2017. július 24., hétfő

Carrie Cooper: A szemtanú


"A vasárnap kora reggeli forgalom messze elmaradt a szokásostól."


Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.

Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.Az Álomgyár országos turnéi során nemcsak a már ismert és kedvelt írónőimet kísértem figyelemmel, hanem Carrie Coopert is. Ez főleg amiatt történt így, mivel eddig nem igazán érdeklődtem a könyve iránt, de amilyen lelkesen és közvetlenül beszélt az állomások során a könyvéről, nagyon meghozta a kedvem hozzá és nem hiszem el, hogy szó nélkül képes lettem volna elmenni A szemtanú mellett, hiszen eszméletlenül izgalmas, kalandokban gazdag és a legtökéletesebb nyári olvasmány, amit csak el lehet képzelni.

Nagyon örülök, hogy én is elolvashattam, akkor is, ha majdnem elmentünk egymás mellett, mivel nemcsak új kedvenc történetet avattam, hanem új kedvenc írónőt is, mivel ez a KÖNYV, igen így nagy betűkkel maga a kaland és az izgalom új szinonimája. Elsőre talán hosszúnak tűnhet, de higgyétek el, hogy meg sem fogjátok érezni és még kevésnek is fog tűnni, mivel képtelenség nem elveszni benne. Én még ennyire zseniális, felemelő és újnak ható kötettel életemben nem találkoztam. Carrie Cooper olyannyira levett a lábamról, hogy ezután még többet akarok olvasni tőle! A történet maga nagyon magával ragadó, már az első fejezet során a feje tetejére állnak az események és olyan utazásra invitál, ahonnan soha nem akarunk eljönni. Ennyi izgalmat és titkot még sosem láttam egyetlenegy elsőkönyves írónőtől sem. Lehet, hogy már nagyon unjátok, de nem tehetek róla, hogy jobbnál jobb magyar írónővel hoz össze a sors, mivel hiszem, hogy a sors akarta úgy, hogy a közelgő nyaralásom előtt még elolvassam Lili kalandjait. Páratlan módon minden egyes apró részlet élvezhető, kecsegtető és nem utolsó sorban odatapaszt a lapokhoz.

Az elején igaz, hogy még nem tudtam, hogy mire is számítsak, de ahogy haladtam vele és jöttek az újabb és újabb izgalmas részek vagy éppen a kicsit kegyetlenebb alvilági fejezetek, úgy akartam egyre többet és többet belőle. A történet páratlan mivolta és a karakterek sokszínűsége, na meg persze az egzotikus helyszín az, ami sikerre vitte a történetet. Nem elég, hogy ezek a tökélyre vannak csiszolva, de még ehhez hozzáadódik az írónő stílusa is, ami csak fokozza az összhatást. 

Egy ilyen terjedelmű kötetnél akaratlanul is elkezdhet unatkozni az olvasó, de nem A szemtanúnál, esélye sincs rá. A különböző események és játékos szófordulatok, maga a veszély megléte ezt nem engedi meg. Mindvégig fenntartja a figyelmet és nem kis feszültséget szül azáltal, hogy sose lehetünk biztosak benne, hogy mi fog legközelebb történni, hogy mikor fog lecsapni a Kaszás, aki Lili életére tőr, hogy mikor fog lebukni John és, hogy mikor fog valami teljesen visszafordíthatatlan, valami meghatározó történni, ami hatására felborul minden és új színezetet kap a cselekmény, az események és a megszólalások mivolta. Az egész témafeldolgozás eszméletlen, a karakterek emellett fenomenálisak. Komolyan mondom, hogy ha nincs az utolsó fejezet, nekem szemernyi kétségem sem lenne afelől, hogy mindenki, aki meghalt halott és mindenki az, akinek kiadja magát. Egyszerűen fantasztikus! Nem létezik az, hogy ne lenne folytatása, mivel folytatást kíván maga után és teljes szívemből kívánom, hogy legyen, mivel nem elég az, hogy megismerkedhettem Lilivel, Johnnal, Zackel, Borisszal, Nikosszal és a lányokkal, mivel az utolsó néhány oldal után TUDNOM KELL, hogy mi lesz Lilivel és Darennel. Annyira felcsigázott ez a kötet, hogy nehéz lesz bármi mást olvasnom. A tökéletes kezdet után alig várom, hogy újra olvashassak az írónőtől, és csak remélni tudom, hogy ti is adtok egy esélyt a kötetnek, mivel tökéletes kikapcsolódást és szórakozást nyújt." - Máris, csak nem tudok betelni a látvánnyal. Igazán viselhetnél többször ilyen ruhát. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több szép pillanattal gazdagíthatnánk a kapcsolatunkat."

" - Nem? Hát akkor jobb, ha tudod, hogy a te drágalátos Nikoszod a korábbi főnöke egész családját kiirtotta, feleségestül, gyerekestül csak azért, hogy elfoglalhassa a helyét."

" - Tényleg remek ötlet, cicám! A legjobb módja, hogy elfeledkezz arról, hogy egy bérgyilkos van a nyomodban, ha egy rettegett drogkereskedő alá fekszel. Ha ennyire gondűző programra vágytál, igazán elintézhettük volna ezt házon belül is."

" - Fejezzétek már be! Olyanok vagytok, mint a rossz házasok. Állandóan marjátok egymást. Lehet, hogy tényleg mindkettőtöknek jót tenne, ha egyszer tényleg összeraknátok, amitek van, és akkor talán nyugodt légkörben tölthetnénk a napjainkat - zúdította rájuk Zac nem túl burkoltan a véleményét."Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 30%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése