2018. május 16., szerda

Emy Dust: Karácsonyi karakter boom


"Volt még időm egy kávéra, pedig már fél órája el kellett volna indulnunk."

*

Nagyon édes kis novellával örvendeztetett meg az írónő. Valamennyi régi és új karaktere szerepel benne. Igaz, hogy iszonyatosan rövid, mégis képes szórakoztatni és tartalmas kikapcsolódást nyújtani. Nagyon jókat nevettem közbe, ahogy felidéződtek bennem az emlékek, ezek ugyanúgy voltak kellemesek, mint kellemetlenek. Maga az alapsztori, amiért megíródott a novella nagyon ötletes és még hasonlót nem is olvastam, pedig túl vagyok már egypár novellácskán. De a Karácsonyi karakter boom kiemelkedik közülük. Egyszerre nyújtott nosztalgikus élményt és ébresztett bennem késztetést arra, hogy az eddig nem ismert, de már megjelent köteteket elolvassam és arra is, hogy a még meg nem jelenteket várjam buzgón és felcsigázva. Hasonlóan az előző köteteihez most is sikerült maradandót alkotnia Emynek. Egyszerre volt szívet melengető és vágyott a kötetecske. Gondolom sokan vannak közületek is olyanok, akik kíváncsiak arra, hogy mi lenne, akkor ha a karakterek találkoznának a megalkotóikkal. Az írónő ezt helyezte az előtérbe, s ennek segítségével egy jópofa, szerethető cselekménysorozatot dobott össze. Minden olyan szókincs és karakter jellem, amit eddig megismerhetem újra felütik a fejüket és hozzák a tőlük megszokott formát. Az pedig, hogy ha említés szintjéig is, de beleírta magát Emy a történetet baromi jó ötlet és sikerült vicces szituációkat kreálnia vele plusz ezzel a majd 40 oldallal újra ráébresztett arra, hogy ő egy olyan írónő, akitől érdemes olvasni. Biztos vagyok benne, hogy rosszabb napjaimon, amikor erőt vesz rajtam a rossz hangulat és közérzet felcsapva a Karácsonyi karakter boom-ot minden sötétség el fog szállni és csak a jókedv és vidámság marad a helyén.
" - Nem érdekel a por nép, édesem. Mi nem idevalók vagyunk! - mosolygott.
  - Amint visszajöttünk az lesz az első, hogy elolvasom a sztoritokat. Mekkora egy mocsok vérszívó szuka lehetsz benne. - nevettem az arcába."

" - Milyen csoport? - Brianre néztem, hátha ő tud valamit, de a fejét csóválta.
  - Jaj, apa! Ti nem szoktátok követni? - kérdezte szemrehányóan. Mielőtt válaszoltam volna megint megnyílt a függöny. Leesett az állam, amikor láttam, hogy Angie lépett be. Brian arca elvörösödött, Vic és Megan engem nézett."

" - Lenyugodni? Kész vázlattal akarnak elé állni! Nem fogom hagyni! Tudod, hogy mit derítettünk ki róla. Nem akarom Hope mellett látni! - mutatott feléjük dühösen."Köszönöm Emy Dust írónőnek a novellát! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető személyesen az írónőtől!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése