2017. június 27., kedd

Alyson Noel: Imádott szépségek #2 - Feketelista


"Legfrissebb híreink: Egy véráztatta ruha a Night for Night promóterének letartóztatásához vezetett!"


Mindenkire ráfér néha egy kis szerencse. Layla Harrison végre egy olyan történet kellős közepén találja magát, amelyről érdemes tudósítania. Aster Amirpour nevét minden bulvárlap felkapta – bár nem olyan pozitív értelemben, amilyenben a lány korábban reménykedett. Tommy Phillipset egy hajszál választja el attól, hogy megkapja álmai nőjét, ami talán nehezebbnek bizonyul, mint VIP-jegyet szerezni valamelyik Unrivaled éjszakai klubba. Layla, Aster és Tommy azonban nem így képzelte a dolgot, mindhárman belekeveredtek ugyanis Madison Brooks eltűnésének ügyébe: Layla rejtélyes üzeneteket kap egy névtelen forrástól; Aster esete annyira reménytelennek tűnik, hogy talán még a gazdag szülei által felbérelt ügyvédek sem menthetik meg a lányt; Tommy az utolsó, aki élve látta Madisont. Layla exe, Mateo pedig kénytelen engedni a csillogó modellvilág csábításának. Ha az ember elég kitartóan ás, akkor olyan szaftos sztorikat találhat a celebekről, amelyek elkerülték a bulvárlapok figyelmét, de amikor Layla, Aster és Tommy egy jóhiszemű bennfentessel szövetkezve megpróbálják kideríteni az igazságot, rájönnek, hogy bizonyos titkoknak jobb helyük van a sírban. A Feketelista Alyson Noël Imádott szépségek című izgalmas trilógiájának második kötete, amely szerelemről, halálról és a köztük lévő hazugságokról szól.


Az első részt pont tavaly nyáron olvastam egy utazás alkalmával és igaz, hogy most nem utaztam, de legalább akkora, ha nem nagyobb élmény volt olvasni, hiszen a csillogás mögé enged őszinte betekintést. Emlékszem, hogy mennyire vártam már, hogy végre megjelenjen, mivel az első kötet után temérdek kérdés merült fel bennem, amire nem kaptam választ és ez most sincs másképp, mivel az írónő nagyon ért ahhoz, hogy ne csak felkeltse, de fenn is tartsa a figyelmemet, s ezt nemcsak a függővéggel oldotta meg, hanem azzal is, hogy a történet különböző részeinél elrejt néhány fontos vagy éppen különlegesebb részletet, amit aztán nem fejt ki eléggé és töprenghetünk rajta, hogy ez vajon mi akart lenni és miért most bukkant elő. Egy biztos, aki olvassa ezt a kötetet az határozottan nem fog unatkozni, sőt talán még izgalmában a körmeit is tövig rágja.

Az első kötet váratlan fordulata, azaz az ünnepelt és szeretett sztár, Madison Brooks eltűnésének rejtélye kerül a középpontba, ami mindent a feje tetejére állít és újabbnál újabb megoldandó problémákat sodor a főszereplőink keze ügyébe. Ritkán mondok ilyet, de a cselekménynek és magának a történetnek is előnyére válik, hogy ennyire szókimondó és őszinte, hiszen az élet sem fenékig tejfel, és igenis vannak olyan problémák, amiket egyedül kell megoldani, hiszen ha a karakterek nem a saját fejük után mentek volna, akkor elmaradt volna az igazi élmény, de szerencsére ez nem így történt, ezáltal meglehetősen furfangosra és izgalmasra sikerült. Ezt nemcsak a karaktereknek köszönhetjük, hanem a változatos kifejezőeszközöknek is, amik segítségével úgymond a kulisszák mögé is betekintést nyerhettünk. Nagyon de nagyon megéri elolvasni. Nagyon sok minden tetszik a kötetben és még mindig odáig vagyok a kreatív fejezetcímekért, de a rejtélyek és talányok, na meg persze a váratlan fordulatok azok, amik megerősítették bennem azt, hogy mennyire élvezhető és mennyire komoly olvasmány, ami nemcsak, hogy olvastatja magát, de szinte meg is követeli, hogy olvassák. 

Bár igaz, hogy tökéletes hangsúly uralkodik a két kötet között tartalmilag, mégis külsőre teljesen eltérnek, ami finoman szólva is érdekes, mivel a legtöbb esetben sajnos a borító az, ami eldönti, hogy valaki elolvassa e vagy sem, de a történethez egyébként sokkal jobban illik a második kötet borítója, mint az első köteté, bár az inkább szimbolikusabb és csábítóbb, de mégis figyelemfelkeltő. 

Maga a történet most sem szűkölködik izgalmakban, titkokban, rejtélyekben, meglepő fordulatokban, új kapcsolatokban, rejtegetett múltakkal, megannyi talánnyal, megoldandó rejtélyekben és a végére kérdésekkel, amikre választ nem kapunk és csak remélhetjük, hogy a továbbiakban erre is sor fog kerülni és megtudhatjuk a miérteket és végre azt is, hogy kicsoda is valójában Madison és, hogy mi elől menekül, mert ebben az egy dologban biztos vagyok, hogy nemcsak kitörni akart, hanem menekült is. A többi szereplő közül jó néhányan új megközelítésbe kerülnek, s az első résztől eltérően teljesen más oldalukról ismerhetjük meg őket. Már Aster sem az az ártatlan, fennhéjázó hercegnőcske, aki nagyon sokáig volt, hanem javára változott és egy teljesen új arcát mutatja meg, akárcsak Ryan, aki a sztárallűrjét levetve igazán normális és hétköznapi jelenség. Remélem nemsokára olvashatom a harmadik részt is, mivel olyan nincs, hogy ne tudjam meg, hogy mi lesz Madisonnal, a többiekkel és, hogy ki a rejtélyes üzenetek küldője." - Ira inkább egy bukott angyal, nem pedig őrangyal. - Layla megfogott egy cukros zacskót, megnézte mindkét oldalát, aztán visszatette a helyére. - És különben is, miért foglalkozna ilyesmivel?"

"Los Angeles nem szűkölködött dögös nőkben. Annyi volt belőlük, hogy a fiú néha azon töprengett, vajon a csúnyákat vagy az átlagos külsejűeket hol rejtegetik. És mégis, az állandó szépségparádé ellenére Tommy a középiskola befejezése óta nem feküdt le senkivel."

"A sok boldog párocska között azonban Layla igencsak magányosnak érezte magát. Hiányzott neki, hogy legyen egy párja, akivel flörtölhet, és aki izgalomba hozza, és megint eltűnődött, hogy vajon tényleg olyan jó ötlet volt-e harc nélkül elengedni Mateót."

" - A boldogan-éltek-amíg-meg-nem-haltak dolog csak a filmekben és a könyvekben létezik. - A lány felszegte az állát, és Tommy szemébe nézett. - A valóságban azonban mindennek van eleje, közepe és vége. Nincs olyan, hogy örökre."

" - Ezt nem hiszem el. Az élet egyszerű. Arról szól, hogy lélegezünk, cselekszünk, és döntéseket hozunk, amelyek előrevezetnek minket. Az emberek puskázzák el az egészet azzal, hogy szem elől tévesztik a lényeget, drámáznak, és bonyolultabbá tesznek mindent, mint kellene."


Köszönöm a Harlequin Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése