2018. január 21., vasárnap

Tomor Anita: Nyolc éjszaka


" - Baszd meg, Ryan! És tégy meg egy szívességet, menj a büdös francba! - fröcsögte nekem Emily tajtékozva, és úgy csapta be maga mögött az ajtót, hogy az egész irodaház beleremegett."


Trishnek ​elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan. Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe. Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton? Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi" tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot. Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre?


Mint az már feltűnhetett nektek nagyon szeretem Anita írásait. Nincsenek benne ráhatások, természetesen és arról ír, amiről szeretne, s mindezt úgy, hogy nekünk olvasóknak is tetsszen. A saját élményeit szövi bele a cselekménybe és úgy mutatja be az egyes történeteket, hogy nehezen tudjuk letenni a kezünkből. A Nyolc éjszaka elég hamar felkeltette már az érdeklődésemet, mivel már maga a cím is megfogott. Elöljáróban csak annyit tudtam a kötetről, hogy New Yorkban és Las Vegasban játszódik, de abban nem kételkedtem, hogy tetszeni fog e, mivel eddig mindig sikerült elkápráztatnia és lenyűgöznie az írónőnek. Mindegy, hogy mit ír az nálam telitalálat. Nagyon örülök neki, hogy rátaláltam, s nagyon remélem, hogy még jó sok hasonlóan izgalmas és lehengerlő kötetével találkozhatok a közeljövőben.

Miután beleolvastam nem volt megállás. Egyből magában szippantott a történet. Egyszerűen annyira olvasmányos és annyira közel áll hozzám a műfaja meg az egész tematikája, hogy képtelen voltam letenni, s ha nem lennék elfogult azt mondanám, hogy ez az eddigi legjobb Tomor Anita regény, de ilyet nem mondhatok, mivel a szívemben mind a 3 kötete toplistás helyet foglal el. Trish és Ryan találkozása, már maga az alapszituáció is annyira tündérmesébe illő és, ahogy kiderül számomra a cím jelentése is, egyre inkább az került előtérbe előttem, hogy egy modern, álomszerű szerelem kibontakozásába csöppentem. Nagyon jól ki van vitelezve, maga a megfogalmazás is páratlan, egyedi, érezhető a hamisíthatatlan stílus rajta. Az ahogy előtérbe kerülnek a fontosabb momentumok, a leírás és az egész cselekmény csak arra ösztönöz, hogy még többet olvassak belőle és minél előbb tudjam meg, hogy mi lesz a vége. Bár azt muszáj hozzátennem, hogy eddig nem volt olyan regénye Anitának, aminél ne tudtam volna elképzelni a folytatás lehetőségét, s ez ennél sincs másképp, mivel ennyi nem elég belőle, közel sem. Imádtam. Tudom, hogy elfogult vagyok, de erre a regényre volt szükségem. Sikeresen kipenderített a letargiámból és végre újra a fénybe vagyok, nem érzem leharcoltnak, kiszívottnak magam. Nem is tudnék egy húzós vizsgaidőszak után jobb olvasnivalót elképzelni magamnak. Úgy tökéletes, ahogy van.

Mint már említettem tündérmeseszerű volt, mivel látszólag nem illik össze Trish Ryannel, mégis együtt olyan elegyet alkotnak, amit még a kémikusok sem tudtak volna ilyen tökéletességgel kifejleszteni. Ott például az első találkozásuk, már az is hihetetlen és nehéz elhinni, hogy bizony ilyen véletlenek léteznek, de nagyra becsülöm érte az írónőt, hogy megmutatta, hogy mi mindent lehet alkotni egy véletlennek tűnő sorozatok együttes hatása alatt. Már maguk a karakterek is úgy vannak megalkotva, hogy a végén a beteljesülés ne csak érzékletes, hanem bizonyos szempontból prózai is legyen. Ez az egész hétköznapi lány találkozik a hollywoodi sztárral beütés nagyon elnyerte a tetszésemet, s nehezen hiszem, hogy ennek olyan sokan ellen tudnának állni. Mar ennél a pontnál kétséget kizáróan érezhető a siker íze, hiszen olyan téma kerül előtérbe, amiről mi nők nagyon is szívesen olvasunk.
Anita kifejezőképessége pedig csak hozzáad az élményhez. Imádtam, ahogy felépítette magát a cselekményt, a szereplőket, de maguk az érzékletes leírások és bemutatások azok, amik a szíven csücskei. Nem tehetek róla, de odáig vagyok Anita stílusáért. Nemcsak érzékletes, de a tapasztalat és az élmények is érzékelhetőek, s ezek teszik igazán valódivá, s emiatt van olyan érzése az olvasónak, mintha ő maga is New York utcáin sétálna, s ő maga is átélné azokat a pillanatokat, amiket Trish és Ryan.
Maga a szerelmi szál eszméletlenre sikeredett. Minden egyes megszólaláson jól érezhető a vágyakozás és a beteljesülésért vívott kegyetlen harc. Ezek néhol eléggé vicces szituációkká alakulnak, s jó néhányszor kívántam azt, hogy az írónő ne szívassa tovább őket és végre érjen meg a dolog és ne csak képzeletben, hanem a valóságban is legyenek végre együtt. Emellett természetesen izgalmakban, rejtélyekben, jó sok csínytevésben és néhol húzós szituációkban is részünk lehet, de ez a sokszínűség az, ami igazán felteszi az i-re a pontot. A történet a maga nemében lehengerlő, s nagyon színes. Nem egyszerűen egy romantikus regény, hanem útikönyv is egyben. Érzékletes, szenvedélyes, s bizony néhol búja. Komolyan mondom, hogy ez hiányzott eddig a könyvespolcomról, igazi éke lesz.

Ahogy a cselekmény egyre bonyolódik és ahogy egyre pikánsabb lesz, úgy kerülnek előtérbe a váratlan események, de arra is lehetőségünk adódik, hogy ne csak élvezzük a történetet, hanem bele is éljük magunkat, mivel annyira vizuális, hogy akár le is léphetnének a lapokról a szereplők és az orrunk előtt folytathatnák azt, amit elkezdtek. A kötet címe miatt és annak kifejtése végett volt egy egészen rövid ideig olyan érzésem, mintha a Hamupipőke nagyon modern változatát fognám a kezembe. Ezt meg is indoklom, hogy teljesen érthető legyen. Az alapszituáció az, hogy Trish New Yorkba utazik 8 éjszakára, vagyis pont ennyi ideje van a mi Ryanünknek, hogy összeszedje magát és bizonyítson, hogy ő az a pasi, aki kell a lánynak és arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizony nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen ki hinné el, hogy egy nagyon is vonzó hollywoodi színész akar tőle valamit, sőt komolyan is gondolja. Ezek a motívumok adják meg igazán a kötet pikantériáját. Mint leszűrhettétek iszonyatosan imádtam, és az a befejezés... nagyon remélem, hogy számíthatok folytatásra, mert ez így nem elég. Időközben rájöttem,hogy az a legnagyobb baj Tomor Anita regényeivel, hogy ha egyszer a kezébe veszi az ember nem lesz elég az,amit kap és egyre többet akar majd. Ez sajnos vagy nem sajnos, de a Nyolc éjszakánál is fennáll. Telhetetlen vagyok, de hol a folytatás. Kell még több Trish és Ryan, mert ez a bevezető nem elég. Túl forró, túl szexi és túl jó ahhoz, hogy csupán ennyi legyen.
" - Nem akarod eljátszani, amíg ez a nő mellettem ül, hogy a barátnőm vagy? - súgta a fülembe. Egy percre találkozott a tekintetünk. Lehengerlő volt a közelsége és a hangja."

"Ez már a vég! Érzem. Ryan Davis teljesen kiborít! Mégis mit művel? New York egyik legmenőbb hoteljében vagyok, Manhattanben, a Central Parktól egy karnyújtásnyira, ahol rengeteg film is játszódik. És Ryan Davisszel vagyok itt. A világ legmenőbb pasijával. És ezt most nemcsak azért mondom, mert a filmvásznon egy isten, hanem azért is, mert az életben is az. Ezt most már magam is tanúsíthatom."

" - Helyes - feleltem és haraptam egyet a magos bucimból, amit a kezemben szorongattam. - Nyolc éjszakára az enyém vagy - tettem hozzá határozottan gonoszkodó hátsó szándékkal. Nem bírtam megállni, hogy ne húzzam még egy kicsit."

" - Nem érdekelnek a kifogásaid - lihegte a számba. - Akarsz engem te is, csak félsz még magadnak is bevallani. Bebizonyítom, hogy igazam van!"

" - Ne egy könyvtárba legyél szerelmes, ne is a könyvekbe, inkább belém, és megmutatok neked mindent, amiről a könyvekben csak írnak. Velem át is élheted a szerelmet."
Köszönöm Tomor Anita írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése