2018. március 15., csütörtök

Ella Steel: Sors-Fordulat


" - Ethan, haver! – lépett mellém az egyetlen támaszom, edzőm és menedzserem egy személyben. "

*

Ethan Sharp egy öntelt, törtető focista, aki semmi mást nem akar, mint bekerülni egy európai futball csapatba. Bárkin és bármin képes átgázolni, hogy elérje álmait, ám élete nem várt fordulatot vesz.
Rosie Keller egy átlagos tinilány, akinek különös hobbija van, a futball. Emellett szenvedélye a gyógymasszázs. Bizonyíthatja elhivatottságát, amikor a család kapcsolatai segítségével elkerül egy közeli csapathoz, mint masszőr.
Kettőjük találkozása számos fordulatot hordoz magában. Vajon képesek lesznek felülkerekedni saját önző vágyaikon a szerelemért?
Ethan előtt újra megnyílik az út, de a sors ezáltal még súlyosabb akadályt gördít elé.
Feladja álmait a szerelemért, vagy mindent figyelmen kívül hagyva a vesztébe rohan?Hála az írónő kedvességének és problémamegoldóképességének azon kevesek közé tartozhatok, akiknek lehetőségük nyílt előolvasni legújabb alkotását, a Sors-Fordulatot. Igaz, hogy csak apránként haladtam vele, de minden ráfordított időt megért, hiszen egy újabb gyöngyszemmel örvendeztetett meg, s addig nem nyugszom, amíg valamilyen úton-módon be nem szerzek ebből a gyönyörűségből egy dedikált példányt. De ne haladjunk ennyire előre.

Volt egy kisebb technikai hiba az olvasás alatt, de Ella mindent megoldott, így én is maximálisan tudtam élvezni a cselekményt. Az első kötet alatt a szülők románcát ismerhettük meg, s ezúttal a gyerekeken van a sor, vagyis először Rosie Kelleren a sor, hogy megmutassa, milyen fából is faragták őt. Az egyszer biztos, hogy olyan erős karaktereket sikerült felépítenie az írónőnek, akik nem kevés fejfájást okozhattak a történet írása közben. A középpontba egy foci imádó lány áll, akit mindenki törékenynek és gyámoltalannak gondol a termete és a neme miatt, de olyan erős személyisége, kifejező lelke van, hogy már az első oldalon száz százalékosan tudtam azonosulni vele. Mellette Ethan Sharp kerül előtérbe, aki egy feltörekvő csillag a focisok egén, s ehhez mindenféle tipikus öntelt, én vagyok a legjobb típusú tulajdonságokkal is felruházza az írónő, hogy mire befejezzük teljes legyen a katarzis, hogy mennyit is volt képes változni. Az elejébe a szemfülesek már betekintést nyerhettek, de az igazi izgalom csak az első néhány fejezet után jön, amikor is összeforrnak a szálak és kialakul a szereplőink között egy vággyal és romantikával átitatott közeg. Nagyon mesteri szinten ért hozzá Ella Steel, hogy hogyan is lenne érdemes alakítani úgy a cselekményt, hogy az a megfelelő oldalon és módon bontakozzon ki teljesen. Jobban visszagondolva hatalmas áttörés fedezhető fel a kötet eleje, közepe és vége között. Ezek egymással tökéletes egységet, keretet alkotnak. Nemcsak emiatt, de maga a stílus és az események alakulgatása miatt is imádtam olvasni. Igazi függőséget okozott és alig vártam, hogy kapjam a következő adagomat, a következő dózist, ami elrepít a meghitt nyugalomba és vágyakozásba, hogy ha szerencsés leszek talán rám is rám talál egy Ethan Sharp.

Amellett, hogy igazi egyéniségek a karakterek, nemcsak a főszereplők, de a negatív hősök és a régi ismerősök is teljes precizitással ki vannak dolgozva. Akár szembe is jöhetnének velünk az utcán vagy akár a szomszédaink is lehetnének, annyira élethű az ábrázolás. Annak különösen örültem, hogy Rosie szerelmi életének alakulása mellett betekintést nyerhetünk abba is, hogy miként változott és alakult Evan és Haley szerelme. Az meg már csak hab a tortán, hogy a következő kötet egyik szereplőjét, Jesse-t is közelebbről megismerhetjük, de nagyon helyesen a hangsúly főleg Ethan és Rosie nem mindennapi szerelmén van.
Van benne minden. Izgalom, kaland, cselszövés, árulás, titkok, vágy, erotika, sorsszerű egymásra találás, romantika és kellő dózisú sport. Hiszen alapvetően egy sport központú történettel van dolgunk. Ez a váza mindennek, erre épülnek és az ehhez kapcsolódó események viszik tovább a történetet. A szakkifejezések, az ahogy az egyes dolgoknak utána nézett az írónő, hogy hiteles legyen példaértékű, még az orvosi diagnózis is. Le a kalappal előtte, hiszen ezt így kell csinálni. El kell sajátítani az információkat és úgy átadni ezeket az információkat, hogy azok emészthetőek és szakszerűek legyenek.
A történet nem lenne az igazi, ha már a szerelmesek első találkozása után nem éreznénk az éteri vonzást, azt a vágyakozást, amit éreznünk kell. És igen, az írónő újból megcsinálta. Bombasztikus elegyet alkotott, ami újból robbant. Minden egyes rész mesterien hozza a formáját, kellőképpen van benne romantikus leírás pont úgy, mint váratlan fordulat vagy éppen kétség, mert bizony ezt a kötetet kétségek nélkül nem lehetett volna így megírni, hiszen ki hinné el azt, hogy a legnagyobb bálványa, akire felnéz szerelmes belé és meg akarja szerezni magának. Nem elég, hogy a téma választás tökéletes, de még az írásmód is, a stílus, s ezek bőven elegek ahhoz, hogy igazi siker sztori legyen a Sors-Fordulat. 

Minden egyes apró elemnek, aminek köze van ahhoz, hogy Ethan rátalált Rosie-ra a későbbiekben még fontosabb szerepük lesz, s nem egy-két meglepő pillanatot képesek okozni, arról nem is beszélve, hogy az izgalom faktor a tetőfokára hág. Aki egy szokványos szerelmi egymásra találásra vágyik annak nem ajánlom ezt a kötetet, mert ez jóval több annál. Kemény fejlődéstörténet, izgalom és az írónő sajátossága, hogy szinte már egy teljes élettörténetet mesél el, hiszen nem elégszik meg azzal, hogy egymásra találnak a karakterei, mivel újabb és újabb akadályokat görget eléjük, hogy mi magunk is lássuk, hogy akiknek együtt kell lenniük, azok együtt is lesznek. Az akadályok nem elgyengítik, hanem megerősítik nemcsak a jellemet, de a másik iránt érzett érzéseinket is. Lehet, hogy furán fog hangzani, de Ella Steel elérte, hogy újból higgyek a szerelem erejében és felálljak a gödörből, harcoljak és ott folytassam, ahol abbahagytam. S ha valaki megkérdezi, hogy miért is szeretem ennyire az írónő írásait egyszerű a válasz: életszagú, valós, erős, végzetes, akcióval dúsított történeteket ír, amik egy életre belevésik magukat a lényembe. Alig várom, hogy Jesse történetét is hamarosan megismerjem.
"Persze büszke vagyok rá, a zenéjüket pedig nem tudnám soha megunni, de néha akkor is jó lenne, ha nem azonosítanának vele. Először az életben tényleg azt akarom tenni, amit én akarok, úgy ahogy én gondolom és azzal, akivel én szeretném."

"Teljesen lefagytam. Percek teltek el mire eltudtam indulni. Össze kellett szednem magamat, hogy vezetni tudjak. Ilyen csak a mesékben történhet. Na jó, Hófehérkét, Csipkerózsikát meg a többieket, nem akarták megerőszakolni mielőtt megjelent a herceg, de azért mégis, mennyi az esélye, hogy annak a pasinak a karjai közé szaladjak, akit lassan öt éve csodálok?"

" - Arra, hogy hónapok óta epedek érted. Vártam. Időt akartam adni neked, de nem bírom tovább. Kellesz nekem. Ezért most szépen velem jössz és most én veszlek kezelésbe, mert valami nagyon nincs rendben a te gyönyörű kis fejedben."

" - Azért, mert életemben először fontos számomra valaki. Végre harcolnék valakiért, végre mellette állnék, erre mit kapok cserébe? Elküldesz a picsába. Kurva szar érzés tudod?"

"Vesztettem. De se baj, ahogy anya mondaná: Elesni, felállni, koronát igazítani és tovább menni."
Köszönöm Ella Steel írónőnek az előolvasási lehetőséget! Ha te is elolvasnád ide kattintva nemsokára megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése