2017. augusztus 12., szombat

Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság


"Sokszor elmerengek rajta, hogyan történhetett meg velem az egész képtelenség."


Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből? Magad mögött hagyni mindent? Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes karriert fusson be a szakmájában. A barátja épp arra készül, hogy megkéri a kezét, Dena azonban hallani sem akar a házasságról. Jason a cég nőcsábásza, igazi életművész, akinek mindig lapul egy vicc a tarsolyában. A bohócjelmez mögött azonban régi sérelmek lappanganak. A hallgatag és megközelíthetetlen Patrick áll az ügynökség élén, és egy nap ő örökli az egész reklámbirodalmat. Házassága zátonyra fut, mikor megtudja, hogy a felesége megcsalja. Mindhármuk élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy ártatlannak induló hétvégi kiruccanás szenvedélyes afférba torkollik. A rendhagyó, titkos viszony felforgatja mindennapjaikat, melyek már egyikük számára sem ígérnek boldogságot. Úgy határoznak, belevágnak életük legnagyobb kalandjába, hogy megtalálják és megtapasztalják a mindannyiuk által áhított szabadságot. De vajon van-e létjogosultsága egy ilyen kapcsolatnak? Létezik-e korlátlan szabadság? És ha igen, hol kell keresni? Meg lehet-e szabadulni a múlt árnyaitól? Sienna Cole szenvedéllyel és drámával tűzdelt romantikus története ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben az utazás nemcsak lélegzetelállító tájakra kalauzol, de a lélek legmélyebb bugyraiba is elvezet.


Sienna Cole valami nagyon különlegeset és feledhetetlent tett le az asztalra.Olyan utazásban és kalandokban lehet része az olvasóknak, amikre nem is számítanak és emiatt csak még édesebb, csak még kifinomultabb és élvezetesebb lesz az egész kötet. Már az elején megadja az alaphangot, ami végig kíséri a kötetet, s nem is ereszt addig, amíg teljes egészében be nem lett fejezve.

Nem egy-két helyen varázslatosabbnál varázslatosabb fordulatokat és élményeket gyűjthetünk be, mivel nemcsak a főszereplőink, de mi magunk is gazdagabbak leszünk érzelmileg, hogy elolvassuk Jason, Dena és Patrick nem mindennapi utazását. Én személy szerint nagyon imádtam és nemcsak amiatt, hogy alapból imádok utazni és új országokat felfedezni, hanem azért is mert nagyon őszintén van megírva és ez sokat hozzátesz ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nagyon sokára olvastam ki teljesen, mivel közbe jött egy kisebb nyaralás is, de olyan dolgokat is fölszabadított bennem, amikre nem voltam felkészülve, és természetesen vágyakozással is eltöltött, hogy egyszer én is el akarjak látogatni azokra a helyekre, amiket Sienna érint a könyvben. Azért is sikerült sokára kivégeznem úgymond, mert nem akartam, hogy vége legyen és ezért nagyon sokáig elnyújtottam ennek a varázslatos kötetnek az olvasását. Próbáltam úgy beosztani, hogy ne kapjak túltöltődést, de azért izgalmakban is részem legyen. Sokszor álltam meg közben és sokszor gondolkodtam el, hogy milyen jó is lenne, ha én is Denáékkal utazgathatnék és én is részese lehetnék a kalandjaiknak, de így is azt tudom mondani, hogy maximálisan átjöttek az érzések és érzelmek és szinte olyan volt, mintha én is ott lettem volna, de azért mégsem. Viszont a Google a barátunk és ha csak képzeletben, vagy éppen képekkel, de mi is bejárhatjuk Európát olvasás közben.

A karakterek merőben eltérnek egymástól, és ez az eltérés nagyon jót tesz a kötetnek. Több fontos háttértörténetet ki lehet ezáltal fejteni. Mindenkinek képes megadni egy olyan múltat és történések sorozatát, ami nagyon nagy segítség abban, hogy megtudjuk ki miért is olyan, amilyen és mik azok a dolgok, amik a felszín alatt rejtőznek. Denával szinte azonnal tudtam azonosulni, és nemcsak amiatt, hogy én is gondoltam már rá, mint szinte minden nő, hogy milyen lenne ha két pasi lenne az életemben és milyen orgiákba, akarom mondani kalandokba keverednénk hármasban. Két dolog miatt szerettem volna amúgy elolvasni a kötetet, az egyik a már említett két pasis dolog, a másik pedig az utazás, a világlátás, mivel nálam is tervben van hasonló, bár én Balira szeretnék eljutni és ott eltölteni fél évet úgy, hogy közben a környéken utazgatok és megcsodálom a Föld csodálatos képződményeit és állatvilágát.

Visszatérve a szereplőkhöz... számomra Jason viszi a pálmát. Hatalmas forma a srác, fergeteges humora van és piszkosul szexi. Nem is én lennék, ha nem zúgtam volna bele már az első találkozás alkalmával. Ez már csak azért is így történt, mivel van egy nagyon hasonló srác a munkahelyemen, aki erősen Jasonre emlékeztet, bár ő nem annyira rámenős, mint a mi macsónk, akinek azért a szíve is a helyén van, még akkor is ha sokszor gondolkodás nélkül cselekszik. Patrick nekem túl elvont, túlságosan is művészlélek és hát két művészlélek nehezen fér meg egymással, így nekem sem sikerült belopnia magát a szívembe, amit azért sajnálok, mivel nagyon értékes része a történetnek és miatta olyan megtisztuláson estem át, amire nem voltam felkészülve, de örülök, hogy így történt.

A történet végig pörög és elkápráztat. Nem tudom azt mondani rá, hogy túl gyors lett volna a cselekmény, mivel nem annyira ez jellemző rá, hanem az, hogy minden egyes oldallal újabb kalandok és újabb látnivalók, éreznivalók várnak a befogadásomra. Minden egyes fejezettel egyre jobban fokozódik a hangulat, egyre jobban érezhető a vége felé, hogy minden szép és jó, de semmi sem marad örökké úgy, és ez annyira kellett ennek a történetnek, mint szomjazónak egy korty víz. Olyan valóságossá és hihetővé vált minden, hogy el sem akartam hinni.

Remélem olvashatok még Siennától, mivel nagyon tehetséges írónő, aki megérdemelne nagyobb figyelmet, és ha tudom, hogy ennyire jó, akkor biztos, hogy előbb is olvastam volna már tőle. A történet vége hihetetlenül váratlanul ért és nagyon nem akartam, hogy vége legyen. Két napig hozzá sem értem a könyvhöz, holott már csak egy mindent lezáró fejezet volt hátra, de egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy véget vessek ennek az utazásnak, de persze a kíváncsiságom végül győzött, és ti is ezért olvashatjátok ezt a bejegyzést. Sokat gondolkodtam amúgy azon, hogy az utolsó fejezetet egyáltalán nem olvasom el, mivel az előtte lévő fejezet úgy megrázott, hogy két nap elteltével sem tudtam megbékélni vele. Csak gratulálni tudok az írónőnek, hogy ilyen érzéseket és érzelmeket volt képes kiváltani belőlem. Le a kalappal előtte. Összességében imádtam, még ha nem is minden egyes sorát. A bakancslistámat is sikerült kibővítenem jó néhány európai országgal.Például sose akartam elmenni Ausztriába, bár igaz, hogy Bécsben már jártam a karácsonyi vásáron, de most kedvet kaptam egy jó kis ausztriai tavi körútra. A kötet egyszerűen hibátlan. Semmilyen hibát nem találtam benne, tényleg semmit. Se elgépelés, se nyelvtani hibát, se semmit. Úgy ahogy van tökéletes kívül-belül. És igen a borító az valami álomszép. Nagyon jól el lett találva. Minden a helyén van, a srácok is megjelennek és Dena is tökéletes. Egyszerűen tökéletes és feledhetetlen, akárcsak a történet, amire azt hiszem megérte várni.

" - Az. És olyan kezes, mint szűzlány a nászéjszakáján - villogott Jay, és megígérte, hogy másnap kihajózunk, úgyis meg kell már járatni, mivel "pókhálós, mint egy aggszűz micsodája"."

"Így van ez velünk, emberekkel is: váratlanul, kiszámíthatatlanul egyszer csak találkozunk valakivel, aki olyan erős hatást gyakorol ránk, hogy irányt váltunk miatta, összekapaszkodunk vele, és együtt megyünk tovább valami megnevezhetetlen közös cél felé."

" - Komolyan így gondolod? - néztem rá csodálkozva. Amikor félretette a vicces fiú imidzsét, meglepően értékes és intelligens gondolatokat tudott megosztani velem. Szinte szomjaztam ezeket a pillanatokat."

"Teljesen más hangulatban róttuk a mérföldeket, mint közel egy évvel ezelőtt. Akkor három megállíthatatlan, kalandvágyó és őrülten vidám fiatal voltunk, akik nem mondtak nemet semmire, és olyan szabadon élvezték az életet, mintha nem lenne holnap. Minden új, friss és ismeretlen volt, főleg mi magunk. Azóta sok minden történt."

" - Igen - biccentett lassan. - Nem érdekes, hol vagyunk, mekkora utat tettünk meg, hány vízesést, dómot, múzeumot és szobrot láttunk. Még csak az sem érdekes, hogy hány új dolgot próbáltunk ki, és milyen élményeket szereztünk. Csak az érdekes, hogy mivé váltunk közben."

" - Miért ilyen kurva nehéz zöld ágra vergődni az érzelmekkel?
   - Nem tudom, de ha valaki megmondja a választ, élethosszig tartó rabszolgája leszek."Köszönöm Sienna Cole írónőnek és az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt. Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése