2017. április 28., péntek

Brittainy C. Cherry: Tűzeső (Az vagy nekem 2.)


"A fiú a piros csuklyás pulcsiban ott állt a sorban, és engem bámult."


Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle

A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.
Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán. Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!Az első rész, a Lebegés nagyon magasra tette a lécet, de a Tűzesőnek sikerült azt megugrania, sőt annál sokkal többet is tett. Már a Lebegés is nagy szerelem volt, de a Tűzeső az mindent visz nálam. Sokkal közelebb áll hozzám és jobban a szívembe tudtam zárni. Ezt a könyvet nemcsak egyszer kell elolvasni, hanem sokkal többször, hiszen minden egyes olvasásnál valami újat nyújt. Ha ebben az évben csak egyetlen könyvet szándékozol elolvasni, ez legyen az. Határozottan nem bánnád meg.

Az írónő történeteinél központi elemként van jelen a múlt megismerése, amit gyakran tragikus elemekkel sarkít. Ez a Tűzesőnél sincs másképp. Alapvetően két részből áll, az első a múlté, ahol nemcsak az előzményeket ismerhetjük meg tüzetesen, hanem az okokat és a miérteket is. Itt találkozhatunk először Logannel és Alyssával, ami azért is igazán fontos, mert itt ismerhetjük meg őket olyan mélységesen, amire eddig még nem volt példa. Nemcsak egyszerűen elmeséli az írónő, hogy milyenek is ők, hogy milyen a barátságuk, hanem mindezt elérhető közelségbe helyezi, ezáltal mi magunk jöhetünk rá, hogy milyenek is ők, hogy milyen tulajdonságokkal is rendelkeznek tulajdonképpen. Már ahogy kezdődik az teljesen levett a lábamról a maga őszinteségével és önzetlenségével. Az első sorok után kétség sem fért hozzá, hogy fogom e szeretni, hiszen a maga kendőzetlenségével tárja elénk a legfontosabb eseményeket, ezáltal megadva azt a kezdő löketet, ami elengedhetetlen a könyv második felének való olvasásához. Míg az első fele inkább kegyetlenül őszinte és valóságos, addig a második rész ennél már kicsit gyengédebb, de így is nagyon fájdalmas, és itt a fájdalmas alatt egy olyan szerelmet értek, ami mindent, tényleg mindent legyőz, legyen az valamilyen függőség vagy csak tettetett érdektelenség nem számít, megtalálja a megfelelő utat a boldogság felé.

Sokszor éreztem azt, mielőtt úgy igazán átéltem volna a katarzist, hogy az írónő jól megcsavarta a szívem és arra késztetett, hogy ne csak olvassam a sorokat, hanem, hogy lélegezzek vele együtt és dobbanjon a szívem is arra a ritmusra, amit diktál, néhol pedig rövidebb kihagyások erejéig álljon meg - persze csak képletesen - és csak utána kezdjen el újra verni, ahogy átéltem és megéltem, befogadtam az élményt.

Brittainy C. Cherry stílusa nagyon magával ragadó, és éppen emiatt annyira letehetetlen, élvezhető és gyönyörűséges. Nemcsak egy életutat, egy szerelmet mutat be, hanem annál sokkal de sokkal többet. Igazi értéket közvetít, ami elengedhetetlen a teljes élmény befogadásához. A szereplők is értékesek, mondanivalóval rendelkezőek és felettébb szerethetőek is. Magát a formát és a kiforrottságát imádtam. Igaz, hogy a legfőbb hangsúly Lo-ékon van, mégis olvasás közben nem egy, hanem rögtön két szerelmi történetet élhet át az ember. Ezért is annyira csodálatos maga az írónő is és az írásmódja, a kifejezési formája is. Igazi gyöngyszem a NA olvasók körében. A karakterek által megannyi érzelemben is részem lehetett. Kezdve a szomorúságtól egészen a már-már szívet tépően vágyott szerelemig, hála Lo és Alyssa gazdag érzelmi és értelmi világának. Egyszerűen csodálatos, mindenkinek csak ajánlani tudom.
" - Logan Francis Silverstone - nyögtem fel. - Viselkedj rendesen!
   - Alyssa Marie Walters. Nem tudok. De hát ezért szeretsz ennyire."

"Így tanultam meg, hogy az otthont nem egy bizonyos hely jelenti, hanem az, amit egy olyan személy iránt érzünk, akit szeretünk; a békesség, amely képes eltompítani az ember lelkét mardosó lidércfényeket."

" - Állandóan rád gondolok - kezdtem. - Nemcsak most, hanem állandóan. Szó szerint. Reggel, délben, délután és este... mindig te jársz az eszembe. Arra is gondolok, hogy szeretnélek megcsókolni. De csak lassan. Mert minél lassabban csókollak, annál tovább fog tartani. És én azt akarom, hogy sokáig tartson."

" - Te vagy az első gondolatom, amikor reggelente felébredek. Te vagy az, aki után vágyakozni kezdek, amikor nem fekszel ott mellettem, az ágyamon. Te vagy az egyetlen, akiről valaha is úgy éreztem, hogy hozzám való. És ha egészen őszinte akarok lenni, vagy ezerszer szerettem volna, ha megcsókolsz. Vagy talán többször is."

" - Csillag - suttogta, kicsit közelebb bújva hozzám.
  - Igen?
 - Azt hiszem, szerelmes vagyok beléd - mondta lágy hangon, mintha csak olvasott volna a gondolataimban."

" - Csak egy napot kell kibírni egyszerre. És ha ezt meg tudod csinálni, akkor mindenen túl tudod tenni magad. Ne gondolj túl sokat a jövőre, de a múltra se - próbálj mindig a jelenben maradni. Ott, ahol éppen vagy. Ez a legjobb megoldás. A pillanatnak élni. Annak a napnak, amelyik rád virrad."


Köszönöm az Insomnia Könyveknek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 5%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése