2018. február 25., vasárnap

Könyves doboz kavalkád


Sziasztok! Nem tudom ki mennyire követi az eseményeket, de újabb 3 könyves dobozos csapat kezdte el tevékenységét a hetekben, amiről már ti is értesülhettetek, ha eléggé szemfülesnek bizonyultatok. Mielőtt téves következtetéseket vonnátok le, egyik csapat sem keresett meg, hogy népszerűsítsem őket, egyszerűen arról van szó, hogy rég volt könyv értékelésen kívül bármilyen más bejegyzés a blogon, és az egyik 2018-as fogadalmam értelmében szeretném színesíteni a felhozatalt, hogy ne legyen egysíkú és tucat jelenség a My relationship with books blog. Jó hír, hogy amit eddig láttam a magyar könyves dobozos felhozatalból kecsegtető és ha minden így folytatódik, akkor nemcsak mi - magyarok - lehetünk féltékenyek a külföldi Book Box cégekre, hanem ők is ránk, hogy ilyen szuper kezdeményezések alakulnak nálunk is.

#1 Book A Sloth Club

A legtöbb embernek talán a BASC csapata ugrik be elsőnek, ha könyves dobozról van szó, de nem ők az egyedüliek, bár igaz, hogy ők voltak az elsők. Úgymond elindítottak egy lavinát, ami versenytársak megjelenését is eredményezte. Nagyon jókat lehet hallani róluk, s ahogy azt tapasztalhattam is nem alaptalanok ezek a dicséretek, hiszen tényleg igényes, jól komponált, vevőközpontú szemléletmóddal állítják össze hónapról-hónapra a színes dobozaikat, s nemcsak a magyarul olvasóknak, hanem már az idegen nyelven, alapvetően angolul olvasóknak is kedveznek. Az a magatartásuk és szemléletük, amit tanúsítanak a vásárlóik felé felettébb szimpatikus és követendő példa. Amit kaptam tőlük dobozt értékelésre nagyon meggyőzött, hogy velük érdemes nemcsak együtt dolgozni, de vásárolni is tőlük, mivel az ár-érték arány is maximálisan a helyén van és tényleg nem lehet rájuk panasz. Nagyon precízen válogatják ki az ereklyéket, a könyveket és az édességeket is. Panaszt még nem igazán hallottam róluk, minden egyes problémát próbálnak megoldani, és úgy állnak hozzánk olvasókhoz, ahogy azt a mai világban marketing szempontból minden valamirevaló cégnek kellene: mi, azaz a vevők vagyunk az elsők, és nem az a céljuk, hogy kizsákmányoljanak minket és olyat adjanak, ami bóvli vagy éppen értéktelen. 

#2 Reader Surprise

A Könyvmolyképző Kiadó talán az egyik legszínesebb, legszélesebb választékkal látja el a könyves piacot, s bizony meglepetésdobozokat is lehet tőlük rendelni, mégpedig 3 kategóriában attól függően, hogy éppen mennyit szánunk rá, vagy mit enged meg a pénztárcánk. Az első rendelési időszak még tavaly volt, s az első példányokból sok blogger is kapott, köztük én is, s meg kell, hogy mondjam első próbálkozásnak nem volt rossz, de látszik, hogy még nem éreztek rá az ízére és az ár-érték arány sem a legkedvezőbb, de ismervén a kiadót biztos vagyok benne, hogy hamarosan igazi színvonalas, minden könyvmoly számára értékkel rendelkező dobozokat fognak összeállítani. Mióta kiment az első tesztüzem nem igen hallottam róluk, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy abbahagyták volna, csupán annyit, hogy feldolgozzák az első benyomásokat és azok szerint tökéletesítik vagy éppen változtatnak az összetételen. De a sok elégedetlenkedés ellenére jómagam igencsak meg voltam elégedve velük, hiszen Jennifer L. Armentrout White Hot Kiss-e igazi bombasiker lett nálunk is, s elmondhatom magamról, hogy vannak JLA ereklyéim, ami nem kis szó, mivel szinte lehetetlenség, nagyon nehéz az írónőtől bármi olyat szerezni, ami a köteteihez kapcsolódna. 

#3 Bubble Book Box

Tapasztalatról még nem igen beszélhetek velük kapcsolatban, de mind Facebookon, s mind Instagramon aktívan részt vesznek a népszerűsítésben. Nagy hangsúlyt fektetnek ránk olvasókra és már most igazán szimpatikusak. Előtesztelőket választanak, akik nemcsak bloggerek lehetnek, hanem egyszerű könyvszerető instagrammerek vagy éppen olvasók. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz az első próbaüzem, hiszen már nem kell olyan sokat aludnunk, s végre megtapasztalhatjuk, hogy vajon képesek lesznek e újat mutatni és fennmaradni a folyamatosan bővülő piacon.

#4 MyBooKz

Róluk még nem igazán lehet tudni olyan sokat. De jelen vannak, legalábbis jelen lesznek. Gondolom, ahogy egyre közelebb kerülünk az induláshoz majd úgy fogunk egyre több információt megtudni róluk. Ami érdekesség velük kapcsolatban, hogy úgy hirdetik magukat, hogy egy dobozban két könyvvel is kedveskedni fognak nekünk, ami már most felkeltette az érdeklődésemet, mivel saját tapasztalataim szerint már egy könyvet is nehéz úgy kiválasztani, hogy az pozitív visszajelzést kapjon, nemhogy kettőt, de mindenesetre tűkön ülve várom a fejleményeket és azt, hogy mi is fog ebből kisülni.

#5 Good Stuff Box

Hoztam egy kakukktojást is, amiről a Sorok között könyves blog instagram oldaláról értesültem, de ami tetszik a dobozban, hogy a hetente változó kínálatból te állítod össze, hogy mit is szeretnél kapni. Ez egyrészt jó, mivel biztos, hogy tetszeni fog a megkapott csomag, másrészt elvész a meglepetés és a várakozással teli izgalom élménye. Azoknak lehet tökéletes választás ez az opció, akik nem szeretik a meglepetéseket, mégis szeretnének könyves dobozt választani. Alternatívaként remekül működhet. Nemcsak könyves relikviákat lehet így belepakolni a dobozba, hanem különböző szépségápolási termékeket is, s ahogy elnéztem jóval olcsóbban lehet kijönni ezzel az opcióval, mintha mindent külön-külön vásárolnál meg. Ennyi lett volna a könyves doboz összeállításom, de amint megjelennek újabb cégek és újabb kezdeményezések tervben van, hogy lesz ennek a bejegyzésnek több felvonása is, természetesen csak akkor, ha van rá igény és a kínálat is hozza az eddigi lendületes formáját. Ha esetleg kihagytam volna valamelyik dobozt, vagy hallottatok új kezdeményezésről ne habozzatok szólni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése