2017. augusztus 22., kedd

Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!


"Megállt a szívem."

Nora ​fiatal szingliként éli az életét. Azt hiszi, maga mögött hagyta a múltját, és elegendő távolságra van a régi pasijától, aki hét évvel ezelőtt szó nélkül otthagyta. Egészen addig, amíg össze nem fut vele újra. Onnantól kezdve az élete a feje tetejére áll. Patrick híres autóversenyző. Szereti a nőket, és a nők is szeretik őt. Az egész világon ismerik a nevét. Jóképű, talán túlzottan is. Megvan mindene, kivéve egy dolgot. Norát. Megszokta, hogy mindig mindent megkap, amit csak akar. És most, hogy újra meglátja a csinos exbarátnőjét, egészen biztos benne, hogy mi kell neki. Nora gyűlöli, és ő ezzel tisztában van. Tudja, hogy újra meg kell hódítania. Vadászösztöne a lány folyamatos visszautasításai miatt csak még erősebben tör elő. Ostromot indít, amit lehetetlenség hárítani. Nora nem tudja kiverni a fejéből Patricket, pedig kitartóan próbálkozik. A férfi üzenetei és szenvedélyes megnyilvánulásai néha már az őrületbe kergetik. Patrick nem hagyja, hogy felejtsen. Pedig ő másra szeretne koncentrálni. Gyereket akar. Mégpedig egyedül. Csalódott a férfiakban, ezért nem vágyik új párkapcsolatra. Patrick közelében lenni pedig pláne nem akar. Egy nap Emma, a barátnője felveti az ötletet: miért ne lehetne Patrick a gyerek apja? Elvégre Patrick csak egy dolgot akar: szexet. Mi lenne, ha megkapná? Mi lenne, ha mindenki megkapná, amit akar? Ő egy gyereket, Patrick pedig őt egy éjszakára.


Tomor Anita már az első regényével, az Álmodtam már róladdal teljesen meggyőzött, hiszen érdekes, pörgős, romantikus és felettébb olvasmányos volt, s ez ennél a kötetnél sincs másképp, mivel imádtam minden egyes sorát, mondatát és fejezetét. Úgy érzem, hogy amit kaptam az Anita igazi hangja, s egyre jobbak lesznek az írásai.

Már maga az alaptéma és a regény felépítése levett a lábamról. Végre egy olyan írónő, aki kicsit pasis témát dolgoz fel a Forma-1-es pilóta karakter miatt, s ebbe még a kalandokat és egzotikus országokat is beleveszi. Imádnivaló és egyszerűen képtelenség letenni. Nagyon izgalmasan kezdődik, s ez az izgalom végig fennmarad, egyetlen pillanatra sem hagy alább és nem engedi, hogy tökéletlen legyen. Úgy ahogy van maga a tökély. Tudom, hogy azok számára, akik írnak sosem lesz tökéletes az írásuk, mégis én úgy érzem, hogy ez az lett, és ha a többi regény is legalább ilyen jó lesz, akkor még többen fogják olvasni Anita könyveit és ódákat fognak zengeni róluk. A történet eleje annyira magával ragadott, hogy olvastam és olvastam annyira érdekfeszítő és sejtelmes, hogy nem hagyott nyugodni a dolog, hogy végül mi is fog kisülni ebből az egészből és, hogy vajon Nora megkapja e azt, amit mindvégig akart, és persze az is felkeltette a figyelmemet, hogy milyen egy magabiztos pasival pezsdítette fel az írónő a cselekményt, s ezáltal csak még ellenállhatatlanabbá tette számomra.

Kérdés sem volt bennem, hogy Patrick végül el fogja e célját, mivel biztos voltam benne, hogy igen. A hozzá hasonló pasik mindig elérik, amit akarnak. Kevesebbel nem érik be. Sikerült üde, mosolygós hangulatot teremtenie. Ez nagyrészt Patricknek köszönhető, aki maga a meglepetések császára. Néha már én is azt éreztem, hogy értem a srácot, de aztán mégis minden tisztázódott és a helyére került. Patrick minden egyes mozzanatával és beszólásával egyre jobban azt érte el, hogy felkerüljön a könyves álompasijaim listájára és tá-dámm fenn is van.Nagyon ritka eset az, hogy megkedveljek egy egoista, "minden úgy van, ahogy én akarom és mondom" pasit, de most ez is sikerült és ezt mind a páratlan írójú tehetségnek köszönhetem. Nora, a főszereplőnk, akinek a gondolatait és kételyeit olvashatjuk már az első oldalnál belopta magát a szívembe. Jó néhány mulatságos pillanatot neki és a gondolatainak köszönhetek.

Több helyszínen játszódik a cselekmény. London, Bali, Szingapúr. Mind-mind csodaszép és London kivételével egzotikus desztinációk. Nagy szerelem Bali, ezért is örültem meg, amikor helyett kapott a könyvben. S most már Szingapúr is az lett. Nagyon aprólékosan, részletgazdagon van tálalva , nemcsak egyszerűen ír róla Anita, hanem igazi véleményt, tapasztalatokat oszt meg velünk, s emiatt is lesz olyan különleges és olyan életszagú az egész. A kis Balis kiruccanás után (nem mondom meg, hogy miért mentek oda a főszereplők, tessék elolvasni!!) csak még jobban megakarom látogatni a szigetet és elveszni a világában.

A kalandok és a romantika mellett vérbeli erotikus tartalommal is kecsegteti az olvasókat, ami nem is baj, hiszen a józan ész keretein belül, választékosan megfogalmazva, már-már szépen tálalja a pikánsabbnál pikánsabb jeleneteket és együttléteket. A pasisabb autós részek és Patrick autóversenyző mivolta miatt nemcsak női olvasóknak, de férfiaknak is tiszta szívemből tudom ajánlani, főleg azért, mert a Forma-1 világába is tágabb betekintést enged, s sok új információval is gazdagabbak lehetünk, ha érdekel minket ez a sport.

Ahhoz képest, hogy eléggé rövid történetről van szó, össz-vissz 321 oldal, szinte pillanatok alatt kivégezzük s mire a végére érünk tétlenül fogjuk a kezünkbe a könyvet, hogy "jé, csak ennyi volt, hol a többi?". Én személy szerint két dolognak örülnék nagyon, najó van az három is. Elsősorban a folytatásnak. Nem létezik, hogy ne lenne folytatása. Másodszor annak, ha Patrick szemszögéből is láthatnám az eseményeket és megtudnám, hogy mikor éppen mi zajlott le benne és miket gondolt, amikor Norát próbálta visszahódítani magához. Utoljára, de nem utolsósorban pedig kíváncsi vagyok, hogy Emmával mi lesz, hogy mit vagy inkább kit visz a sors felé és kivel találja meg a boldogságot, ki képes arra, hogy megszelídítse és magához láncolja egy életre, míg a halál el nem válassza őket. Felettébb boldog lennék, ha ezek közül legalább már az egyik megvalósulna, de az ellen sem vagyok, hogy megvalósuljon mind a három, mivel igazi felüdülés és élvezet az írónőtől olvasni.

Összességében nagyon megszerettem és az elvárásaimhoz igazodva újra elkápráztatott Anita, bár azt meg kell említenem, hogy a Helló újra, kedves exem! jobban tetszett, mint az Álmodtam már rólad, mivel magaménak éreztem a történetet és újraértékelt bennem egysmást. A borító is rendkívül találó és modern lett ahhoz, hogy még több szemet vonzzon és még több ember adjon ennek a regénynek esélyt. Tökéletes választás mind a színkombináció, s mind a borítómodell is, hiszen valahogy én is hasonlóképpen képzeltem el Norát, aki éppen azt szemléli, hogy néhány hónap leforgása alatt mennyi minden változott meg pozitív irányba, és mennyi minden kapott új értelmet. Nehezen tudom úgy igazán szemléltetni a kötetet, hogy ne spoilerezzek, de annyit elmondhatok, hogy ez tipikusan olyan könyv, amit olvasni kell. Nincs mese, időt kell szakítani neki, s ha csak néhány óráig is tart már megérte, mert közben átértékelünk néhány dolgot és meglátunk olyan összefüggéseket is, amiken eddig nem gondolkodtunk el. Vajon volt már olyan férfi az életünkben, aki képes olyan változásra, mint Patrick és megérdemelné a második esélyt?


 


" - Mert veled akarok lenni - mondta egyszerűen. - Gyere, még nem mutattam meg mindent. - fogta meg a kezemet és maga után húzott. Egyenesen a kertbe mentünk, ahol a medence hol azúrkék, hol neonzöld színben ragyogott, irtó hangulatos volt. Gyönyörű volt az egész, rattanfotelek a teraszon, különleges növények körül-körül. Mintha csak a Bahamákon lettünk volna egy óceánparti villában. Éjjel volt már, de még mindig fülledt volt az idő odakint."

" - Látom, nagyon felkészült nőcsábász vagy - kuncogtam. - Gondolom, jó pár ilyen ajándékcsomagot tartogatsz odafent. Sohase lehet tudni, mikor lesz szükség egy ilyen garnitúrára alapon - hecceltem. - Nekem megteszi egy póló is, ezt meg tedd el a holnapi nődnek!"

" - De még mennyire, hogy itthon vagy! Nyisd ki! Beszélnünk kell! - mondta. Pár másodpercig gondolkodtam, de aztán kinyitottam neki az ajtót."

" - Szerintem most fordulj vissza! Nem megyek veled Balira, főleg nem azért, hogy összeházasodjunk! - lázadtam fel."

" - Pech, mi? Mégsem léptem le! Erre varrjál gombot! Tisztázzunk valamit: ha feleségül veszlek, azt nem a gyerek miatt teszem, hanem azért, mert szeretlek, és mert kellesz nekem. Mindketten kelletek."
Köszönöm szépen Tomor Anitának a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése