2018. március 29., csütörtök

Kylie Scott: Deep - Tónus


"Pozitív."

*

Ennek az egyéjszakás kalandnak nem így kellett volna végződnie… Pozitív. Két kicsi vonal a terhességi teszten azt jelenti, hogy Lizzy Rollins teljesen mindennapi élete mindörökre megváltozik. És mindez egyetlen hatalmas hiba miatt, amit Las Vegasban követett el a Stage Dive lehengerlően szexis basszgitárosával, Ben Nicholsonnal. Kit érdekel, ha Ben volt az első férfi, aki miatt Lizzy úgy érezte, nem tud ellenállni a vágyainak? Sajnos azonban a lány azzal is tisztában van, hogy teljesen mindegy, ő mire vágyik, Ben egy kellemes szórakozásnál semmi többet nem akar. Ben tisztában van vele, hogy számára Lizzy érinthetetlen. Tökéletesen és végletesen. Mivel a legjobb barátja feleségének a húga, teljesen mindegy, mennyire izzik kettejük között a levegő, teljesen mindegy, mennyire kedves és vonzó Lizzy, okosabb, ha távol tartja magát tőle. Azonban egy pillanatnyi megingás a Bűn Városában, és Ben kénytelen megtanulni, hogy ami Vegasban történik, nem biztos, hogy Vegasban is marad. Ő és Lizzy most már a lehető legmélyebb módon kötődik egymáshoz… de kialakulhat ebből valódi szerelmi kapcsolat?


Elérkeztem ehhez a pillanathoz is, amikor az utolsó negyedik kötetet foghattam a kezembe és veszhettem el benne, igen ám, de a legújabb hírek szerint nem feltétlenül Ben története az utolsó a sorozatban, de hogy ebből lesz e valami vagy megmarad a képzelet szárnyán az majd idővel kiderül. Maga a Deep eltér a többi kötettől, hiszen már a borító sem olyan, mint amit vártam, és emiatt szomorú is vagyok, hiszen szeretem ha egységes valami, de megértem az okokat és azt is, hogy miért nem lehetett az eredeti verzióval elkészíteni, s a fordításban is változások álltak be.
Még mindig Császár László fordította, de azért érezhető egy kis megújulás is benne. Azt le szeretném szögezni, hogy iszonyat jó munkát végzett a fordító és én alapjáraton is nagyon bírom a stílusát, de amit a Tónus alatt produkált az egyszerűen zseniális. Nagyon régen nevettem ennyit olvasás közben, és baromi jól éreztem magam. Igazi élvezet volt az olvasása, és igen ez részben az írónő érdeme, de ha nem Császár László a fordító lehet, hogy nem lenne ennyire szórakoztató és egyedi. Imádom a fordításait. Az meg már meg sem lep, hogy Kylie Scott kötetről-kötetre nyűgöz le és kápráztat el. Amikor elkezdtem ezt az egész Stage Divr sorozatot meg sem fordult a fejemben, hogy ennyire jó, ennyire pikáns, egyedi és szórakoztató lesz. Az a kezdeti löket, ami elindított úgymond a lejtőn még mindig megvan és nagyon nehéz összehasonlítani a köteteket, mivel épp amelyiket éppen olvasom az rabolja el a szívem és addig nem ereszt, amíg nem jön a következő bandatag története. Bennél is ez történet, s ezen már csak azért is meglepődtem, mert egyáltalán nem voltam úgy kíváncsi a történetére, mint mondjuk Maléra, aki még mindig a No.1 nálam. A sorozat előző elemeiben annyira nem kötött le sem Ben karaktere, sem az nem töltött el vágyakozással, hogy közelebbről megismerjem, viszont ahogy megnyílt és elolvastam a Deep kezdősorait nem volt megállás. Csak úgy faltam a sorokat, közben magamban mosolyogtam és biztos vagyok benne, hogy dilinyósnak néztek az emberek, de minden egyes olvasással töltött perc maximálisan megérte ezt, hiszen humor, kifejezőképesség és erotika szempontjából ez a kedvenc részem. Minden másban Mal a nyerő. De ami a leginkább megfogott az a nem megszokott kezdés, hogy egyből belevág a szituáció közepébe, abba a bonyodalomba, ami elindítja a cselekményt és cselekvésre készteti a szereplőinket.

Miután megismerjük a nagy titkot az írónő egyből egy visszaemlékezéssel, egy magyarázattal szolgál nekünk, hogy minden tiszta és érthető legyen. Amúgy ez a fajta megoldása annyira újdonság volt számomra, mégis imádtam. Nem is lehetett volna ennél jobban megoldani, tekintve hogy már maga az írónő is nem egyszer meglepett, s ezt újból be is bizonyította, hogy igenis meg lehet írni úgy egy rock banda tagjainak a történeteit, hogy mindegyikben mutasson valami újat, valami olyat, ami eddig még nem volt és amitől egyik előző kötetre sem hajaz a történet. Maga a megtestesült egyediség és ezt a szó legpozitívabb értelmében értem.
Imádtam, ahogy az írónő alakította a karaktereket, a cselekményt, ahogy betekintést engedett az előző három kötet szerelmeseinek történetébe, hogy megmutatta milyen maradandót, ámde törékenyet alkotott, ami csak még érzékibbé, humorossá, vágyottá és letehetetlenebbé tette a már így is a tesztoszterontól és a nemi vágyaktól túl csorduló történetet. Mind a két fél részéről erősen érezhető a szexuális túlfűtöttség, a feszültség és a megoldásra váró "probléma" elsikálása. Ha már szóba jöttek a karakterek... Ben igaz, hogy csak ebben a kötetben fogott meg, viszont az tagadhatatlan, hogy mennyire pajzánná és erotikussá válnak a sorok, akkor amikor a drága narrátorunk, Lizzy - Anne húga, Mal sógora - enged a kísértésnek vagy akkor, amikor éppen belevesz a pillanatba és megéli azt.

Külön meg szeretném köszönni Kylie Scottnak, hogy Lizen keresztül részese lehettem abban a fergeteges vegasi esküvőben, Mal szövege még mindig eszméletlen és nem csoda, hogy nehezen szabadulok a markából. De ez az erős férfi jellem a Deep lapjain is megmutatkoznak. Magát az alapkonfliktust nem így képzeltem el. Egy percig nem gondoltam volna, hogy egy ennyire komoly dolgot fog helyezni az írónő a középpontba, mégis így kerek és így ad egy teljes egészet . A rock zene és maga a turnék világa még mindig jelentős szerepet játszik a cselekmény alakulásában, de az érzelmekre, a belső vívódásokra, a jellemfejlődésekre, a felnőtté válásra és önmagunk megismerésére is kellő figyelem irányul. A történet által én is átértékeltem jó néhány dolgot,s hogy ezek milyen irányba fogják elindítani azt a bizonyos lavinát nemsokára meglátom,de addig is ha tehetitek olvassátok el a Stage Dive eddigi 4 részét és merüljetek el benne. Ne csak a történetet lássátok, hanem azt is, ami mögötte van. Élvezzétek a szókincsét, a különféle sajátosságait, a történet mondanivalóját, a történet izgalmasságát, a sors kiszámíthatatlanságát és azt a nem mindennapiságot, amit az írónő írásai által átélhetünk. Ben és Lizzy akár tűz és víz is lehetnének, de megmutatja Kylie, hogy milyen előnye is lehet annak, ha ezek az elemek összehangolódnak, ha egymásra vannak utalva és ha nincs nagyon más lehetőségük, mint az ösztöneiket követni és szembeszállni egy erős akarat ellen - Mal - és bebizonyítani azt, hogy igenis lehet tűzből és vízből egy mindenki számára kedvező és gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani.
"Nem is hallottam, miről beszélgetnek a többiek, csak őt bámultam. A világ többi része akár el is tűnhetett volna, azt sem veszem észre, mert boldogan bámultam volna tovább Ben Nicholsont még egypár órán keresztül. Vagy napon. Hónapon."

" - Mert szeretném tudni, hogy minden rendben van veled, hogy rajtad tarthassam a szemem, mert nem szeretném, ha azt hinnéd, hogy ezzel az egésszel teljesen egyedül leszel kénytelen megbirkózni. Nagyon sok oka van, miért."

"Ez a szó! Valahogy el kell érnem, hogy ha ezt hallom, boldog gondolatok töltsenek el. Mert csak így működhet ez az egész. Bennel a legjobb barátok leszünk. Barátok, barátok, barátok."

"Arra gondoltam, hogy ez a pasi díjat érdemelne. Valamit, ami elismerné a szeretkezés és a többszálú feladatmegoldás terén szerzett elévülhetetlen érdemeit. Bakter!"

"A Stage Dive párjai mind nagyjából egyformán működtek. Talán minden zenész és művész így szeret, ennyire elkötelezett a szerelem iránt. Vagy teljes szívvel mennek bele, vagy sehogy. Hihetetlenül megélték minden szenvedélyüket, és sokszor ez irányította egész életüket."Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése