2018. május 1., kedd

Anne L. Green: Elvarratlan szálak


"Péntek késő este volt. Frankkel, a haverommal és a barátnőjével, Naomival megbeszéltük előző nap, hogy este elmegyünk egy szórakozóhelyre kitombolni magunkat."

*

A ​szerelem a legveszélyesebb fegyver. Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára. Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció. Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia.


Ahhoz képest, hogy ez a kötet olvasói ráhatásra született meg ki merem jelenteni, hogy az eddigi legjobb ALG kötetet tarthattam a kezemben. Nemcsak izgalmas, erotikus, forró, szexi, laza de komoly is, akcióval dúsított és felettébb pikáns. Igazi csemege Anne rajongók számára. Amikor elkezdtem még csak remélni sem mertem, hogy Aiden Cross kiüti a nyeregből Alexander Crosst, aki nálam az ALG regények csúcsa, a legkedvesebb történet, amit olvashattam az írónőtől, de ez úgy néz ki, hogy alaposan megváltozott és annyira sajnálom, hogy eddig halogattam az Elvarratlan szálak olvasását, mivel egyszerűen letehetetlen és sziporkázó.
A történet egy kezdeti lazasággal kezd, majd ez elég hamar komolyodik, és olyan élethelyzetek és problémák kerülnek az előtérbe, ami hamar arra ösztönzi a történetet, hogy váltson és egy teljesen új nézőpontot adjon. A kezdeti playboy élet elég hamar megváltozik, olyan síkba tereli az eseményeket, amik miatt nemcsak élvezetessé válik a regény olvasása, de azt is figyelemmel kísérhetjük, hogy milyen karakterbeli változások keresztezik a kötet lapjait. Ezenfelül tökéletesen beleillik abba a zsánerbe, amit eddig felépített magának az írónő és azok az apró sajátosságok is jól kivehetőek, amik miatt egyből rájöhetünk, hogy igen, ez egy ALG kötet. Hozza a már megszokott színvonalat, azt a tehetséget és érzékiséget, amit úgy szeretek az írónőben. Amikor annak idején Lexie történetét olvastam remélni sem mertem, hogy egyszer a kis Aiden sztorija is napvilágot lát majd, de itt van és ezzel is bebizonyosodott számomra, hogy az írónőnek is legalább annyira fontosak az olvasói, mint nekünk Anne. A történet már az első oldaltól kezdve magához láncolt, csüngtem minden egyes szaván és alig vártam, hogy legyen egy kis időm és teljesen elmerüljek a cselekményben. Ennyi izgalom, bonyodalom, fájdalmasnak vélt tény rég fogadott egy kötetben, s volt egy pont ahol nem csak, hogy nem hittem a szememnek, de egyenesen tiltakoztam az ellen, amit olvastam. Percekig bambultam magam elé, és azt mondogattam magamba, hogy nem ez nem történhet meg, és ez csak valamiféle vicc. És ezt most halál komolyan gondolom, tényleg így történt és miután az előző olvasmányom Sienna Cole-tól a Lefelé a folyón volt nagyon megviselte volna a lelki világomat, ha Anne is bedurvul és abba a mederbe tereli az eseményeket, amit elkezdett. Viszont ez a csavar nemcsak rombolt, de épített is. Nem egyszerűen gondolkodásra késztetett, de arra is, hogy ha a rossz irányba mennek az események, akkor személyesen megkerestem volna az írónőt és jól elbeszélgettem volna vele, hogy ilyet nem teszünk az olvasókkal, nem szabad ennyire kínozni őket.

Az alap szerint két hasonlóan titokzatos múlttal rendelkező karakter egymásra találásának lehetünk szemtanúi sok-sok feszültséggel és vágyakozással teli pillanattal fűszerezve. Az orvosi szakszavak és kifejezések profi szinten színesítik a történetet. Nemcsak annak lényegét érintik meg, de egy olyan keretbe is teszik ezáltal, ami még több ember szívéhez eljuthat. Amellett, hogy egy romantikus, kalandos, akcióval dúsított történetet kapunk, abba is beleláthatunk, hogy milyen egy orvos élete, milyen az ha az ő kezében van mások élete, megmutatja azt is, hogy bizony az éremnek nemcsak egy, hanem két oldala van, s az írónő nem aprózza el a dolgokat. Ugyanúgy képes veszélyes, vagy éppen már-már vattacukor rózsaszín pillanatokat belecsempészni a történetbe.
Ami miatt nagyon megkedveltem a történetet az az, hogy képzelet gazdag, szinte lélegző, színes és karizmatikus karakterekkel dolgozott és mindenféle szépítgetés nélkül ismertette meg velünk őket. Ha kellett felemelte a mennyekig,vagy éppen a pokolba taszította őket. S ezzel nemcsak őket, de minket olvasókat is sanyargatott, ami egyfelől lenyűgöző, hiszen nem kis tehetség kell hozzá, hogy erre képes legyen, másfelől ez a folyamat bizony az írónőt is megsanyargathatja, s ebből is jól kivehető, hogy a karakterei mellett ő is egyedülálló, erős és kitartó. A kötet olvasása előtt Aiden egy kisfiú volt a lelki szemeim előtt. Ha most hallom meg a nevét egyből eszembe jutnak a pikáns, forró kalandok, a szexualitás és a kirobbanóan sikeres eddigi legjobb ALG regény gondolata.

S ha ez még mindig nem lenne elég, ott van a maffia is, ami miatt kap a kötet egy újabb adrenalinlöketet, egy adag veszélyt, hirtelen felindulást, megoldásra váró ügyet, rejtélyességet, titkokat, ármánykodást, akciót és egy kis pikantériát is. Legnagyobb örömömre az Eltitkolt múlt szereplői is megmutatják magukat, láthatjuk, hogy mi is lett a sármőr Alexből és a jég tetején is megélő Lexie-ből. Aiden és Aria párosa igazi lobbanó elegyet alkot, amit képtelenség eloltani. Perzselnek szárnyalnak, ha kell veszélybe kerülnek a másik miatt vagy meggondolatlanságot tesznek, de minden tett és kimondott szó hangsúlyos, veszedelmes és alapjaiban határozza meg a végkimenetet. Nem véletlen hát, hogy Anne volt az első Álomgyáras szerző, aki megmutatta, hogy mennyire is tehetséges és, hogy mire is képes. Lehet, hogy ez már a 6. története az írónőnek, mégis megmaradt egyedinek, lebilincselőnek és káprázatosnak. A fejezetek eleji idézetek, amik már kész védjeggyé váltak is találóak, helytállóak és tökéletesen illenek az adott fejezetek mondanivalójához és hangulatához. Összességében imádtam. Nagyon örülök, hogy lehetőségem adódott olvasni és csak remélni tudom, hogy egy jó ideig nem tervezgeti az írónő a visszavonulást, hiszen elképesztő, amit félévről-félévre lerak az asztalra. A lezárás miatt pedig jár egy virtuális puszi és ölelés, mivel megszelídítette a vadóc, de laza playboyt és feloldotta a gátlásos, mindig helyesen cselekvő és határozott Aria falait és olyan szerelmet bontakoztatott ki a lelki szemeink előtt, ami egyszerűen hihetetlen és perzselő.
"Dr. Cross... Ha kiderül, hogy szívsebész, menten elájulok... a szívbeteg hölgyeink szívműködése pedig minden kétséget kizáróan leáll, ha megpillantják. Minden nő egy ilyen pasi karjai közt akar meghalni."

" - De nem büntethetsz mindenkit valaki más hibájáért egy életen át. A magányod falát csakis te törheted át belülről. Neked kell kitárnod a kapukat, mert kívülről senki nem tud bemenni hozzád, ha te nem engeded - suttogtam."

" - Azzal sokkal nagyobbat, ahogy a mosdónál rám néztél. Ez komoly dolog, Aiden! Nem hagyhatod el magad! Érted? Szükségem van rád! Én melletted állok. Belém mindig kapaszkodhatsz! A dühöt nemcsak úgy lehet kezelni, hogy lenyeled vagy kiüvöltöd magadból. Van még egy módja: egyszerűen elengeded. Igazán csak akkor fog végleg elmúlni, és így tudsz továbblépni."

" - Nem! Aria-függő. Szex nélkül tudok élni, de nélküled nem - simogatta a hajam."

" - Szilánkosra tört a szívem, és most hiába kirakószom a darabkákkal, sehogy sem tudom összeilleszteni. Hiányzik a legfontosabb elem: te. Az emberi szív azonban ilyen: sérülten is tovább dobog. De minek?"Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése