2017. október 15., vasárnap

Becca Prior: Festett testek (one)


" - Nem! - mondta határozottan Ely, és összepréselte az ajkait."


Elijah kényszerből vállalja el az aktmodell szerepét egy mesterkurzuson. Leonard Chambers, a sikeres festő ugyanis köztudottan seggfej.
Arrogáns, beképzelt és elviselhetetlen. Mégis annyira vonzó, hogy Ely az első pillanatban beleszeret.
Csakhogy a férfi tartós kapcsolatban él, Elijah pedig rejtőzködik. El kell titkolnia a másságát, mert a nevelt fia gyűlöli a melegeket.
Ráadásul mindketten mást akarnak: Leon futó kalandot, Ely életre szóló szerelmet.
Becca Prior új sorozatának első kötetében ismét helyet kap a romantika, a bizsergetően nyers erotika és a humor is.
A tanítvány sorozat és a Stockholm-szindróma szerzőjének új trilógiája is tartogat meglepetéseket.Nehezen jutok szóhoz, annyira lenyűgözően zseniális a Festett testek. Mielőtt elkezdtem volna olvasni azon gondolkodtam, hogy vajon lesz e olyan kiemelkedő, mint A tanítvány sorozat, de ez ennél százszorta jobb. Igaz, hogy nem olvastam az összes Becca könyvet, de állíthatom, hogy ez az eddigi egyik legjobb alkotása. Ha nem tudnám, hogy magyar írónőről van szó, azt hinném, hogy amerikai írta, mivel olyannyira magával ragadó, érzéki és piszkosul szexi. Minden egyes sorát és fejezetét imádtam! Teljesen elvesztem a történetben, és nem akartam, hogy vége legyen. Ha elég erős lettem volna hozzá, akkor addig nyújtom az élményt ameddig csak tudom, de mivel mohó vagyok és nem akartam szüneteket tartani közbe, igazi kínszenvedés volt amikor néha-néha le kellett tennem. Nem is értem, hogy miért kell bármi mást csinálni a világon azonkívül, hogy Becca Priort olvassak, mivel legszívesebben egész álló nap ezt a tevékenységet folytatnám.

Már amikor először olvastam az írónő csoportjában az új projektjéről tudtam, hogy ha törik, ha szakad, de nekem ezt bizony el kell olvasnom, mivel magam is művészlélek vagyok, ha művész nem is. Annyira közel került a történet a szívemhez, hogy együtt lélegeztem a szereplőkkel, együtt éltem át velük a traumákat és együtt száguldottam velük a boldogság felé. Rögös úton keresztül mutatja be a történet Elijah és Leon szerelmét, de nagyon jól leszűrhető belőle, hogy bizony áldozatok és nehéz lépések megtétele nélkül nincs szerelem. Teljes odaadással és elköteleződéssel van csak értelme, s csakis akkor lesz minden elsöprő. Maga a történeti szál nagyon jól vezetett, precíz, falatnyi humorral és erotikus tartalommal fűszerezve. Már a legelején szembeötlik, hogy mennyire sokat fejlődött az írónő az első könyve megjelenése óta, mivel úgy éreztem olvasás közben, hogy minden úgy tökéletes, ahogy van. A hasonlatok és a szakszavak ott kerültek be a képbe, ahol kellettek. Nem voltak üresjáratok. Minden egyes apró szál és mozzanat egyre közelebb és közelebb visz a vége felé, ami egyszerre szívet melengető és szeretnivaló. Nagyon jól van kezelve a különböző szemszögek, hiszen itt már nem csak a két főszereplőnk életéből kaphatunk részleteket és mélyebb gondolatokat, hanem a hozzájuk közel állókról is, ami azért is jó, mert sokkal élőbbé, sokkal szimpatikusabbá teszi mind a cselekményt, s mind a kialakult helyzetet. Megadja azokat a rejtett információkat, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy még jobban tisztába legyünk azzal, hogy ki mit is gondol és, hogy ez miként is változik meg a történet előrehaladtával.

A háttértörténetre, a múltra is hatalmas hangsúly kerül, s nagyon jól szemlélteti, hogy miként is lehet kilábalni vagy éppen, hogy lehet magunk mögött hagyni a sötét múltat, ami beszennyezi a mindennapokat. Kapunk két olyan szereplőt, Ely és Leon személyében, akik külön-külön is piszok erősek, még akkor is, ha néha-néha elbizonytalanodnak, de emiatt is lesznek olyan élethűek és valóságosak, s együtt igazi robbanóelegyet alkotnak, akiket semmi és senki sem tud szétszedni, még a legnagyobb viharban is visszatalálnak a másikhoz. 

Be kell vallanom, hogy míg Ely már az elejétől kezdve szimpatikus volt, és a kezemen hordoztam a sorsát, addig Leon nem igazán lopta be magát a szívembe, de ahogy egyre előrébb jutottam a történetben és megláttam az igazi énjét, akit Becca sikeresen elrejtett, kezdtem megkedvelni és végre rá is azt tudom mondani, hogy szerethető figura, aki a zord külső és modor alatt, igenis gyengéd és odafigyelő.

Sokat dob a latba, hogy Ely és Leon szerelmének kibontakozását is mesterien a felszínen megbújva hozza a tudomásunkra az írónő, s ha nem is lennék elfogadó a melegekkel szemben, akkor sem tudnám azt mondani, hogy nincs meg közöttük a kémia és csak össze-vissza lett csavarva a sztori, mivel az az érzékiség és vágyakozás, ami megbújik a lapok között nagyon is átjön és emiatt is csak még kiforrottabbá teszi ezt a feledhetetlen első kötetet, amit remélek, hogy még jó sok fog követni (három biztosan), kezdve Russz-szal, aki már most hatalmas kedvencem.

454 oldal pillanatok alatt elrepült. Mire felocsúdtam volna a kábulatból, amibe a Festett testek ejtett már azzal kellett szembesülnöm, hogy ott van a lap alján a nem várt "Vége" szócska. Ez szerintem mindent elmond. Ha valamit ennyire élvez az ember, akkor az nem egyszerűen zseniális, hanem eget rengető és biztos vagyok benne, hogy még jó sokszor meg fog fordulni a kezemben, mivel tiszta szívemből tudom mindenkinek ajánlani, még azoknak is, akik alapjáraton kerülik az LMBT könyveket.

Visszakanyarodva a cselekményhez; a leírások és az aktusok most voltak talán a legszexibbek, most jött át teljesen az a szexualitás, amit a szereplők éreztek egymás iránt. Nemcsak arra van helyezve a hangsúly, hogy minél több együttlét legyen benne, hanem az is fontos szerepet kap, hogy a szereplőink ki tudjanak szabadulni azokból a béklyókból, amikbe belekényszerültek egy másik személy által, vagy amibe saját maguk vetették bele magukat, mondván hogy így lesz jó és tökéletes az életük, de nincs annál fontosabb dolog szerintem, mint hogy megtaláld azt, aki nemcsak boldoggá tud tenni, de ki is tölti a mindennapjaidat a szeretetével és a szerelmével. Ha lehetne már most olvasnám a második kötetet, annyira imádtam. S tudom, hogy eddig csak melegregényeket írt Becca, de kedvet kaptam ahhoz, hogy Heath történetét is olvashassam, s nemcsak úgy, hogy részleteket kapok, hanem teljes egészében, úgy hogy ő a történet főszereplője, s a többiek csak mellékkarakterek. Összességében letehetetlen olvasmány, ami gazdagon meg van áldva kreativitással, szerelemmel és mondanivalóval. Tudom, hogy még csak most olvastam ki, de mivel annyira megszerettem már most, hogy újra olvasom mielőtt még bármi másba vágnám a fejszémet, mivel újra át kell élnem a történetet, az Ely és Leon közti vonzalmat. Nehezen enged ki a bűvköréből, amit nem is bánok, csak azt sajnálom, hogy megint vége lesz, ah elkezdem és azt nagyon nem akarom. Tipikusan olyan a történet, aminél nem tudom elengedni a karaktereket, nem akarom hogy valaha is véget érjen. Remélem sikerült meghoznom hozzá a kedveteket és nem rettentek vissza ettől a nagyszerű olvasmánytól. Köszönöm Becca az élményt! Imádlak, de szerintem ezt már leszűrted, mivel sikerült megint elkápráztatnod. Minden elismerésem a tiéd.
" - Azt hiszem, sokat fizetnék érte, ha meztelenül tornázna nekem, Mr. Prescott, de mivel nehezen vált meg a ruháitól, most az egyszer engedem, hogy visszavonja a felajánlást."

"Chambers nem győzte nyelni a nyálát, és máris azon kattogott, hogyan kellene behálóznia ezt a félős, mégis rohadtul izgató srácot, akinek fogalma sincs rólam mire való egy ilyen csodálatos test."

"Persze! - gondolta Ely. És azt hogy felejtsem el, hogy a nyakadon olyan selymes a bőr, mint a bársony, az illatod örökre belém ivódott, és a karjaid, ahogy átöleltél, életem legerotikusabb élménye lett volna, ha nem azon vagyok, hogy le ne hányjalak..."

" - Miért ilyen vonzó egy alacsony, manóképű pasas, aki amúgy beképzelt és faragatlan? - kérdezte, inkább csak költőien."

" - Akkor a Csontvárost szeretném!
  - Na, azért azt nem mondtam, hogy árnyvadászokra is vevő vagyok... - válaszolta Heath, de a szeme körül nevetőráncok árulkodtak arról, hogy nem gondolta komolyan."Köszönöm Becca Priornak az élményt és a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése