2017. július 31., hétfő

Sylvia Day: Idegen a férjem


" - Komolyan el akarod csábítani a legjobb barátod szeretőjét?"


„…elképesztően izgalmas…” Booklist
Gray már akkor is lenyűgöző volt, amikor négy évvel ezelőtt érdekházasságot kötött Izabellel. Most viszont egyenesen leírhatatlan. Már nem szeleburdi ifjú, korántsem az; meggyötört férfi lett, akit titkok vesznek körül, és aki nem árulja el, mit tett azóta, hogy eltűnt. Isabel tudta, hogyan bánjon a hajdani, meggondolatlan ifjonccal, de a férje most… ezt a baljósan szenvedélyes férfit nem lehet megszelídíteni. Vajon Isabel fel meri fedezni önmagában mindazt, amire Gray vágyik, amit követel tőle? Bízik benne annyira, hogy egészen átadja magát neki, az ellenállhatatlan, ám idegen szeretőnek?
Sylvia Day a New York Times és az USA Today bestseller írója, könyvei nemzetközi bestseller listákat is vezettek. Több mint 20 díjnyertes könyve jelent meg, több mint 40 országban. 28 országban vált bestseller íróvá, könyveit több tízmillió példányban adták ki.Az írónő neve nem ismeretlen a magyar olvasók körében sem, hiszen igazi bestseller szerzővel van dolgunk, de ami engem illet még soha semmit sem olvastam Sylvia Day-től. De ahogy a mondás is tartja; soha ne mondd, hogy soha; ez a pillanat is elérkezett és végre én is megtudhattam, hogy miért is vannak úgy oda az írónőért több millióan.

Ha a címet nézem, akkor nem éppen olyan történetet kapok, mint amire következtettem belőle, viszont a fülszöveg jobban visszaadja azt, hogy mi is vár rám az Idegen a férjem alatt. Nem gondoltam volna, de amióta beleszerettem a történelmi romantikus regények világába azóta alig várom, hogy jobbnál jobb történetek kerüljenek a kezeim közé. Ezt mind R. Kelényi Angelikának köszönhetem, hiszen ő szerettette meg velem a műfajt és ő is volt az egyik mozgatórúgó, ami miatt szerettem volna közelebbről is megismerni a kötetet. Elsőre nem gondoltam volna, hogy el fogom olvasni, hogy meg fogom szeretni és epekedni fogok a többi kötetért, de az Álomgyár Kiadó marketingstratégiája nagyon betalált, meggyőzött és miután már mindenhol, de tényleg mindenhol, a fővárosban és vidéken is bele-belebotlottam a könyvbe, egyre jobban érdeklődni kezdtem iránta és felettébb örülök, hogy esélyt adtam neki, s ezáltal már nemcsak a történelmi romantikust szeretem, hanem a történelmi erotikus regényeket is. Eszméletlen, hogy mennyire levett a lábamról és, hogy mennyire elragadott a regény világa. Minden, de tényleg minden olyan jól volt megírva, hogy csak ámultam, hogy jéé, ez milyen jó és képes lettem volna csak úgy elmenni mellette. Szerencsére nem tettem, és én is részese lehettem ezáltal ennek a nem mindennapi történetnek, ami kb. 200 évvel ezelőtt játszódik.

Minden az előszóval kezdődött, amire nagyon alaposan oda kell figyelni, mivel ez adja meg az alaphangot és itt tudhatjuk meg, hogy mik is az előzmények, hogy mik azok a fejlemények és történések, amik hatására nemcsak egy bohó márkiról olvashatunk, hanem arról is, hogy mik azok a mozgatórúgók, amik valakit arra sarkallnak, hogy dobja latba az eddigi életét és változzon meg, nőjön fel ahhoz a szerephez és kötelezettséghez, amit elvállalt és ne csak mindig a szórakozásé és a vágyaké legyen a főszerep, hanem az érzelmeké és az érzékiségé is. 

Igaz, hogy a fülszöveg nem mutatja, de nem egyszerűen egy romantikus-erotikus szerelem kibontakozásának lehetünk szemtanúi, hanem kapásból kettőnek, s ez nemcsak, hogy jobban felkelti a figyelmemet, hanem jobban fel is csigáz, hogy vajon mi fog az egészből kisülni és, hogy vajon ezt hogy fogják fogadni mások, mivel a közvélemény és a jó hírnév nagyon fontosnak számított az 1820-as években. A történet magában, az erotikus tartalom nélkül is teljességgel megállná a helyét, mivel korhű és tökéletes képet ad arról, hogy milyen is volt akkoriban az élet és, hogy mennyit számított a szóbeszéd és, hogy milyen szabadok is voltak az emberek, még akkor is, ha ez ki nem mondott megvetéssel is járt.

Az erotikus tartalom miatt örvend hatalmas sikernek, s jómagam sem titkolom, hogy élvezetes volt olvasni, izgalmas és volt benne valamiféle pikantéria is, ahogy az írónő ízlésesen elénk tárja a részleteket, és egyáltalán nem túlzó, pont olyan minőségben és olyan leírásokkal mutatja be az eseményeket és az aktusokat, ahogy azt kell. A vágyakozás mellett fontos szerepet kap a karakterek fejlődése is. Ez nagyon szépen kivehető és eléggé szembetűnő is ahhoz, hogy ne lehessen elmenni szó nélkül mellette, de ez mind eltörpül az érzelmek kavalkádja mellett.

Olvasás köznem nemcsak ámultam-bámultam a leírásokon és a csodálatos környezeten, hanem nevettem is, szomorkodtam és végigstresszeltem az egészet, főleg a vége felé, ahol az írónő az addigi lelkesedésemet és jókedvemet elrontotta a kétellyel és kétségbeeséssel, mivel nem lehettem biztos benne, hogy mi is lesz a vége, hogyan is fog véget érni Isabel és Grayson szenvedélyes története. Szerencsére minden visszatért a normális kerékvágásba a kis kitérő után és olyan boldog befejezést kaptunk, amiről még a legvadabb álmaimban sem számíthattam volna. Alig várom, hogy újra olvashassak az írónőtől, már most érzem, hogy a sikeres kezdet után a többi kötetet is imádni fogom, mivel ha ilyen tökéletes kezdettel indult a sorozat, akkor a többinek is legalább ilyen jónak kell lennie. Nem érem be kevesebbel, de többel igen, meg tudnék békélni vele. Ha olvastatok már Sylvia Day-től nem is kérdés, hogy nektek való e az Idegen a férjem, viszont ha még soha nem olvastatok az írónőtől, akárcsak én, megér egy próbát, mivel letehetetlenül izgalmas, erotikus, érzelmekkel teli és nagyon is szerethető!
"Miféle ember az, aki élettel, gyönyörűséggel veszi magát körül, és egy pillanatot sem szán arra, hogy élvezze?"

" - Semmiség, Bella. - A hercegné odahajolt, és leánya arcához simította az arcát. - Mi más lehet egy anya kötelessége, mint az, hogy segítsen a lányának szeretőt találni a férje számára?"

" - Mert kemény és feszes. Mint egy barack. - Megnyalta az ajkát, és kihívóan felvonta a szemöldökét. - Kíváncsi vagyok, hogy beleharapva is kemény-e."

"Ez a hang... Megborzongott. Miért van Gray-nek ilyen kívánatos, érzéki, rekedtes hangja, amiből csak úgy árad a vágy és a mámor?"

"Gray felmordult. - Tudod, a farokhoz, amit úgy élvezel, tartozik egy szív és egy lélek. Együtt tesznek ki egy férfit... a férjedet. Nem választhatod szét őket, hogy csak azt vedd el, amit akarsz."

" - A szerető és a férj két külön dolog, nem gondolja? Ha így folytatja, Isabel bele fog habarodni magába. És a szerelmes nők démonná változnak, ha érzelmeik nem találnak méltó viszonzásra."Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése