2017. július 28., péntek

Szekeres Judit: Meztelen igazság


"Elviselhetetlen fejemben a visszhang."


Titokban ​lehet-e tartani a rejtett életünket? Meddig lehet elmenni a hazugságban? A választ megtudhatjuk Szimóna történetéből, aki huszonhárom éves gyorséttermi felszolgálólányként, múltját háta mögött hagyva, családjától távol, független szingli hétköznapjait éli Budapesten. Gyermekkori szenvedélye a dzsesszbalett, amelyet a fővárosba költözése után a rúdtánc váltott fel. Esténként Kasszandra álnéven, álarcban táncol egy neves éjjeli klubban, amiről kizárólag a legjobb barátnője, Liza tud. Egyik este, mikor a produkciója véget ér, és lefelé tart a színpadról, útját állja egy részeg vendég, és erőszakoskodni kezd vele. A lány kétségbeesetten küzd ellene, mikor váratlanul megjelenik egy rejtélyes és jóképű férfi, aki azonnal oltalma alá veszi a védtelen lányt. Később a megmentő ugyanabban a büfében tűnik fel, ahol Szimóna napközben dolgozik. A férfinak sejtelme sincs arról, hogy a remegő kézzel őt kiszolgáló lányt mentette meg azon a bizonyos estén. Hamarosan kezdetét veszi kettejük tündérmesébe illő románca, amely számos megpróbáltatásnak néz elébe. De vajon túléli-e a kapcsolatuk a titkot, melyet Szimóna táncos jelenéről rejteget? S vajon sikerül-e a lánynak végleg felszámolni a sötét múltat, amely hosszú évek óta rémálomként kísérti a békésnek tűnő életét?


Mi is az a Meztelen igazság? Egy lány története, aki igaz, hogy kettős életet él, mégis boldog és kiegyensúlyozott. Vagy mégsem? Szekeres Judit nem egyszerűen egy érzelmes szerelmi történet részleteit tárja fel előttünk, hanem annál jóval többet. Romantikával és erotikával fűszerezi a már amúgy is fergeteges alapsztorit.

Alapjában véve Szimónáról szól, egy olyan lányról, akinek nem valami vidám múltja van és, aki úgymond kettős életet él, de ez a kettős élet teljesen ellentétei egymásnak. Emiatt lesz olyan különleges és igaz Móna személyisége, s közben mégis megmarad a szomszéd lányra ütő karakternek, aki kedves, de a szerelemben nem valami szerencsés, egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a Nagy Ő. Eddig lehetne egy szimpla habos-babos történet is, de ennél jóval tovább megy és ezáltal nagyon közel került a szívemhez, s egy pontig teljesen olyan volt, mintha nekem szólna, mivel olyan szinten tudtam azonosulni Szimónával, hogy az hihetetlen. Minden olyan meseszerű, minden olyan idilli volt, hogy elkezdtem elhinni, hogy tényleg van ilyen és az átlagos, egyszerű lány találkozik a sármos és jóképű "herceggel", aki teljesen odáig van érte és lesi minden kívánságát. Minden olyan tökéletesen indult, hogy ha nem lennének a kisebb nagyobb bukkanók, akkor talán el sem hittem volna, hogy ilyen tényleg van.

Az első fejezet nagyon érdekesen indul, s nem is nagyon tudtam hova tenni, de a felszínre kerülő apró darabkák és emlékfoszlányok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kezdjenek értelmet nyerni és, hogy szépen lassan összeálljon a fejemben, hogy mi is történt gyermekként Szimónával. Egyértelmű választ egyelőre az első kötet nem ad, de a második részben, ami A múlt árnyékában címet viseli nagyon nagy valószínűséggel erre is választ fogunk kapni többek között. 

Sikerült a kötetnek egy olyan oldalamat előhozni, ami él-hal az ehhez hasomló Cinderella (Hamupipőke) történetekért, mivel nagyon olyan érzésem volt olvasás közben, mintha egy tündérmesébe csöppentem volna. Kezdve Mártonnal, aki odaadó, gondoskodó, tökéletes pasi jelölt és vele csak izgalmas lehet az élet. Szimóna pedig egy olyan karakter, akivel nagyon hamar lehet azonosulni és lehet neki drukkolni, hogy kapjon meg mindent, amit megérdemel. Izgatott vagyok a második részt illetően, mivel annyi megoldásra és feltárásra váró ügy munkálkodik eme két ifjú ellen, amit meg kell oldani és úgy bonyolítani a szálakat, hogy minden a helyére kerüljön és az olvasó is elégedett legyen a végeredménnyel.

Maga a stílus, ahogy az írónő leírja a mondanivalóját igazán szívhez szóló, lehengerlő és bebizonyítja, hogy írni nem is olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Emellett természetesen komolyabb témákat is érint, hiszen a két szereplőnk között társadalombeli különbségek is fennállnak, amik csak még jobban kiélezik a helyzetet és egynél több okot ad nekünk arra, hogy szurkoljunk Mártonnak és Szimónának, hogy állják ki az élet adta próbákat és igenis bizonyítsák be, hogy függetlenül a társadalmi helyzetüktől megérdemlik egymást és semmi sem állhat közéjük és a fényes jövőjük elé. Bár egy pillanatra elbizonytalanodtam az utolsó fejezetet olvasva, de bizakodó vagyok. Nagyon meglepő fordulattal zárul ez az első rész, de kellett ez a feszültség a végére. Összességében igazi felüdülés volt, izgalmas, titkokkal és kétes helyzetekkel teli, erotikus, érzéki utazás a képzelet szárnyán, s emellett egy hamisíthatatlan romantikus töltettel rendelkező kalandban is részem lehetett amellett, hogy Budapest és Milánó utcáin is barangolhattam egy sort, s ez a két helyszín is nagyban hozzájárult a cselekmény és az érzelmes kialakulása közepette a jó hangulathoz és ahhoz, hogy minél előbb olvasni akarjuk a folytatást." - Nem, nem, nem... Tévedsz, drágám. A külső, beleértve a ruhát is, a legelső dolog, amivel egy pasi szembesül. Ha nem elég meggyőző számára a külsőd, akkor a belsődnek már nemigen ad esélyt. Úgyhogy egy szónak is száz a vége, ma este én segítek neked felöltözni. Amúgy is, fejből ismerem már a ruhatárad - mondja, mire én csak a szememet forgatom."

" - Igen. Mit gondolsz, miért remegett úgy a kezem, hogy sikerült leöntenem? Annyira ideges voltam, mikor felismertem őt, hogy alig tudtam az asztaláig elsétálni. Szerencsére persze ő nem ismert fel engem, de akkor is tiszta ideg voltam."

" - Gyönyörűm, ne butáskodj! Te nem báli maca vagy, hanem egy tündér. Amúgy pedig a hölgy elmondása szerint ez a ruha két nappal ezelőtt érkezett az üzletükbe, s csak egyet varrtak belőle. Pont olyan egyedi és különleges, mint amilyen te vagy, Szimóna."

" - Foglalj helyet, kérlek! - szól, és kihúzza nekem az egyik bárszéket. Mindig is ilyen konyháról álmodtam, még ha főzni nem is szeretek annyira. De nemcsak a konyha bűvöl el, hanem a finom illatok is, melyek a sütőből áradnak. Gondolom, egy exkluzív vacsora á la Márton, ami most nagyon jól fog esni a korgó gyomromnak."

" - Sss... - hallgattat el. - Szimóna, vannak dolgok, melyeket nem lehet ésszel irányítani. Ezek érzelmek, S hogy miért pont te? Fogalmam sincs. Én csak azt tudom, hogy mikor először megláttalak, azonnal éreztem, hogy valami történik közöttünk. Ezt nevezik kémiának."Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése