2017. június 12., hétfő

Anne L. Green: A remény hajnala (bővített kiadás)


"Hajnal volt, a levegő hűs és friss."


Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne. Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.

Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olvashattam az eredeti verziót is, ami meghozta az írónőnek a sikert. Már az a vékonyka verzió is hatást gyakorolt rám, amit a bővített verzió csak még jobban felülmúlt. Az egész Álomgyáras olvasásaim neki köszönhetőek, hiszen Anne volt az, aki megmutatta, hogy a magyar szerzők is vannak olyan jók, mint külföldi társaik.

Nemcsak külsőleg, de tartalmilag is hatalmas változások mentek végbe, akik találkoztak az eredeti verzióval azok ezt nagyon szépen észrevehetik, de azok, akik nem olvasták; ott a lehetőség, hogy hajtóvadászatot indítsanak és ráleljenek a már sehol sem kapható példányokra. Antikváriumokban lehet, hogy még fellelhetőek, ezért akiket érdekel, hogy milyen is volt az írónő első szárnypróbálgatása azoknak szívből tudom ajánlani, hogy olvassák el azt is, ha valahol éppen megtalálnák. Ilyen helyzetekben örülök nagyon annak, hogy nem szoktam eladni a szeretett könyveimet, tudom, hogy iszonyú sok helyet elfoglalnak, de megéri gyűjteni őket, hiszen ilyen kincsek is a birtokunkban lehetnek. Azt viszont sajnálom, hogy nem szereztem be időben Borsa Brown Maffia-trilógiáját és nem tudom, hogy voltaképp miből is lett a cserebogár, még a hajtóvadászatom sem járt sikerrel, pedig mennyit kerestem.

Visszatérve A remény hajnalához, minden Anne rajongónak el kell olvasnia, mivel eszméletlenül jó, és a bővítésnek hála nemcsak izgalmasabb, erotikusabb és romantikusabb is lett, hanem látszik rajta a fejlődés, és ezért úgy gondolom megérte dolgozni és megérte az is, hogy annyi év (2) teljen el a két kiadás között. Aki ilyen csodát tud alkotni annak írnia kell. Ha hetente jelenne meg új ALG könyv nekem az is kevés lenne, mivel képes vagyok úgy alakítani a dolgaimat, hogy egy, max két délután alatt kiolvassam az aktuális könyvet.

Tudom, hogy heti egy könyv kivitelezhetetlen az írónőtől, mivel bele kell számolni azt is, hogy nem főállású írónőről van szó sajnos, és nem kis idő mire minőségileg, mondanivalóját is tekintve rendben van a történet és készen áll arra, hogy a nagyközönség kezei közé kerüljön. Pontosan 2 éve, hogy először a kezembe foghattam A remény hajnalát és annyira megfogott, hogy a bővített verzió olvasása alatt szinte mindig tudtam, hogy mi fog történni, az extra részek és fejezetek csak még több pluszt tettek hozzá ehhez az eszméletlenül feledhetetlen könyvhöz. Minden elismerésem az írónőé. Nagy utat járt be és ez meg is látszik.

A történet és a szereplői igazi robbanóelegyet alkotnak. Nem volt olyan rész, fejezet ami nem odaillő lett volna. A cselekmény nagyon szépen bontakozik ki, a nyelvi csavarok és megfogalmazások tökéletesen helyet foglalnak a sorok között. Mindig, minden egyes mozzanatnál érezhető, hogy milyen odaadással és törődéssel tökéletesítette őket Anne és tudom, hogy egy írónő számára sosem tökéletes az, amit ír, de én úgy érzem, hogy sikerült tökéletessé varázsolni és az az igazság, hogy a bővített részek természetesen beleolvadnak a cselekménybe, én mégis olvastam volna még tovább. Adam és Alex története alatt is hiányérzetem volt, hogy olyan kevés szerepet kap Amy és Matt, most meg épp azt éreztem, hogy Alex és Adam jut alig szerephez. Ez egy szép körforgás, ami arra ösztönöz, hogy újra és újra olvassam a történetüket, mivel belőlük sosem elég. Amy és Matt csatáin olyan jókat nevettem, megunhatatlanok. Amy-t mindig is bírtam a talpraesettsége és a szókimondósága miatt, most még inkább megkedveltem. Matt-et viszont nem lehet nem szeretni. Minden nő arra vágyik (a legtöbbjük biztosan), hogy meghódítsa a kemény és zord pasit, akinek nem kell a boldogság. Annyira, de annyira beleásták magukat a szívembe!
" - Hát, ha te Jégkirálynő voltál, akkor ő maga a Fagykirály. Semmi érzelem nem olvasható le az arcáról. Egyszer egy jótékonysági rendezvényen találkoztam vele, elég jóképű és vonzó, de valami akkor sem stimmel vele. ijesztő. Apám szerint ugyanakkor szakmailag ő a legjobb."

" - Tudja, kezdem érteni, hogy miért menekül maga elől mindenki hanyatt-homlok. Kiállhatatlan, makacs és kezelhetetlen. Sőt! Időnként gyerekes. Baromi kellemetlen lehet, hogy az egyetlen személy, aki szóba áll magával, az a számítógépes rendszere mesterséges intelligenciája."

" - Amy, te egy nagyon makacs nőszemély vagy, csak az a helyzet, hogy én még nálad is sokkal, de sokkal csökönyösebb vagyok. És ha én azt mondom, hogy itt maradsz, akkor itt maradsz. Értve vagyok?"

" - Tudja azt maga nagyon jól. Nehéz az embereknek eltitkolni, ha kedvel valakit, de még nehezebb, ha szeret. Jó lenne, ha végigvezetné őt azon az úton, amin elindultak. Megérdemelné a boldogságot."

" - Az idő minden sebet begyógyít. Az idő lesz a gyógyír. A felejtés. Minden elhalványul, majd meglátod."

" - Amy, szeretlek. Te jelentesz nekem mindent. Sajnos erre csak akkor döbbentem rá, amikor elmentél... Soha életemben nem voltam boldog, és nem is vágytam rá, amíg te meg nem jelentél, és a feje tetejére nem állítottál mindent. Mint egy fénysugár, hatoltál át azon a sötét világon, amelyben éltem, de már nem tudok, és nem is akarok visszamenni oda... Nem tudok, és nem is akarok nélküled élni..."

" - Csak azon gondolkodtam, hogy a boldogság olyan törékeny, hogy minden egyes percét élvezni akarom, mert sosem tudhatom, mikor ér véget."


Köszönöm az Álomgyár Kiadónak és Anne L. Green írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 20%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése