2017. július 6., csütörtök

Búcsú a sorozattól ~ #Pretty Little Liars


Korábban megakartam már írni ezt a bejegyzést, de csak most jutottam el odáig, hogy végre megnézzem a nagy finálét, a sorozatzárót, aminek elvileg le kellett volna zárnia az eseményeket és magyarázatot adni mindenre. Mielőtt rátérnék a 7x20 értékelésére szeretném ha tudnátok, hogy nem a kezdetek kezdetétől nézem a Pretty Little Liars-t, hanem valahol a 4. vagy 5. évadnál járhatott, amikor elkezdtem és cirka 1 hónap alatt behoztam a lemaradásomat. Nagyon függővé váltam és nem tudtam magammal mit kezdeni akkor, amikor befejeztem az addig megjelent részeket, mivel pont ott szakadt félbe minden, amikor kezdett izgalmasról még izgalmasabbá válni és olyan 2 napot kellett várnom az új részig, és alig bírtam ki.

Lehet, na jó tudom, hogy ez a fajta függőség egyáltalán nem egészséges, de nem tudok mit kezdeni magammal, ha ennyire rápörgök egy sorozatra. Igaz, hogy szinkronnal kezdem el nézni, de utána nagyon hamar áttértem az eredeti nyelvre és így még jobban bejött, mivel nagyon szépen, választékosan és érthetően beszélnek a színészek, s emiatt tanulásnak sem utolsó. Úgy gondolom, hogy ennyit elég tudnotok az előzményekről. Innentől tényleg csak az olvassa el, aki már látta, mivel spoilerezni fogok. Minden ami megragadt bennem és felvetődött elő fog jönni és még attól sem riadok vissza, ha lelövöm a poént, bár remélem elég időt hagytam mindenkinek arra, hogy megnézze a sorozatzáró részt, ha nagyon akarja, de azért csak óvatosan olvassátok. Eleve talán a 7. évadot vártam a legjobban, mivel tudtam, hogy ez lesz a vége, bár ebben már nem vagyok annyira biztos, szóval nagy reményeim voltak és még a társas is elnyerte a tetszésemet, de a lezárást illetően kétes érzéseim vannak. Egyrészt örülök, hogy végre kitöltődtek a fekete lyukak és értelmet nyertek a dolgok, másrészt viszont csalódott vagyok.

Az nem is kérdés, hogy mennyire meglepett A. D. (Alex Drake) személye, de ez nekem akkor sem áll össze. Ezzel a megoldással nem vagyok megelégedve, mivel összecsapottnak és logikátlannak gondolom, de ettől függetlenül értékelem, hogy kiderült, hogy ki is A. D. Troian előtt emelnem kell a nem létező kalapomat, mivel zseniális volt a színészi játéka. Nemcsak egyszerűen eljátszotta, hanem beleélte magát és az a kamu akcentus az valami eszméletlen. Bevallom ámultam-bámultam, hogy mennyire tehetséges.

A sok nyitott szál mellett az sem nagyon tetszett, hogy Aria és Ezra megkapták a nagy és csodálatos esküvőjüket, míg Hanna és Caleb nem. Ez nagyon szúrta a szemem. Haleb drukkerként csalódásként ért, másrészt pedig ha eltekintek a drukkerségemtől akkor nagyon szép volt Marlene Kingtől, hogy újra összehozta a párokat és megmutatta, hogy mindannyian lehetnek boldogok. Volt Ezria, Spoby, Haleb és Emison jelenet is bőven, ami miatt senkinek sem lehet panasza, de azért jó lett volna, ha Mona Mike mellett találja meg a boldogságot és nem valami ismeretlen francia srác mellett, de kétségkívül találó Mary Drake és Alex "büntetése". Összességében azért nem volt olyan rossz és a déja vu érzés miatt lehet, hogy még nincs vége, de ha lesz is spin off, vagy testvérsorozata, mint a Ravenswood az már Aria, Hanna, Spencer, Emily és Alison nélkül lesz. Jelenleg egyik szemem sír, a másik nevet, mivel néhol már érződött a kényszer, de szerencsére nem olyan intenzíven. Az egyszer biztos, hogy nem fogok egykönnyen elfeledkezni a sorozatról. Méltó lezárásnak is tekinthető tulajdonképpen, de a már említett okok miatt nem teljesen érzem annak. Lehet, hogy amiatt, mivel nem akartam, hogy vége legyen és nem akartam lezárni magamban egy újabb korszakot.Ti már megnéztétek a finálét? Hogy tetszett? Meg vagytok elégedve a lezárással?


1 megjegyzés:

  1. Két szó, pocsék volt! Igazából örülök, hogy végre vége, de már évadokkal ezelőtt le kellett volna zárni az egészet. A.D. nem lepett, igazából azért sem, mert már mindent ellőttek a sorozatban, van, amit hatszor is. Az első pár évad jó volt, szép volt, izgalmas volt, de én legkésőbb a negyedik évad után lezártam volna. A dupla sorozatzáró nagy része meg ráment Aria és Ezra nyavalygására, meg hogy Hannáéknak lesz-e gyerekük, vagy sem. Alison és Emily mint pár (és mint karakterek) rendkívül életképtelenek is irritálóak voltak. Bár Emily sosem volt egy hű de nagyszerű karakter. Én nem vagyok csalódott, sem szomorú, csak azt bánom, hogy ilyen sokáig húzták a dolgot.

    VálaszTörlés