2017. április 27., csütörtök

Audrey Carlan: Calendar Girl 2. ~ Április - Május - Június


"- Hát itt vagy, cukorfalat!"


A világsikerű Calendar Girl-sorozat második része.
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!
Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100 000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie… volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. És ha a sors máshogy akarja? Áprilisban Mia egy hírhedt nőcsábász baseballjátékos alkalmi partnere lesz, hogy javítson a sztársportoló imidzsén. A május forrónak ígérkezik egy gyönyörű szamoai táncos társaságában. Júniusban pedig egy dörzsölt politikus veszi maga mellé, akinek szenátor fia sem a becsületéről híres.


Audrey Carlan újból megmutatta, hogy ő bizony tud még meglepetéssel és váratlan fordulatokkal szolgálni. A mostani felhozatal már nemcsak a jó oldalát hivatott bemutatni, hanem bizony a rosszat is, de azt is olyan fokozatosan, következetesen vezeti le, hogy az ne rontsa el magát a történetet és a benne foglalt szereplőket. Azt is megmutatja, hogy mire képes a barátság, egy jó kapcsolat kialakítása, hiszen legtöbbször baj esetén a barátok azok, akik ott vannak melletted, és nem mások. Nagyon jó volt olvasni, hogy az eddig megismert férfiak nem tűnnek csak úgy el. Ők is tovább fűzik, tovább formálják a történetet és igenis megmutatják, hogy attól, hogy valaki eszkort és esetleg egy hónapra másnál van, nem szűnik meg az a kötelék, amit az előző megrendelőivel kialakított és ez az, amit csak remélni tudtam, hogy az írónő nem hagy elveszni, természetesen az értékes karakterekkel együtt. Ezúttal újabb három érdekes utazáson vehetünk részt, kezdve Bostonnal, Hawaii-jal és Washingtonnal.Április ~ Mason, Boston

Az előző kötet végén bepillantást nyerhettünk Mr. Április személyébe, igen ám, de az a kis ízelítő csak arra volt elég, hogy minél jobban várjam a teljes történetet, hiszen már az első fejezet ígéreteket és jó hangulatot ígér. Ez nem is lett másképp, hiszen egyből, ahogy belecsöppentem a történetbe, éreztem, hogy ez bizony nagyon jó lesz. Ki ne szeretné az olyan sztorikat, ahol a pasi az elején öntelt és kicsit már irritáló a stílusa, de a végén igazán megérik, kiforr a személyisége? Mason Murphy pontosan ilyen. Egy nőcsábász, sikeres, baseball játékos, aki a látszat ellenére mégsem olyan öntelt, hanem egy érző lélek, aki csak a megfelelő személyre vár ahhoz, hogy megváltozzon és végre rátérjen a számára kikövezett útra. S hogy ez a személy pont Mia e? Kiderül. De ahogy olvastam egyre inkább azért drukkoltam, hogy ne rontson el semmit, ne legyenek újabb bakijai és legyen az, akinek lennie kell. Legyen jól menő játékos, de vesse le a rosszfiú álcát és mutassa meg, hogy ki is ő valójában. Eddig ez az első olyan hónap, ami nemcsak az élvezetekre hajt, hanem magasztosabb célokat is szem előtt tart. Elhelyez egy olyan mondanivalót, amit meg kellene fogadni, főleg nekünk nőknek. Mindemellett persze szórakoztató és szívet melengető is Mace története, már csak azért is, mert hatalmas forma a srác. Nemcsak szexi, minden nő, hanem még vicces is.Május ~ Tai, Hawaii

Mr. Május több szempontból is eltér az eddig olvasott hónapok férfi karaktereitől, már csak azért is, mert nem a megrendelő az, akiről úgymond szól, hanem egy igazi szamoai pasiról,a kir érdemes közelebbről szemügyre venni. A szexualitás mellett a bemutatás és egy új kultúra megismerése is előtérbe kerül. Nemcsak szemléletes leírásokat kapunk, hanem magunk is úgy érezhetjük, mintha jelen lennénk és egy teljes hónapot Hawaii-n töltenénk a természeti szépségekkel és a hagyományos törzsi szokásokkal karöltve. Nagyon elvarázsol mind a történet, s mind a leírások is, amik már-már túlságosan is pontosak, és ez rátesz még egy lapáttal arra, hogy egyszer elmenjek erre a gyönyörű szigetre és megismerjem az ottani kultúrát és magát az embereket is, akik már így látatlanban is nagyon szimpatikusak. Főleg, Tai, akiről képes lennék ódákat zengeni, hiszen nemcsak kedves, odafigyelő, de még a szíve is a helyén van és káprázatosan jófej. Nehéz szívvel fejeztem be ezt a részt és mentem tovább Mr. Júniusra, aki sajnos nem tudott olyan benyomást gyakorolni, mint Tai Niko. Ha másért nem is, de miatta mindenféleképpen el kell olvasni a Calendar Girl-t.
Június ~ Warren, Washington

Az előző kötet értékelésénél kiemeltem, hogy nemcsak az eszkort lét jó oldalát lenne érdemes megismerni, hanem a rosszat is. Ez a hónap ezt tökéletesen átadja, még úgy is, hogy árnyoldal alatt nem egészen azt értettem, amit végül kaptam. Az elején minden jól megy, egy olyan környezetbe és életvitelbe enged betekintést, ami csak a külcsínről, a pénzről és a kapcsolatokról szól, de ahogy Mia által előtérbe kerülnek az elfeledett, eltitkolt dolgok, úgy bontakozik ki szépen lassan a cselekmény és az a világ is, ami sajnos valós és mindmáig fellelhető. Egy olyan világ, ahol nem számít a szerelem, csak az, hogy minél tehetősebb legyél és minél fiatalabb "barátnőt" tudhass magad mellett. De Warren és Kathleen megmutatja, hogy nincs minden kőbe vésve. Maga a megrendelő, azaz Mr. Június, Warren a maga nyíltságával és őszinteségével nagyon megnyerő személyiség, még akkor is, ha néha túlságosan is vak és nem látja, hogy mi lenne a helyes döntés. Persze ez a történet is hozzáad ahhoz, hogy Mia az utazása végén döntésre jusson és eldöntse, hogy mi is legyen mind önmagával kapcsolatban, s mind párkapcsolati téren. Az árnyoldalas részről azt gondolom, hogy kellett bele, hiszen nem létezik az, hogy mind a 12 hónap ugyanolyan különleges és maga a mennyország legyen.
"Ez komoly kihívás lesz, az már biztos. Bunkó, őrülten szexi, öntelt, őrülten szexi, irritáló, felkavaró, őrülten szexi, sprőd, gyerekes, eszement szexi. Kihagytam volna valamit? Ja, igen! Pokolian szexi."

"Végem. Ez a hónap kegyetlen menetnek ígérkezik, és teljesen mindegy, hogy a majd két méter magas szamoai őserő alatt vagy felett dolgozom majd."

" - Nagyon elveszett vagy, és hatalmas utazás áll előtted. Ne félj. Élvezni fogod minden percét, mielőtt végleg megállapodnál."

" - Ha egy férfi mellett megállapodsz, a lábad előtt hever majd, és hálát ad érted az égieknek."

"Az este hosszú volt, és unalmas. Pár hét ebből az életből olyan lehet, mint egy könyvtár történelmi részlege. Öregemberek, üzleti ügyek, pénzhajhász macák. Valahogy többet akartam tenni."


Köszönöm az Insomnia Könyveknek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 5%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése