2018. április 5., csütörtök

A hockey csapdájában


Sziasztok! Már régebb óta tervezem nektek megírni ezt a bejegyzést. Na, de most el is jött az idő, hogy végre rászánjam magam és olvasható formába öntsem a gondolataimat erről a témáról. Az alapkoncepció, hogy olyan könyveket mutatok be nektek, amiket olvastam, szerettem és valami miatt úgy érzem, hogy vétek lenne kihagyni. első ilyen témának a hokis történeteket gondoltam, mivel amióta olvastam Elle Kenendytől igazi megszállottja lettem a témának, s már csak olaj volt a tűzre, amikor P. C. Harris is előrukkolt az ő történetével és újfent levett a lábamról. Tekinthetjük amolyan tisztelgésnek, illetve köszönet megnyilvánulásnak az írónők felé ezt a bejegyzésemet, mert egy olyan lavinát indítottak el bennem, amit se nem akarok megállítani, se nem akarom azt, hogy megálljon és valaha is vége legyen. A sport sose játszott központi szerepet az életembe, na de ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelne. Ha szexi hokisokról van szó szinte mindenre vevő vagyok, de tényleg. Fontos, hogy nem az összes hazánkban megjelenő könyveket vettem bele a bejegyzésbe, hanem azokat amiket olvastam és amikről úgy gondolom, hogy megérnek egy misét. Lássuk is őket, azaz következzen az a bizonyos 4+1. Azért plusz 1, mert az utolsó kötet, amit ajánlok nem teljesen a sport köré épül, de azért van benne elég szerepe és úgy gondoltam, hogy megérdemli, hogy részese lehessen ennek a kezdeményezésemnek, amit a későbbiekben szeretnék folytatni és csiszolgatni. 

*

1. P. C. Harris: Újrajátszás

Nem véletlenül került az első helyre az írónő, mivel egyedüli magyarként végre tőle is olvashatunk nemzetközi szinten is sikeres témáról. Az Újrajátszás a szívem egyik csücske. Nagyon imádom.

Fülszöveg:

A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül. A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak. Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?

Néhány gondolat:

"Nagyon szerethető és olvasmányos történetet ismerhetünk meg, tele szomorúsággal, döntések utáni következményekkel, fejlődésekkel, titkokkal, szerelemmel, vággyal, erotikával és sok-sok szexi Zackes pillanatokkal."

"A cselekmény menete mellett a különféle hokis utalások és kifejezések színesítik a már így is fantasztikus kötetet, s ezáltal még közelebb hozza hozzám ezt a nem éppen finomnak nevezhető sportot. Garantáltan, aki elolvassa ezt a könyvet, az egyből el akar majd menni egy hokimeccsre, hogy megnézhesse a két szép szemével, hogy valóban léteznek e ilyen istenségek vagy csak Enci fantáziája ilyen dús és megfékezhetetlen."

"Konkrétan szerelembe estem"

Értékelésemet róla ide kattintva elolvashatod!

*

2. Elle Kennedy: Az üzlet

Ez a bejegyzés nem lenne sehol, ha nem lenne Elle Kennedy. Annyira de annyira imádnivaló, ahogy ír. Mindegy, hogy éppen kinek a történetét olvasom biztos vagyok benne, hogy csak még jobban és jobban növeli a rajongási faktoromat.

Fülszöveg:

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte.
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Néhány gondolat:

"Eszméletlenül jó, teljesen kikapcsol, ezenfelül humoros is, a kellő helyeken romantikus és a szenvedélyesség és a vágy is olyan mennyiségben és minőségben tűnik fel, hogy az ne legyen se túl sok, se túl kevés."

"Ennyit még életemben nem mosolyogtam egy történeten és ennyire intenzíven még nem akartam egy könyv miatt ellátogatni hokimeccsre."

"Mindkét oldalról komoly témákat boncolgat, s nemcsak említés szintjén, hanem teljesen elmerül benne és addig nem nyugszik, amíg meg nem mutatja, hogy a múltat figyelmen kívül hagyni igaz, hogy nem lehet, de tenni lehet ellene, hogy ne nyomja rá a bélyegét a jelenre."

Értékelésemet róla ide kattintva elolvashatod!

*

3. Elle Kennedy: A baklövés

Szerintem ezt a választást sem kell fejtegetnem. Elég ránézni a borítóra, megnézni, hogy ki írta és voilá kész is a varázslat.

Fülszöveg:

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt. De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

Néhány gondolat:

"Nagyon nagy hatással volt rám."

"A cselekmény humorosan perzselő, nagyon is imádnivaló és minden Off-Campus rajongó éhségét képes enyhíteni."

"Ha azt mondom, hogy 4 óra alatt kiolvastam, akkor túlzok, mert szerintem annyi sem volt. Leültem és mire magamhoz tértem a kábulattól két pislogás között már ki is olvastam."

Értékelésemet róla ide kattintva elolvashatod!

*

4. Elle Kennedy: A pont

Ezt a könyvet még nem olvastam, s fel is merülhet benned, hogy akkor mégis miért raktam bele a bejegyzésbe, és ergo miért ajánlom, ami teljesen jogos is, de rendelkezem már annyi tapasztalattal, hogy tudjam, hogy ha a sorozat első két eleme említésre méltó, akkor a harmadik is az. Nem lehet másképp.

Fülszöveg:

A ​srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz…
Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.
De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.
Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.
*

4+1 Rebecca Yarros: Tiéd vagyok

Nagyon friss az olvasási élményem, ezért is szeretném megismertetni veletek ezt a történetet. Szerepet kap benne a hoki, mint játék, de nem ez a hangsúlyos, mégis úgy döntöttem, hogy ha törik, ha szakad, de itt a helye. Komoly, őszinte, valóságos és szívbemarkoló történet egy lányról, akinek fenekestül felfordul az élete.

Fülszöveg:

„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”

Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.

Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.

Néhány gondolat:

"A Tiéd vagyok annyira mélyen érintett, hogy erősen ajánlok a százas zsepi beszerzését mielőtt egyáltalán elkezdenétek."

"Ez nemcsak egy egyszerű, sima, szépen megírt romantikus történet."

"Igazi érzelmi hullámvasútban volt hiszem. Egyszer lent voltam, egyszer fent, de amikor fent éreztem magam, akkor olyan kellemes és rózsaszín volt minden, viszont amikor elérkeztem a hullámvasút aljára, akkor nemcsak megtört a szívem, de apránként szedegethettem is fel, s ezen az sem segített, hogy amikor már azt hittem, hogy minden megoldódni látszódott bedobott egy akkora csavart az írónő, hogy percekig keresgélhettem az államat, hogy hova is gurult."


Ennyi lett volna a bejegyzés. Írjátok meg itt, vagy a Facebook oldalamon, hogy tetszett e a bejegyzés, hogy szeretnétek e még hasonlóakat és természetesen, ha eszetekbe jut egy téma, amiről szívesen olvasnátok ilyen kis összefoglalót, akkor azt is tudassátok velem és szívesen készítek hozzá egy általam olvasott és ajánlott könyves listát. Addig is legyetek jók és olvassatok sokat! Puszi

2 megjegyzés:

 1. Igen nagyon tetszett a bejegyzésed. Szívesen olvasnék még ilyet. Tematikust

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. azt hiszem egyik kedvenc könyvemmé vált a Tiéd vagyok. örülök h bekerült a listádba mert tényleg megérdemli a méltatast. pont azon gondolkodtam h ha nem lesz benne ajánlom neked de szerencsére te is olvastad.
   amugy tetszik ez a tematikus könyvajánló kíváncsian várom a folytatást

   Törlés