2017. május 31., szerda

Kristen Proby: Tarts velem!


"A fény tökéletes ezen a reggelen."


Amikor Natalie Conner békés reggeli sétájára indult, hogy fényképeket készítsen a parton, nem számított rá, hogy összetűzésbe keveredik egy szexi idegennel. És különben is, miből gondolja, hogy a lány őt akarja lefényképezni? Ki ez a férfi? Egy dolog azonban biztos: rendkívül vonzó és hihetetlenül romantikus – Natalie sebzett lelkének pedig most épp erre van szüksége.
Luke Williams csupán egy kis magányra vágyik, így a feléje szegezett újabb fényképezőgép látványától azonnal a lencse mögötti szépségnek esik. Amikor rájön, hogy a lánynak fogalma sincs róla, ki is ő, felébred benne a kíváncsiság, és a lány vonzereje a hatalmába keríti. Natalie pimaszsága az újdonság varázsával hat rá, ráadásul a lány teste szexre termett, és Luke nem tud betelni vele. Ám arra még nem áll készen, hogy elmondja neki, ki is ő valójában. Natalie egyenes természet, aki nehezen viseli a hazugságokat és a titkokat. Mi lesz ennek az új kapcsolatnak a sorsa, amikor rájön, mit is rejteget Luke?A megjelenéskor már felhívta magára a figyelmemet ez a könyv, nemcsak a gyönyörű borító és a sejtelmes fülszöveg fogott meg, hanem az is, hogy ez az írónő első könyve. Mindig várakozás teljesen kezdek neki egy elsőkönyves írónő könyvének, mivel itt dől el igazán, hogy érdemes volt e megírnia a történetet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire szerethető és erotikus lesz. A fülszöveg alapján nem azt kaptam, amire számítottam és ez jelen esetben kifizetődő, mivel sokkal de sokkal többet ad annál, mint amit elsőre gondolnánk róla.

A történet legelején már egyből belecsöppenünk a történet közepébe, ott kezdődik minden, ahol egy igazi, vérbeli NA romantikus/erotikus regény kezdődnie kell. In medias res, vagyis a dolgok közepébe vágás. Tetszik, hogy nem előzte meg semmilyen felvezetés, karakterbemutatás, értem ez alatt azt, hogy nem kezdte el ecsetelni az írónő, hogy ki kicsoda is, hogy milyen élettörténetük van. Szeretem, ha én magam jöhetek rá a titkok nyitjára, és nem dörgöli az orrom alá az írónő, hogy bizony ez és ez van, hanem hagyja, hogy a főszereplővel együtt tudhassam meg a fontos információkat mind Luke-ról és természetesen mind Natalie-ról. Ahhoz képest ahogy elkezdődik a történet a végére teljesen olyan, mintha az első találkozás már több éve történt volna, mivel igaz, hogy terjedelmét tekintve nem olyan hosszú a könyv (lehetett volna hosszabb is, olvastam volna még tovább szívesen), nagyon sok minden történik. Sok meghatározó esemény, amik csak emelik a történet színvonalát.

A cselekményből nagyon szépen látszik a kidolgozottság és a tudatos építés, hiszen minden részlet a helyén van, a megfelelő helyen. Az események követhetőek, egyszer sem vesztettem el olvasás közben a fonalat, pedig ez néha elő szokott fordulni velem. A nyelvezet is megmaradt a tűréshatáromon belül. Örülök, hogy nem ment el a sok szex miatt vulgáris irányba, és az erotikus jeleneteket is sikerült szépen, megfelelő nyelvi keretek között tálalni, s talán emiatt sem volt zavaró az, hogy a történet inkább mondható erotikusnak, mint romantikusnak, de azért bőven volt irigylésre méltó, rózsaszín ködfelhővel átitatott rész is. 

Tetszett, hogy nemcsak megemlíti, hogy amúgy Seattle-ben játszódik, hanem kellő energiát is fordított arra Kristen Proby, hogy bemutassa és még jobban tudatosítsa bennem, hogy egyszer bizony meg kell látogatnom a várost, s talán én is belebotlok egy Luke Williamsbe.  A cselekményen kívül nemcsak a főkaraktereken van a hangsúly, hanem a mellékszereplőkön is, akik a sorozat további köteteiben főszereplők lesznek. Nagyon szépen kiemeli és alakítja őket az írónő, s kétség sem fér hozzá, hogy az ő történeteik is érdekesek, különlegesek és piszok erotikusak lesznek.

Ha már a karakterek szóba kerültek, Luke egy igazi könyves álompasi. Eltekintve a titkától nagyon is tudja, hogy mi kell a nőknek. Érdekes személyiség, érzelmes, lehengerlő szépfiú, és talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy minden nő álma, hiszen ki ne szeretné azt, hogy a barátja a tenyerén hordozza és minden egyes pillanatban újabb és újabb élményeket és közös pillanatokat teremtsen, ahol csak az imádott nő a fontos, és rajta kívül nem is létezik más? Natalie-ban egy kicsit magamra ismertem a távolságtartásával. Minden amit átél Luke-kal, azokat én is átszeretném élni az én Luke-ommal, aki még várat magára, de ez a történet is megadta azt a kezdő löketet, aminek a végére még el is hiszem, hogy létezik igaz szerelem. Nagyon, nagyon szerethető, könnyed olvasmány, ami lehet, hogy néhol tényleg átmegy tündérmesébe, de ilyen is létezik és emiatt, hogy a könnyedsége mellett szinte már lehetetlen, hogy hasonló történjen a való életben ott van a remény apró szikrája, s talán emiatt mégis lehetséges. Tökéletes olvasmány nyaralásra, egy könnyed nap folytatására vagy éppen csak szórakozás, kikapcsolódás céljából. Engem nagyon levett a lábamról, s emiatt is csak remélni tudom, hogy olvashatok még az írónőtől. Kíváncsian várom, hogy a mellékkarakterek kik mellett és milyen módon fogják megtalálni a boldogságot és a mindent elsöprő szerelmet.
"Még a saját nevemre sem emlékszem! És még csak hozzám sem ért."

" - Mert te nem tudtad, ki vagyok. És mert teljesen beférkőztél még a bőröm alá is. Azt hiszem, sosem fogok tudni betelni veled."

" - Tósztot mondok - emeli fel Luke a poharát, és én követem a példáját. - Egy gyönyörű nőre, aki nagyon különleges lett a számomra, és aki a legelképesztőbb ember, akit valaha ismertem. Köszönöm, hogy itt vagy velem. - Az enyémnek koccintja a poharát, és én sűrűn pislogok a könnyeimmel küszködve, miközben belekortyolok az édes, rózsaszín italba."

" - Édes - mosolygok, és ujjaimmal végigsimítok az arcán. - A te érintésed az egyetlen, ami valaha is számított. Olyan érzésekkel ismertettél meg, amikről azt sem tudtam, hogy léteznek. Ne aggasszon az, hogy mi volt előtte. Csak téged látlak. Különben is - veszem elő a fényképezőgépez, és rápattintom a lencsére a fedelet -, te, szerelmem, sem voltál már szűz."

" - Helló, gyönyörű! - villantja felém Mark a jól ismert Williams vigyort, majd átölel. - Örülök, hogy még elviseled a bátyám hülyeségeit. Hívj, ha eleged lett belőle - kacsint le rám, és én nem tudok elfojtani egy apró nevetést."

" - Nem tudom elképzelni nélküled az életem. Te vagy a világom középpontja, Nat. Szeretni akarlak, védelmezni, veszekedni, és gyerekeket nevelni veled, és a végtelenségig elkényeztetni életem hátralévő részében."

" - Amikor elképzelem a jövőt, Luke, én téged látlak, téged, nem a pénzedet, hogy mivel foglalkozol, vagy hogy kiket ismersz. Szeretlek és tisztellek azért, amiért ilyen kedves, odaadó, szerető férfi vagy. Azt akarom, ami a szüleimnek is megadatott; amin a te szüleid is osztoznak. Megtiszteltetés lenne a feleségednek lenni, gyerekekkel ajándékozni meg, és felépíteni veled egy életet."


Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése