2017. július 8., szombat

J. K. Smith: Szerelem hirdetésre


" - Laskovics Orsolya. Mégis hogy a fenébe jutott eszünkbe?"


Egy újrakezdés hihetetlen története.
Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, csak legjobb barátnőjére számíthat. Mindennapjait eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte. Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget? Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve. Azonban úgy tűnik, férje még a halála után is képes ezt a tervét is meghiúsítani. A lány régi életét maga mögött hagyva munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosával, a jóképű Christopher Walkerrel, aki egyedül neveli kislányát, hamar kölcsönös vonzalom alakul ki közöttük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?
J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.


Igaz a bemutatón nem tudtam ott lenni, de figyelemmel kísértem a könyvet, már csak azért is, mert ha ránézek egyből az az első gondolatom, hogy "ó, te jó ég, ez a könyv kell nekem". Szóval, nem is volt kérdéses, hogy el fogom e olvasni. Nagyon megfogott, de nemcsak a borító, hanem az is, hogy egyből a nyár jut róla eszembe és emiatt is volt célszerű a nagy hőségben megjelentetni, mivel tökéletes nyári olvasmány, ami teljesen kikapcsol.

Már az elején szembesültem azzal, hogy bizony J. K. Smith-nek fergeteges humora van, amit nem fél hallatni. Nagyon mulatságos volt eleinte olvasni, de ahogy egyre haladunk előre úgy kezd egyre komolyabb lenni, de a vicces, néhol könnyfakasztó részek sem merülnek feledésbe. Nagyon jó egyensúly uralkodik a humor és a mondanivaló között, mivel elsőre nem gondoltam volna, de a könnyedsége mellett olyan jelentéstartalmat, jó tanácsokat is tartogat, amit illene megfogadnunk, kezdve ott, hogy tényleg éljük az életünket, ahogy mi szeretnénk és ha adódik egy nagyszerű lehetőség, akkor ragadjuk meg azt és éljük meg a pillanatokat, ne hagyjuk, hogy feledésbe merüljenek. Nem tudom, hogy csinálja az Álomgyár Kiadó, de egyre jobb és jobb kötetek kerülnek ki a kezük közül és egyre több tehetségesebbnél tehetségesebb írónőnek, írónak adják meg a kezdő löketet, ami előrébb viszi őket. Nagyon remélem, hogy J. K. Smith nem egykötetes írónő lesz, mert aki ilyen humorral képes írni annak nem szabad ezt abbahagynia.

Nézzük magát a cselekményt. Igaz, hogy eleinte az én lelki világomnak túl rózsaszín, túl habos-babos, túl könnyű nyilvánvaló volt a két főszereplő egymásra találása, mégis van benne valami tündérmeseszerű, ami még engem is képes elkápráztatni. Néha kell az, hogy egy kötet ne csak izgalmakat váltson ki belőlünk, hanem pozitívan hasson a lelkivilágunkra is. De ezzel nem azt mondom, hogy nem volt izgalmas, mert a maga módján néhány jelenet erejéig az volt, csak nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy elmerüljünk benne, élvezzük és ha még nincs meg életünk párja, akkor álmodozzunk, reméljünk és ne féljünk kockáztatni.

A történetben nagyon tetszett, hogy látszólag eldugott helyen, egy farmon játszódik, mégsincs meg bennem az, amit a legtöbben gondolnának egy ilyen helyről. Mindig történik valami, sosem lehet unatkozni. És ez a kötetre is nagyon igaz. Visszatekintve az elejére Kori és Chris is hatalmas változásokon mennek keresztül, ami nemcsak a karakterükre hat jótékonyan, hanem a történetre is. Miközben olvastam folyton két dolog járt az eszemben. Az egyik az, hogy túl szép, hogy igaz legyen. A másik pedig az, hogy nagyon kíváncsi lennék Andi történetére, aki Kori legjobb barátnője és nem mellesleg hatalmas egyéniség.

Az események hol teljesen hétköznapiak, hol pedig már-már hihetetlenek. Mindegy, hogy kinek a gondolatát olvastam, teljesen bele tudtam élni magam a helyzetébe és szinte már azt éreztem, hogy én is ott vagyok a farmon. Ott járkálok a lovak között, vigyázok Holly-ra és Cukira, miközben külső szemlélőnek is megmaradtam, mivel nem én irányítottam a cselekményeket, mégis így volt tökéletes. Mintha filmet néztem volna, egy olyan filmet, ami rengeteg pozitív energiával látott el, ami egy hosszadalmas nap után nem is ártott. Mindenféleképpen olyan olvasóknak ajánlanám elsősorban, akik szeretik a kellemes, romantikus, könnyed történeteket és nem bánják, ha egy teljesen új megközelítésbe kerülnek a nemzetközi románcot illetően, ami a történet alapját adja, s nem egyszer tökéletes humorforrássá válik. Összességében nagyon örülök, hogy olvashattam, mivel sikerült szebbé tennie az olykor nehéz napjaimat és megmutatta, hogy hogy lehet úgy megírni egy történetet, hogy az teljesen levegyen a lábamról és elűzze a rossz gondolataimat.
" - Az új házvezetőnő vagyok. A betyárját, észrevette, hogy én is élek! Micsoda megtiszteltetés. Légy hálás, Laskovics Orsolya, a királynő megtisztel a figyelmével."

" - Nem magára vonatkozott, viszont kolompot fogok kötni a nyakába. A szívbajt hozta rám! Ilyen rövid idő alatt még senki nem akart ennyiszer kinyírni. Na jó, Frigyes azért elég sokszor akarta eltenni láb alól, ha jobban belegondolok. Ó, ha Chris tudná, hogy róla fantáziáltam éppen, és most itt ülök olyan fejjel, mintha bekentem volna a fejem chilivel. Szuper. Nagy levegő, Kori, ő csak a főnököd!"

"- Oké. Olyan izgis ez a bujkálás - fészkelte be jobban magát a férfi karjába a lány. Igazi férfias illata volt. Szappan, bőr és széna érződött rajta. Meg egy kis gázolaj."

" - Fáradt? Nagyon vigyáznak rá a doktor bácsik? Nekem nagyon hiányzik. Nagyon-nagyon szeretem ám őt, apa. Viszel be neki áfonyás muffint? Mamával sütöttünk egy csomót. Varázsáfonyás süti, biztos meggyógyulna tőle - hadarta egy szuszra a kicsi lány, és újra hozzábújt az apjához."

" - Nekünk mindig ilyen fontos leszel, mint most, csak amikor ők is világra jönnek, a szívünk megnő, hogy őket is ugyanúgy tudjuk szeretni, mint most téged. A legeslegfontosabb emberek most mind itt vannak velem az ágyban. te, anyu és a kicsik - puszilta meg Hollyt Chris. - Aludj, édesem! Mindjárt jövök, csak lezuhanyozom, és bebújok mellétek."

" - Nem pillanat, fél órája ülünk itt. Eljegyzés, karácsonyi esküvő, Miki bácsi, megbeszéltünk mindent. Boldogok vagyunk. Még én is, de tényleg. Éhes vagyok. Könyörgöm, vágjátok fel a giga madarat!"Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése