2018. január 17., szerda

Emy Dust: Szerelemmel szabadulva


" - Örülök, hogy elhívtál. Hova megyünk? - kérdezte Melissa."


Jack Gleeson kiváló rendőr, barát és szenvedélyes férfi. Szereti a nők társaságát, nem a szíve vezérli a kapcsolatokban. Egy nap valaki belép az életébe akaratlanul is. A lány elutasító viselkedése kihívás Jack számára, ismeretlen múltja több problémát és akadályt gördít eléjük. Lesz még valaki, aki a múltból visszatérve mindent megtesz, hogy ők ne lehessenek együtt. Képesek megküzdeni egymással, egymásért?

A Bilincsbe zárt szerelemből jól ismert Jack saját útja a szerelemhez, nevetéssel, drámával, akcióval és a tőle elmaradhatatlan erotikával.

Jack és Victoria története.
Már a Bilincsbe zárt szerelem alatt is hatalmas potenciált láttam Jack karakterében, de nemcsak én, hanem az írónő is, mivel ha ez nem így lett volna talán meg sem születik ez az elgondolkodtató, de egyben humoros kötet. Akik találkoztak az első résszel, azok tudják, hogy mennyire nem volt könnyű dolga Emynek a történet megírása közben, mivel Jack személyében egy tipikus csajozógépet sikerült megelevenítenie, s ahhoz, hogy igazán hiteles legyen a sztori olyan partnert és olyan cselekménysorozatot kell találnia hozzá, ami elég hiteles ahhoz, hogy a mi vagány csajmágnesünk megszelídüljön és elhiggyük, hogy valóban ez volt a sorsa és ez kellett nekünk. Ezt nagyon jól és mindenféle komplikáció nélkül sikerült megoldania, sőt ennél tökéletesebb történetet nem is adhatott volna neki.
A kötet elején még ugyanazzal a Jack Gleesonnal van dolgunk, akit egyszer már sikeresen a szívünkbe zártunk, de ahogy előtérbe kerülnek a különböző ingerek, választási lehetőségek és ahogy úgy igazán beüt a krach érezhető a változás szele, de édes mindegy, hogy merre fele szövi a szálakat az írónő, mert a pajkossága és csibészsége a végéig megmarad. Jó néhány tulajdonságától megfosztja Emy, de ez nem is baj, hiszen a fejlődéshez kell az, hogy lássuk azt, hogy milyen is volt és, hogy milyen lett. Ez a változás példaértékűen mutatkozik meg Jacknél. A különböző beszólásai és azok a szituációk,amikbe keveredik még mindig viccesek és megannyi feledhetetlen pillanatot sikerült okoznia vele. Bevallom őszintén az első perctől kezdve igazi kérdőjel volt számomra, hogy mégis miként lesz megnevelve ez a srác és az is, hogy fog ebből kihozni valamit az írónő, mivel már a kötet elején két tűz között volt és egyszerűen hihetetlennek gondoltam még a gondolatát is annak, hogy lesz olyan nő, akiért tűzbe tenné a kezét és bármit megtenne csak azért, hogy megszerezze és ne is engedje el soha. Aztán jött a képbe Victoria, aki igaz, hogy meglehetősen lekezelően viselkedett szegény szívtiprónkkal, mégis már a kezdeti szurkálódások alatt is lehetett érezni a sorok között megbúvó vonzalmat és azt, hogy itt bizony nem marad kő kövön szárazon. Jöhet akármi, özönvíz vagy orkán, de addig fogja Emy csavarni a sztorit, amíg meg nem találja a tökéletes pillanatot az egymásra hangolódásra. 

Nem is tudom, hogy mi tetszett jobban az, amikor ellenségesek voltak egymással vagy az, amikor a vágy elárasztotta a sorokat és felperzselte az oldalakat. A történet egészét nézve egy eléggé komplex, jól kidolgozott, tartalommal rendelkező, jelentéssel bíró írással van dolgunk. Minden egyes szál, ami nemcsak a Szerelemmel szabadulva, hanem még az első kötet idején lett megkezdve sikeresen beépül a történetbe és olyankor kerülnek előtérbe, amikor nem is gondolna rá az ember, de ez még semmi, mert olyan váratlan és meglepő fordulatokkal járnak mindezek, hogy voltak pillanatok, amikor csak néztem, hogy te jó ég, ez most tényleg megtörtént.
Annyira vizuális maga az egész, teljesen olyan élmény olvasni, mint a moziban ülnék, mert a lelki szemeim előtt peregnek le az események megszakítás nélkül és teljesen mindegy volt, hogy hány fejezetet olvastam el, mert addig képtelenség letenni, amíg az utolsó oldalhoz nem érünk annyira magába képes szippantani az embert. Emiatt is csak csodálkozom, hogy mégis hogy lehet az, hogy még egyetlen kiadó sem fedezte fel magának Emy Dustot, aki van legalább olyan jó, mint Tammara Webber. Iszonyatosan imádom azt,ahogy ír és ezzel a második kötettel nemcsak azt sikerült megmutatnia, hogy nemzetközi szinten is megállná a helyét, hanem azt is hogy mindig képes fejlődni és megújulni. A fantázia és az az érzékletesség, ami benne van az adottság, nem tanulható.
A komoly részekre áttérve ezeket nem igazán élveztem, pedig részes szervei a történetnek, de egyszerűen nem tudok kibékülni vele, főleg a múlt megismerése végett, hiszen annyira fájdalmas és szívbemarkoló, viszont ettől függetlenül nagyon jól megvan írva, hiteles és egyben hihetetlen is és nem győzöm csodálkozni azon, hogy egy látszólag erős lány, hogy képes olyan borzalmakat átélni, mint amiket Vicnek kellett. Nincs az a mentség, ami elegendő lenne ahhoz, hogy a borzalmakat valakinek ilyen szinten kelljen átélnie és azzal a tudattal élnie, hogy ez az ő élete és a mókuskerékből segítség nélkül kilábalni szinte lehetetlen.

Igen ám, de itt jön Jack és itt mutatja meg egy olyan oldalát, amit eddig nem tapasztalhattunk tőle. Nemcsak szexi és elbűvölő tud lenni, hanem gondoskodó, becsületes, segítőkész és bizony fülig szerelmes is, még akkor is, ha minden porcikája tiltakozik ellene. Mint, ahogy azt már megszokhattam nem is lenne igazán "emys" a történet, ha nem lenne tele váratlanabbnál váratlanabb fordulatokkal, meglepő végkifejlettel, adrenalinnal és egy jó nagy adag szerelemmel. Egyszerűen imádtam. Tudtam, hogy tetszeni fog, de hogy ennyire, arra még álmomban sem gondoltam volna. Maga a bónusz fejezetek is csak még többet adnak hozzá. Megadják a választ arra, hogy a két jó barát, azaz Jack és Brian mihez kezdenek azután, hogy megtalálták a boldogságot és életük teljessé vált. Egy biztos, ezután is figyelemmel fogom kísérni az írónő tevékenységét, mivel még annyi, de annyi megírásra váró történet lapul a fiókjában, s én alig várom, hogy újra olvashassak tőle, mivel mindig sikerül lenyűgöznie és elkápráztatnia. Biztos vagyok benne, hogy a két páros (Brian és Megan, Jack es Victoria) gyerekeinek története is legalább olyan megkapóak lesznek, mint amilyen az ősöké. Tűkön ülve várom, hogy minél előbb olvashassam Nick és Wanda történetét.

"Teszem a felesleges köröket, hogy jobb kedve legyen, eredménytelenül. Oda kéne mennem jól megrázni, hogy mosolyogjon. Morgolódtam magamban, miközben őt figyeltem."

" - Nem lehet, ha bármi történne köztünk, meg akarnál menteni. Nem akarom, hogy megments. - halk volt, remegő kezét a nyakkendőmön húzta égig. Hallgattam szavait, mélyeket lélegeztem, hogy lenyugodjak."

" - Régen egy ilyen bulin már meztelenül ordítoztunk. - felnevettem, ahogy megemlítette, beugrott a kép, amikor az egész városon keresztül kellett mennünk, mert ruha nélkül raktak ki minket."

" - Rosszul adod a tudtára. Naponta minimum egy verset fogsz írni, amit felolvasol neki, különben rendszeres látogatód leszek. - magabiztosan adtam tudtára."
Köszönöm Emy Dust írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése