vigyorra húzódott a szám. Menni fog ez – nyugtáztam magamban."

Hamarosan...


A Sors - Döntő bővített változatát nemsokára ti is a kezetekben foghatjátok, s a Sors - Fordulat már meg is jelent. Mind a két kötet elérhető lesz a Gyémántfelhő Kiadó és az Álomgyár pavilonjában! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése