2017. április 6., csütörtök

Búcsú a sorozattól ~ #Grimm


Úgy néz ki, hogy ez a 2017 már csak ilyen, ez a második olyan sorozat, amitől búcsút kell vennem és a legrosszabb az, hogy nem vagyok felkészülve rá. Egyáltalán nem tudtam, hogy a 13. rész lesz az utolsó, itt most mondhatnátok, hogy mégis milyen Grimmster vagyok, hogy ezt nem tudtam, de az eddigi évadok is 22 rész körüliek voltak, és egyáltalán nem tartom fairnek, hogy csak úgy kivettek az élményből majd 10 részt. Még most is sokkol a dolog. Képtelen vagyok felfogni, hogy az egyik kedvenc sorozatom évadzáró évada miért lett így megrövidítve és felmerül bennem a kérdés, hogy mi lett volna ha... Annyi lehetőséget látok a folytatásra, annyi megoldható ügy lenne még. Kérdezem én, hogy ha a Grimmre azt mondják az alkotók, hogy 6 évad bőven elég volt belőle, akkor a szarabbnál-szarabb sorozatok, már bocsánat, de hogy érik meg a tizen xedik évadokat?

Nem tudom, hogy mennyire vehető ki, de dühít, hogy nincs több olyan szombatom, amikor várhatom a magyar feliratot az adott részhez. Ebből azt szűrheted le kedves olvasó, hogy felirattal nézem, de nem egészen, mivel ez az egyetlen olyan sorozat, ami annyira elnyerte a tetszésemet, hogy eredetiben és magyar szinkronnal is megnézem. Ez leginkább amiatt van, hogy a különböző fordítások nem egyeznek, és hajt a tudásvágy, hogy megtudjam az egyes keveréklények magyar és fordított elnevezéseit, már ha értitek mire gondolok.

A kezdetek-kezdetén a második rész tájékán kapcsolódtam be a sorozat nézésébe, köszönhetően egy újságbeli reklámnak, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, s emiatt csütörtök hajnalban minden egyes héten ültem a tévé előtt és vártam, hogy legyen már végre a Grimm és tudjam nézni, de ez a rutin a 3. évad 5. részénél megszűnt, mivel levette a műsorról a csatorna a sorozatot, így tértem rá a feliratra. Igaz, elsőre furcsa volt, főleg amiatt, hogy Nick hangja nagyon különbözött attól, amit megszokhattam, de idővel ráállt a fülem a szexi hangtónusára, és onnantól kezdve már semmi furcsaság nem volt benne, sőt... Első körben a különböző lények és rejtélyek miatt néztem, mivel akkortájban, amikor indult a sorozat, szörny mániás voltam és talán még mindig az vagyok, mivel imádok új lényekkel megismerkedni, főleg ha könyvben olvashatok róluk, de a Grimm bebizonyította, hogy nézni is majdnem olyan élmény, mint olvasni.

Magát a történetet, a karaktereket és az alapelképzelést imádom, hiszen újdonság, van benne misztikus, néhol szórakoztató, és néhol nemcsak véresen komoly, a szó szoros értelmében, hanem meglepő, fondorlatos és nagyon élvezhető. Az utolsó két rész teljes mértékben viszi a pálmát. A legmegrázóbb részek, amit eddig szerencsém volt látni. Az események sokkoltak, és egyszerűen nem hittem el, hogy a producerek és a forgatókönyvírók ezt tényleg megcsinálták vele. 

Az elmúlt két hét eseményei minden állóvizet felkavart bennem. Egészen a 13. rész végéig reménykedhettem, hogy ilyen nincs, ez nem történhet meg. De miután bekövetkezett a megváltás, a megkönnyebbülés jött is a fekete leves és kaptunk egy kis ízelítőt a jövőből, ami miatt még jobban nem hiszem el, hogy ennyi volt. Annyi lehetőséget tartogat még, ha nem is Nick részéről, akkor Kelly és Diana oldaláról. Az NBC ennyinek tekinti a sorozatot, de remélem, hogy valaki lát még benne potenciált és néhány év múlva folytatódik, de addig is ég veletek, Grimmsterek! U. i.: A kedvenc részem a 4x16, aki teheti nézze meg, mivel nemcsak, hogy többlet tartalommal bír, de még iszonyú cuki és romantikus is a vége. Én személy szerint I-M-Á-D-O-M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése