2017. október 30., hétfő

Becca Prior: Talált celEB


"Ez a nap is ugyanúgy indult, mint az összes többi."


Arthur Chapman egy médiabirodalom feje. Fiatal, sikeres, és elviekben a legkapósabb agglegény a városban. De ha leveszi az álarcát, akkor inkább egy félénk, rejtőzködő fiú, aki retteg, hogy leleplezik a homoszexualitását.
Amikor véletlenül elüti a kis tacskót, nem is sejti, hogy az élete pillanatok alatt káosszá változik.
Szövevényes bűntény nyomára bukkan, majd rejtélyes körülmények között elveszti egy barátját. Nyomozni kezd az ügyben, bár tudja, hogy hatalmas kockázatot vállal.
Segítségére sietnek a Külvárosi Állatmentők, azonban az események így is nem várt fordulatot vesznek.
A szerelem is váratlanul érkezik, de Art még bizonytalan, és nehéz döntéseket kell meghoznia. Rájön, hogy más értékeket kellene szem előtt tartania, mint amiket eddig fontosnak érzett.
Izgalmakban bővelkedő, mégis kellemesen bizsergető történet, Becca Prior megszokott, nyers stílusában, sok erotikával és humorral.


Újabb Becca regény, újabb élmények. Minél többet olvasok az írónőtől, annál jobban megszeretem az írásmódját és azokat a momentumokat, amiket megelevenít előttem. Elképzelhetetlennek tartottam idáig, hogy valaki csak kiemelkedő regényeket írjon, de Beccának ez sikerült. Mindegy, hogy mit veszek tőle a kezembe, az teljesen elnyel és a végére csak egy gondolatom támad, mégpedig az, hogy mennyire imádtam és, hogy alig várom, hogy újra és újra olvashassak tőle.

A Festett testek mellett a Talált celEB áll a legközelebb a szívemhez. Témaválasztás szempontjából telitalálat volt a regény. Imádom az állatokat és a szívemen hordozom a sorsukat, s ha tehetném igazi állatfarmom lenne, ahol a kidobott és senkinek sem kell állatokat tartanám, természetesen méltó környezetben, amit megérdemelnek. Az elején elég nehezen tudtam haladni a történettel, mivel nagyon megrázott az az információhalmaz és a valós tények közlése, amivel szembesülnöm kellett, de miután ezek a részek elültek és átadták a helyüket olyan részeknek, amik nem ennyire brutálisak és szomorúak egyre jobban haladtam vele, s az utolsó 200 oldalt egy szuszra sikerült kiolvasnom. Nagy valószínűséggel már írtam, hogy melyik az eddigi legkiemelkedőbb, legkomolyabb Becca könyv, de ezt most meg kell változtatnom, mivel a Talált celEB valami elképesztően, fantasztikusan szívhez szóló, komoly és olyan problémára hívja fel a figyelmet, ami sajnos létezik, s bizony sokan szegény állatkák kárán gazdagszanak meg és élik a csillogó életüket, s nem törődnek azzal, hogy mennyi életet tesznek tönkre, és ez nemcsak arról szól, hogy állatokat kínoznak, hanem ezáltal a leendő gazdikat is, mivel egy háziállat, egy kedves, szeretett társ elvesztése mindig nehéz, és még a legkeményebb szív is sírva borul egy másik ember nyakába, hogy miért az ő kicsikéjével történt ez. Mélységesen át tudom érezni azt a problémát, amit górcső alá vet az írónő. 

Ilyen szempontból nagyon érzékeny vagyok, s ezért is érintett mélyen a téma. Nemcsak a kóbor kutyák sorsát helyezi előtérbe, hanem be is hozza a már megszokott LMBT vonalat, de nemcsak ezt, hanem végre (már egy ideje furdal a kíváncsiság) hetero párokról is ír az írónő, amire eddig szerintem ilyen mélységekben még nem volt példa, s meg is lepődtem őszintén, hogy még nem olvastam Beccától ilyet, de ez is csak azt bizonyítja, hogy milyen sokszínű és, hogy milyen színes eszköztárral rendelkezik a mi csodálatos írónőnk. Egy történetet kapunk, de három szerelmi szállal. Természetesen a középpontban a meleg párosunk áll, de emellett lehetőségünk nyílik betekintést nyerni még két pár életébe, olyan párokéba, akikről amúgy nem gondoltam volna, hogy összejönnek vagy, hogy bármilyen módon is, de kereszteződni fog a sorsuk. Art és Chip nem mindennapi figurák, s ezáltal egy sajátos társadalmi rang közötti különbség is megadja a feszültséget, amit vagy áthidal az ember. vagy pedig elveszíti a legfontosabb személyt az életében.

A cselekményt alapvetően több szemszögön keresztül szemlélhetjük, viszont Art a központi karakter, ő köré épül az egész történet, ő az akinek nehéz döntéseket kell meghoznia, nemcsak a saját boldogsága miatt, hanem amiatt is, hogy jót cselekedjen és egy szerencsétlennek mondható helyzetből valami nagyszerűt, valami önzetlen dolgot építsen fel. Természetesen a coming out is szerepet kap, mint ahogy a többi Becca regényben is, viszont ennél a kötetnél sokkal nagyobb a tét, mint pár barát vagy családtag elvesztése, hiszen olyan közegbe helyezi Becca a szereplőit, akik nem közemberek, ergo már-már sztárok, hírességek, s ha nem is mindenki kap olyan hangsúlyt, mint amit érdemelne az nagyon is jól kivehető, hogy nem minden igaz, amit látunk, s sokszor a háttérben zajlanak a mocskos dolgok, és azok amiket az ember legszívesebben eltussolna.

A cselekmény akciódússága mellett és amellett, hogy nagyon szívhez szóló és komoly, én úgy érzem, hogy ennél a kötetnél érezhető először az, hogy mennyire is jól lehet keverni a különböző műfajokat, s milyen csodákat lehet alkotni belőlük. Az alapséma szerint adott egy híres médiatulajdonos, akinek minden napja ugyanolyan, amíg el nem üt egy tacskót, s meg nem változik gyökeresen az élete, mivel innentől válik csak igazán izgalmassá, kalandossá és igazivá a történet. Mind a különböző szálak találkozását, mind a logikai felépítést és a karakterek kiforrottságát tökéletesen ötvözi az írónő. Első ránézésre egy könnyed olvasmányra számítottam, igen ám, de ez ennél jóval több. Került bele egy jó nagy adag szexualitás, amit különböző forró és pikáns jelenetekkel spékel meg, s a legkülönbözőbb szituációkba csempész bele egy adag feszültséget és meglepő fordulatot, amellett hogy néha el is borzaszt és mélységes sajnálatot vált ki az emberből, hogy bizony létezik ilyen, és ez ellen tenni nagyon nehéz. Nem lehetetlen, de nehéz. Úgy íródott a kötet, hogy a Talált celEB mellett egy kezdő szerző műve is helyet kapott benne, ami szerintem nagyon ötletes és ezáltal olyanok is elolvassák Hayden Moore történetét, akik nem biztos, hogy önszántukból ezt megtennék. Még nem tudom, hogy mit tartogat a Nem játék, viszont nehéz lesz felnőni ahhoz a szinthez, amit Becca hoz kötetről-kötetre, főleg azok után, hogy immár a Talált celEB-et is ismerem és a Festett testek mellett a második kedvencem. Klisés lennék, ha újból leírnám, hogy mennyire szeretem Becca írásait, viszont ezt a kötetet is imádtam és tudom, hogy lezárt vége van, én mégis szívesen olvasnám tovább. Érdekel, hogy két teljesen különböző karakter, Art, a visszafogottnak tűnő srác és Chip, a belevaló állatmentő mire is képesek együtt.
" - Igen, de még nem találtam meg az igazit. Tudod, az a baj, hogy aki nekem tetszik, annak nem kellek és fordítva."

" - Chippel - válaszolta mosolyogva a lány. - Ahogy direkt kerülitek, hogy egymáshoz érjetek, vagy hogy egymásra nézzetek... Mégis, abban a pillanatban, ahogy összekapcsolódik a pillantásotok, vagy egy méternél közelebb vagytok egymáshoz, szinte tapintható a feszültség. Plusz, ahogy tegnap a seggét nézted, nos, az már softpornó volt, tényleg... - Art köpni-nyelni nem tudott, de Sheila még folytatta. - De nem csak te. A srác úgy néz rád, mint egy tálca habos süteményre, amit szeretne azonnal felfalni. Még a hangja is elmélyül, ha hozzád beszél."

" - Nem vagy más! - dörrent rá az apja. - Ugyanúgy szeretsz, gyűlölsz, küzdesz és remélsz, mint mások. Az, hogy egy férfi mellett érzed magad teljesnek, semmit nem jelent."

" - Aha... Céltudatos, okos, van stílusa, de nem fut a divat után, tud bánni az emberekkel, és hatalmas szíve van. Nézd meg, mára ő Art legfőbb bizalmasa..."Köszönöm Becca Priornak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése