2017. április 18., kedd

Húsvéti projekt ~ Assassin's Creed Hivatalos színezőTele szemkápráztató rajzokkal az Assassin’s Creed játékokból! Ez a gyönyörű színezőkönyv olyan ikonikus jelenetek tartalmaz, mint amikor Ezio Leonardo da Vinci repülő szerkezetében cikázik Velence egén, Connor száguld a függetlenségi háború csatamezein, vagy Altaïr bizalomugrása egy várfalról. A kötet rengeteg mintát, képet és ábrát vonultat fel a történelemből, amelyek csak arra várnak, hogy az olvasó megtöltse őket színekkel és élettel.
Már egy ideje megvan a színező, de eddig nem sok haladást értem el benne, ezért gondoltam, hogy a 4 napos "hosszúhétvége" alatt kiválasztok egy rajzot és szépen megcsinálom, mert az már nem állapot, hogy február óta csak nézegetem a képeket és nem érek el velük kézzelfogható haladást. Túl szépek ahhoz, hogy én a színezési tudásommal elrondítsam őket. Erre ez a 4 nap tökéletesen elég volt, hiszen előjött a művészi vénám, és megmutatta, hogy mire is képes.

Nem gondoltam volna, hogy én valaha is újra színezőhöz fogok nyúlni, hiszen utoljára talán oviban égtem színező lázban, akkor is csak talán azért, mert mást nem nagyon lehetett csinálni. Aztán mégis kedvet kaptam, s el is mondom, hogy miért. Amikor kitört ez a színező őrület nem nagyon érdeklődtem iránta, sőt... nem is nagyon fogott meg, de nem sokkal később felmerült bennem, hogy ki kéne próbálni, hiszen a felnőtt színezők elárasztották a piacot. Érdeklődve kerestem utána, hogy mi is az a felnőtt színező, de csak olyan marketingfogásokkal találkoztam, mint stresszoldó meg jó kikapcsolódási lehetőség. Egészen addig amíg én is ténylegesen el nem kezdtem ezzel foglalkozni azt hittem, hogy ezek csupán klisék, olyan töltelékszavak, amik még jobban eladhatóbbá teszik a terméket, de nem. Lehet, hogy ez nagyon klisésen fog hangzani, de egészen ellazultam színezés közben, hiszen volt időm gondolkodni, csak úgy lenni és kizárni a külvilágot, amire néha mindenkinek szüksége van.

Azért választottam a Fumax Kiadó kínálatából az Assassin's Creed színezőt, mert igényes munkákat ad ki a kezei közül a kiadó, és bíztam benne, hogy ez is ilyen lesz. Összességében helytálló a bizalmam, mivel nagyon jó minőségű papírra lett nyomtatva, kidolgozottak és részletgazdagok a rajzok, nemcsak annak adnak helyet, hogy precízek legyünk, hanem a kreativitásnak is. Nagyon esztétikus és első osztályú kiadvány, de rajzolás után elvált a lap a könyvtől, ami nem valami jó, de ezt úgy is felfoghatjuk, hogy életre kelt a művünk és nem szeretne többé a színezetlen társai között maradni.

Nagyon sok rajz közül választhatunk, mégis nekem nehezemre esett a választás, mivel képtelenség egyetlen egy olyat kiválasztani, amit szívesen bemutatnék nektek. De ez az orgyilkos nő a fenti képen elsöprő győzelmet aratott a többiek felett. :) Viszont magát a történetet és a karaktereket nem ismerem, se a világot, ahol játszódik vagy éppen a játékot/filmet, ami talán a napokban debütált vagy debütálni fog, mégis szerelem volt első látásra ez a nagyszerű színező.

Néhány jó tanács a színezéshez:

- használj jó minőségű irodaszert, hiszen csak akkor lesz igazán mutatós, szemet kápráztató
- ceruzával/ filctollal/ festékkel egyaránt dolgozhatsz, hiszen a papír minőségének hála nem fog áttűnni a másik oldalon
- előre vegyél magadhoz folyadékot, mert ha egyszer elkezded, csak néhány óra múlva fogod tudni abbahagyni
- szálljon szabadon a fantáziád, ne kopizd mások munkáját, legyél eredeti és megismételhetetlen
- szórakozz, kapcsolódj ki színezés közben
- az Assassin's Creed világához passzoló zene megalapozhatja a sikeres munkádat

Köszönöm a Fumax Kiadónak a recenziós példányt! Ha te is kedvet kaptál a színezéshez ide kattintva megrendelhető 25%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése