2017. november 26., vasárnap

Emy Dust: Bilincsbe zárt szerelem


"Örömmel készülődtünk Zeldával a buliba."

Megan Prescott vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és rendőr legyen. Egy szenvedélyes éjszaka magával ragadja egy ismeretlennel, majd egy újbóli találkozás mindent felfordít az életében. Menekülne az érzelmei elől, de már késő. Nem csak saját magával kell megküzdenie, hanem a körülötte felbukkanó titkokkal és hazugságokkal. Képes lesz rá, megannyi veszteség és csalódás mellett, amik napról napra érik őt?

Fordulatokkal teli történet.
Akció, Szenvedély, Dráma, Erotika , Humor

Megan és Brian története.
Egyes jeleneteket Brian szemszögéből is megismerheted.Annyi helyen jött velem szembe a kötet, hogy ha akartam volna sem tudtam volna elkerülni, hiszen még ha nem is láttam, akkor is az eszembe volt, hogy vajon miről szólhat azon belül, hogy első blikkre egy rendőrös sztorinak, és az is kíváncsivá tett, ami a hátoldalára van írva, amolyan fülszövegként. Nagyon jól összefoglalja, hogy miről is szól, hiszen tele van váratlan fordulatokkal, akcióval, szenvedéllyel, drámával, erotikával és Jack jóvoltából humorral is. Ennél jobb jellemzést én sem adhatok róla, mivel az írónő már mindent leírt róla, amit tudni érdemes.

Az első gondolatom az volt, hogy mégis hol bujkált eddig Emy Dust és oké tudom, hogy ez már a második regénye, mégis igazi pozitív csalódás volt, hiszen sokkal többet kaptam annál, mint amit gondoltam a történetről. Már az első oldalon érződik a szexuális töltet, a vonzalom és az a báj, ami egy pontig meghatározó eleme a kötetnek. Szerkezetileg több részre is osztanám, főleg amiatt, hogy annyira többrétű. S hogy ezt el is magyarázzam: van eleje, ami belevezet a sűrűjébe, itt még a bohémság, a flörtölés és a szerelem megtagadása van előtérben, míg a közepénél már kezd bonyolódni és komolyodni, s van a vége, a lezárás, ami merőben eltér a kezdettől, hiszen már sokkalta komolyabb, mint az ominózus első fejezet. Ahogy egyre jobban halad az ember úgy tűnik elő az is, hogy mennyire színes, hogy mennyire széles az írónő palettája. Annyi meg annyi témát sűrít bele. Vannak részek, amik pont olyan mennyiségben és minőségben jelennek meg, amilyenben kell, de olyanok is előfordulnak, amikről én még szívesen olvastam volna részletesebben, terjedelmesebben, de a minőséggel így sem volt gond, sőt... nagyon is megvagyok elégedve mind a felépítéssel és a történetvezetéssel is. 

Maga a történet sikergyanús, már csak a választott téma miatt is. Engem személy szerint a kötet eleje egy kicsit a Rendőrakadémia filmekre emlékeztetett, de ez cseppet sem baj, mivel kicsiként szerettem ezeket a filmeket és jókat is nevettem rajtuk. Az a fajta humor, ami megtalálható a filmekben, na az a kötetben is fellelhető, de nemcsak Jack miatt, aki amúgy hatalmas forma és nem mellesleg a kedvenc karakterem is lett és természetesen alig várom, hogy olvashassam a történetét, ami nemsokára meg is jelenik. Szóval, ha jót akartok szórakozni és nem mellesleg minőségit is és hazait szeretnétek olvasni adott a lehetőség, főleg így, hogy nemsokára karácsony, s mi is lehetne jobb, mint egy Brian és egy Jack a fa alá?

Komolyra fordítva a szót, ha nem lenne a Bilincsbe zárt szerelem, nagyon sok mindentől fosztottam volna meg magam, s nem lehetek elég hálás az írónőnek az olvasási lehetőségért. A cselekményt tekintve olyan sűrű és annyira fontos, jelentőségteljes események tarkítják, amik nemhogy zsúfolttá tennék a kötetet, de éppen így lesz tökéletes, így lesz magával ragadó. Aki egyszer elkezdi az nem fogja tudni egyhamar letenni. Maga a kiadás is példaértékű, főleg magánkiadások között, de a belső átnézettséggel és stilisztikával már nem vagyok annyira megelégedve. Újabban sajnos azt veszem észre, hogy a korrektorok, akkor végeznek igazán jó munkát, ha az kiadói felkérés, mivel már nem ez az első kötet, amiben olyan hibák vannak, amik rontanak az élvezeten, főleg ha azok sorozatosak és ismétlődnek egymás után. De ennyit a negatívumokról, mivel más úgymond "hibája" nemigen van a kötetnek. A történet nagyon is rendben van, fantáziadús, az összetettsége is példaértékű, és azt kell, hogy mondjam, hogy a cselekményvezetése és a logikai felépítése is megérne már magában egy misét.

Alapvetően egy női karakter szemszögén keresztül tekinthetünk be a Bilincsbe zárt szerelembe, de a történet befejezése után arra is lehetőségünk adódik, hogy meghallgassuk Brian szemszögét is egy-egy eseményről és történésről. Ezt azért is tartom jó ötletnek, mert én a magam részéről szívesebben olvasok pasi szemszögeket, legyen az luxen, árnyvadász vagy csak egyszerű halandó férfiszemszög. Ez amiatt is van, mert valami miatt ezek a erős személyiségek jobban közelebb kerülnek hozzám, mint a folyton túlkombináló női szemszögek. De ennél a kötetnél mind a két szemszög ugyanolyan élvezetes és karakteres.

Ott van Megan, aki az elején nem tett jó benyomást rám, de ahogy zúdítja rá az élet az akadályokat és a megoldandó problémákat, úgy fejlődik ő is, s ha jobban megfigyeljük hatalmas szakadék van a kötet eleji Megan és a kötet végi Megan között. Ezt nevezik igazi felülírhatatlan személyiségfejlődésnek. Gratulálok hozzá Emy Dustnak, hogy ezt a fontos momentumot is sikerült a sok akció, idegeskedés, ármány és izgalom közepette belecsempésznie a történet szálába. Brian fejezetei azért is jók, mert egy teljesen új megközelítést adnak a cselekménynek, s az eltitkolt, elrejtett apróságok is fényre derülnek. Példának okán én már a legelső fejezet után kíváncsi voltam arra, hogy mit is gondolhat Meganről és úgy az egész szituációról, amibe keveredett.  Összességében igazán szívmelengető és adrenalinlökettel rendelkező kötetet kaptam, ami csak megerősít abban, hogy érdemes volt adnom egy esélyt az írónőnek, hiszen van olyan jó, mint a külföldi társai. Izgalom és feszültségkeltésben kiemelkedő,s abban is, hogy hogyan hozza rám a frászt vagy éppen, hogyan nevettessen meg úgy, hogy a könnyem is kicsorduljon közben. Számomra igazi felüdülés és szinte már egy jó kis nyaralás élményével látott el. Maximálisan ki tudtam általa kapcsolódni, s még az unalmas hétköznapok is ígéretesnek és izgalmasnak tűntek. Ha esetleg még hezitálnátok, ne tegyétek, főleg amiatt ne, hogy Emy Dust egy csodálatosan jól író és tehetséges, feltörekvő személyiség, akinek még több izgalmas és eget rengető kötettel kell előrukkolnia. Egyszerűen csak még több kötetre van szükségem a tollából, mert igazi tehetség. Ha Megan és Brian kötete ennyire magabiztos és őszinte lett, vajon milyen Jack története, aki már az elejétől kezdve a favoritom?

"Nem értettem, miért utasított el ennyire. Mielőtt mind ez történt, hosszú idő után egy kivirult virág voltam, most száraz kórónak érzem magam, miatta, elhullajtva az összes szirmomat, szerelemmel a szívemben, ami most maga volt a pokol. Dühös voltam és tanácstalan. Haragudtam rá, nem értettem, hogy ez miért történt."

" - Na, srácok! A következő a helyzet, addig innen nem mentek ki, amíg nem tisztázzátok egymás közt a dolgokat.  - határozottan hadarta el mondanivalóját, és mint a villám, úgy ment ki az ajtón. Már kattant is a zár."

" - De igen, ezt most Brian le fogja zárni. Ne szomorkodj, megvédelek a sárkánytól is, amíg nincs itt a herceged. - mosolyogva megölelt."

" - Jó, tudod, hogy csak vicceltem, cuki pingvin leszel. - mosolygott rám."
Köszönöm Emy Dust írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése