2018. április 5., csütörtök

Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek


"A Jobbra húzott történetek minden egyes sztorija valódi, élő, lélegző, szerelemre vagy éppen szexre vágyó emberek elbeszélése alapján született."

*

Szex, szerelem, Tinder.
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben! Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.
Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv!
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.A Tindert nem hiszem, hogy nagyon be kellene mutatnom bárkinek is, de akik abszolúte nem tudnak róla semmit azokat a kötet elején felvilágosítja az írónő. Emellett az alapfogalmakba is bevezet, megmagyarázza, hogy mit jelent, ha valakit jobbra húzunk, illetve, ha balra. Én személy szerint nem vagyok semmilyen társkeresőre sem regisztrálva, de mindig is érdekelt, hogy milyen lehet, ha az ember lánya neten keresztül ismerkedik meg a nagy Ő-vel. Az írónő nemcsak olyan történeteket mutat be a könyvében, amik jól végződtek, hanem bizony olyanokat is, amik cseppet sem úgy alakulnak, ahogy azt az ember elképzelné. Többször felnéztem olvasás közben és meg kellett kérdezzem magamtól, hogy ez most tényleg komoly volt és ez egy valós történet, mivel minden egyes sztori, amikről lentebb olvashattok valóságosak, megtörténtek, semmi sem a kitaláció eszköze. Úgy, ahogy van a meztelen igazságot helyezi előtérbe, cseppet sem szépít a dolgokon, de emiatt is lesz annyira megkapó és élő ez a riportkönyv, ami egyébként az első ilyen témájú olvasmányom, s kicsit sem bánom, hogy csak most ismerkedtem meg a műfajával, hiszen az a jó, ha erős kezdettel indítok egy-egy új műfajban, s Tóth Anikó Dóra megmutatta, hogy milyen közvetlen stílusban tudja megszólítani a hallgatóságot. Szóval nagyon ajánlom. Ha nem tindereztél még, akkor azért, ha viszont aktív felhasználó vagy, akkor meg pontosan azért, hogy lásd minden gáz randin túl tud tenni valaki más, aki még gázabb szituációba keveredik, s jó ha tudod, hogy nem te vagy az egyetlen, akit megszívatott a sors. A kötet első fele inkább a negatívumokra épül, de a romantikusabb lelkűeknek is kedvez a kötet, főleg a váltott szemszöges történeteknél, ahol mindkét fél kifejtheti, hogy szerinte, hogy zajlott az a bizonyos első találkozás és, hogy lett egy egyszerű tinderes randiból sírig tartó szerelem, eljegyzés, esküvő és boldogan éltek, amíg meg nem haltak...

Korábban nézhettem volna Trónok harcát
Erős kezdet. Nagyon díjazom, hogy őszintén, mindenféle teketória vagy szépítgetés nélkül tárta elém az igazságot. Nem próbált meggyőzni arról, hogy igen milyen jó dolog néhány perces chatelés után ergo vakrandizni. Hazudnék, ha a történet iróniáján és hihetetlenségén nem nevettem volna, de az az igazság, hogy annyira hihetetlen, hogy nehéz elképzelni, hogy vannak még olyan balfácánok a Földön, mint S. meg az ő bénasága. De nagyon jó kezdet. Megadja az alaphangulatot és elborzaszt mielőtt rátérne a sikersztorikra.
Amikor kiderül a csúf igazság
Úgy látszik, hogy az írónő a leggázabb történeteket szedte össze, mivel ez a második sem piskóta. Férfi szemszöggel van dolgunk és komolyan mondom én kezdtem el szégyellni magam K. miatt. Nagyon jó ébresztőnek, hogy ne felejtsük el hol kezdődik el az igazi ismerkedés és a nyomulás. Személyes tapasztalatom nincs e téren, de K. viselkedése nem különös eset, mivel a legtöbben sajnos elvesztették a saját magukra irányuló önbecsülést és tényleg bármit megtennének egy pásztor éjszakáért. Inkább elborzasztott ez a történet és valamilyen szinten inspirált is, hogy milyenné ne váljak soha, bár ez a veszély nem fenyeget. A főszereplő srácok viszont nagyon megsajnáltam. Azt hiszem erre szokták mondani, hogy nem minden a külső. Lehet valaki külsőleg vonzó, ha belül nincs érték és rohad.
Gyakori jövés-menés
Nem ítélkezem de eddig ez a leggázabb sztori, viszont nagyon jól rámutat arra, hogy aki ribancos csajokat akar, annak azok is fognak jönni és hiába akar komoly lenni, hiába akar normális kapcsolatot kialakítani rossz a megközelített szegmens. Azért ebben az egy történetben jó néhány kudarcra ítélt találkozás foglal helyet, s helyik a szánalmasabb az, hogy kb. csak arra ment a főszereplő csávó, hogy minél több csajt meghúzzon vagy hogy talált is tömkelegével ilyen csajokat. Annyi biztos, hogy elrettentő példának tökéletes. Srácok ha csak a szexre mentek ne is várjatok többet. Ha megvan az elköteleződés és eldöntitek, hogy valóban ismerkedni akartok, akkor olyan potenciális jelölteket is kell jobbra húzni. Nyilván férfiszemmel ász királynak találhatjátok a főszereplőt; de nőivel már megbocsássatok. Viszont őszinte volt és az őszinteséget nagyra értékelem. De azt érzem, hogy ez a kötet egyik mélypontja.
Meleg paradicsom, hideg punnyadás
Ennél találóbb nem is lehetne a címe. Igazi felüdülés volt az olvasása, már csak azért is, mert LMBT meg azért, mert nem csak rossz tapasztalatokkal van tele, hanem azt is megmutatja, hogy lehet igazi matchre találni a Tinderen, még akkor is ha bizonyos okok miatt nem hosszú életű dolog sül ki belőle. A történet mesélője nagyon jól adja elő magát, emiatt is faltam a sorokat és vártam, hogy mikor kezdi el ecsetelni a tapasztalatait. Az, hogy bevezetett a meleg ismerkedés rejtelmeibe csillagos ötös. Habár én nem vagyok meleg, mégis jó tudni, hogy a Tinder nemcsak a heteró kapcsolatokra megy rá, hanem mindenkinek kedvez. Bárki betudja jelölni, hogy kit keres: nőket, férfiakat vagy esetleg mindkettőt. Ami igazán becsülendő ebben a történetben, hogy kendőzetlen őszinteséggel tárja ki a lelkét, még akkor is, ha az elvárásokról vagy az esetleges rossz tapasztalatokról számol be.
Kiborulós összeköltözés
Végre egy jól végződő történet, ahol a két félnek hasonló elképzelésük van, hajlandóan a kompromisszumokra és teljesen őszintén mind a női, illetve mind a férfi oldalt megismerhetjük. Az igaz, hogy hasonló az elmesélés, de azért nagyon látszik, hogy a női szál viszi a prímet. Sokkal jobban kitárulkozik, figyel a részletekre, arra hogy elmesélje a körülményeket, vagy éppen azokat a részeket, amik fontos részei az egymásra találásnak, a férfi nézőpont mégsem tért ki rá. Nagyon életszagú és teljességgel magam elé tudom képzelni, hogy hogyan is zajlott a megismerkedés. Amit sajnálok, hogy anonim módon, csak a kezdőbetűkkel vannak megjelölve az említett személyek, s így esélyem sincs, hogy kiderítsem hogy mi lett a pár sorsa, hogy megtörtént e a lánykérés, és ha igen, akkor hol és hogyan. Szóval szívesen olvastam volna még tovább.

Fél év a pokolban

Már a címe is jól kezdődik... Sejtettem, hogy nem lesz egy leányálom, na de az, amit kaptam az valami hihetetlen. Nem tudom elhinni, hogy tényleg van ilyen. Oké, hogy valaki magányos, de ez nem indok arra, hogy olyan embert viseljen el, akit alapjáraton nem viselne el semmilyen körülmények között. Ha eddig azt gondoltam, hogy a buta szőke nős történet a kötet mélypontja, akkor baromi nagyot tévedtem, mert ez az. Nemcsak komoly, de brutálisan őszinte is és megmutatja az emberi gyengeséget, de egyben kiutat is mutat, hogy mibe ne bonyolódjunk soha, ha kedves nekünk a saját boldogságunk és egészségünk, mert igen ez egy olyan történet, ahol nemcsak a főszereplő lány lelki világát éri támadás, de az egészségét is. A többit innen már el tudjátok képzelni. Senkinek nem kívánom. És az az igazság, hogy rendesen meg is sajnáltam a lányt.

Szellemes fordulat

Hát... nem is tudom, hogy mit mondjak. Mind a női és mind a férfi szemszög karizmatikus, különc és egyben különleges úgy ahogy a szerelmük története is, de az a paranormális vonal, ami irányába elment finoman szólva is furcsa, na meg persze valamilyen szinten érdekes is. Az alap az, hogy adott két karakter, akik olyan párt keresnek, akik nem a megszokott módon néznek ki, akikben van valami különleges és nem egy tucat sorozat részei. Érdekes, ahogy az elhatározás; miszerint ebből csak szex lesz, hogy vált át egy életerős, soha el nem engedős se veled, se nélküled kapcsolatba, amibe a gonosz és negatív energiák is befigyelnek. Hátborzongató, ahogy a női hang leírja a vele történteket. Ha eddig neme hittem a túlvilágban, a szellemekben és hasonlókban most komolyan elgondolkodom rajta, bár még mindig nem vagyok teljesen meggyőzve, de legalább az írónő nem hétköznapi egymásra találásokat is belevett a könyvébe, aminek felettébb örülök.

Szakításgyanús eljegyzés

Igazi happy enddel végződő történet. Már ezért megérte kutatni és interjúkat készíteni, mivel akik belevágnak a netes ismerkedésbe egy olyan társ megtalálásában bíznak, mint amit ebben a történetben olvashatunk. Igazi Tinder sikersztori. Simán lehetne ezzel promózni az applikációt. El nem tudom mondani, hogy mennyire jól esett olvasni, hogy igen még mindig létezik első látásra szerelem és igenis lehet zökkenőmentes az egymásra találás. Mosolyogtam közbe, megszállt a boldogság érzése és úgy alapjában véve felüdülés volt. A lelki szemem előtt pergett le az egymásra találás, s akármennyire is hihetetlen bizony vannak ilyen mesébe illő találkozások. Imádom, hogy megmutatja azt, hogy attól hogy valaminek vége van még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem jöhet utána egy még sokkal jobb dolog. Csillagos ötös, de tényleg. Egyik kedvenc részemmé vált.

Tartósított szerelem

Mivel a tartalomjegyzékben láttam, hogy két szemszöges, ezért tudtam, hogy pozitív élményt mesél el a tinderezésről, viszont voltak bennem kételyek, hogy valóban lesz e valami abból a kapcsolatból, ami alakulóban volt, mivel egyáltalán nem úgy nézett ki. De ezért is jó a kettős mérce, mivel tökéletesen megmutatja, hogy mi csajok sajnos képesek vagyunk túlkomplikálni a helyzetet és olyan dolgokat látunk bele a szituációban, aminek köszönőviszonya sincs a valósággal. És itt jött be a férfi, amikor a nagy talányok után felfedte a lapjait és megmutatta, hogy ő mit is gondolt, hogyan élte meg és mit miért úgy tett, ahogy.

International love

Nemzetközi távlatokba is kitekint megmutatva, hogy távol a hazától is meg lehet találni azt a bizonyost. Persze a kulturális különbségeket és sajátosságokat is számba veszi. Felsorolja a lehetséges problémákat, de még így képes megmutatni, hogy mennyire máshogy gondolkodnak a külföldi férfiak, na igen de lehet hogy azért ez a másfajta gondolkodás nem mindig olyan más. Vannak olyan dolgok, amik nem változnak és tökéletesen mindegy, hogy milyen nemzetiségű vagy. A szerelem az pont ide tartozik. Megmutatva, hogy tényleg mindegy hol vagy a Tinder képes felmutatni potenciális és ígéretes jelölteket. Na meg az sem mellékes, hogy imádom amikor két különböző nemzet találkozik és megkötve a szokásos kompromisszumokat megmutatják, hogy bizony így is lehet. Hatalmas respect jár ezért nekik.

Egy életen át együtt

Kezdhettem volna ezzel a történettel is az olvasást, mert ha a sorrendet tekintjük édes mindegy az olvasási sorrend, de szerettem volna először a riportalanyok élményeit megtapasztalni, s csak utána magát az ihletforrást, ami nélkül ez a kötet sem jöhetett volna létre. Na lássuk csak. Már az első néhány oldal igen ígéretes, de nemcsak az, hanem Anikó mesélése, ahogy általa valós érzelmek áradnak a lapokról, ahogy megelevenedik előttem a kép és addig repít magával, amíg el nem érek a végére. Mivel nagyon az emojik világában élünk legjobban egy hatalmas szívvel tudnám szimbolizálni a szerelmüket, ami így lapokon keresztül is maximálisan átjött és baromi jól tettem, hogy megvártam, hogy elérkezzek idáig, mivel méltó lezárása a riportkönyvnek és ennél szebb történettel nem is lehetett volna jobban lezárni. Egyszerűen imádtam. Már ezért érdemes volt megírni és ezért is érdemes volt a kezembe venni. Nagyon bele tudtam élni magam és ennél többet nem is kaphattam volna. Maga a megtestesült tündérmese azoknak, akiknek a zenész, tetovált pasik a gyengéik. Aztán meg Jancsi szemszöge sem kispályás. Remélem tartós lesz a szerelmük, mivel igaz, hogy nem ismerem őket, de nagyon jók lehetnek együtt.


Köszönöm Tóth Anikó Dóra írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése