2017. március 23., csütörtök

Rona Fire: Switch


"Jo megfogta a férfi nyakát és szorítani kezdte..."


Te mit tennél kockára azért, hogy teljesüljenek a vágyaid? A testi épségedet? A lelkedet?
Rona örömlányként dolgozik, de minden vágya, hogy írónő válhasson belőle. Ahhoz, hogy be tudja fejezni élete első regényét, bele kell merülnie a BDSM számára eddig ismeretlen világába. Ahogy egyre mélyebbre hatol a kötelek, bilincsek és ostorcsapások között, úgy ébred rá, hogy ez az egész nem csupán a szexről szól, annál sokkal többről.
Régóta dédelgetett gyerekkori sérelmek szabadulnak fel a pálcacsapások nyomán, és kalandjai során egészen új emberré válik. Vajon a szex közben elszenvedett fájdalom gyógyír lehet mindenre? Mit szól majd a környezete, a szerelme? Képesek lesznek elfogadni új énjét? Milyen áldozatok árán válhat valóra élete nagy álma?
Rona Fire valós élményeken alapuló, szenvedéllyel és romantikával teli igaz története olyan világba repíti el az olvasót, ahova csak kevesen merészkednek.Már a megjelenés óta szemezgettem ezzel a könyvvel. A borítója teljesen lenyűgözött, viszont a fülszöveg hagyott maga után kétségeket bennem, hogy kell ez nekem? Biztos, hogy akarom én ezt olvasni? Nekem való? Mindenesetre gondoltam egy merészet és elkezdtem. Érdekes volt, hogy már a legeslegelején belecsöppentem a cselekmény szálába, hogy nem volt különösebb felvezető, de ez is csak ahhoz járult hozzá, hogy minél hamarabb be akarjam fejezni.

Igazából azzal a szándékkal kezdtem neki, hogy akkor lássuk csak meddig tudom feszegetni a határaimat. Bármennyire is újszerű élmény volt megannyi új ismerettel, nem tudtam úgy szeretni, mint az eddigi Álomgyáras történeteket. Nem azért olvastam egyre többet és többet belőle, mert érdekes, nem szokványos élményt nyújt. Az igaz, hogy nem leszek a műfaj szerelmese, de ettől függetlenül nem volt rossz, csak szokatlan. Ha figyelembe veszem az eddigi olvasmányaimat, akkor talán a szadomazó, BDSM részek miatt olyan, mintha egy sokkal erotikusabb Szürkét olvasnék a felesleges nyafogós részek nélkül.

A hősnő, Rona Fire nem mindennapi életet él, hiszen a mindennapi betevőt az örömlánykodásból kapja. Egészen különlegesen és szókimondóan tálalja az írónő mind azt, hogy milyen a főszereplő élete, s azt is, hogy milyen új szexuális dolgokat is próbál ki, arról nem is beszélve, hogy mély betekintést enged a BDSM világába. Rona karaktere minden csak nem szokványos, igazi nőcis, ha kell egy vadmacska, ha pedig úgy hozza a sors, akkor egy doromboló kiscica. Az alávetettség mellett domina is, s ezek a részek nagyon szépen vannak elénk tárva a maguk merészségével és igazságtartalmukkal.

Tetszett, hogy a lényegre szorítkozott és, hogy a megfelelő helyeken és időpontokban kaptuk az újabb információ adagot, ami segítségével még teljesebb képet kapunk. Volt egy olyan pont, ahol sikerült az írónőnek elhitetnie velem, hogy Rona is megérdemli a szerelmet, a párkapcsolatot, és nemcsak a szexuális boldogságot. Nagyon jól ötvözte a gyengédséget a vadállatiassággal és a vággyal szexuális töltettel.

De nemcsak ezek kerülnek előtérbe, hanem Rona gondolatai (amik néhol nagyon perverzek), érzései, amik nélkül nem lenne teljes a történet, hiszen az is nagyon fontos, hogy milyen maga a főszereplő, ki elmeséli a történetet, aki kitárulkozik előttünk. Legjobban a lezárás lepett meg, hiszen nem erre számítottam. Nem gondoltam volna, hogy a sok kuncsaft miatt egyáltalán lehetséges lehet egy ilyen lezárás, és ne értsetek félre semmi bajom velük, csak hát... meglepett, nem erre számítottam.

Azt be kell látnom, hogy hiába különbözik az eddigi olvasmányaimtól, a végére ért meg csak bennem a végső elhatározás, hogy tetszett e végső soron vagy sem, és ahhoz képest, hogy teljesen mást nyújtott, mint amire számítottam, igenis szerethető és biztos vagyok benne, hogy a műfaj kedvelői imádni fogják. Azt nem ígérem, hogy ezentúl több BDSM regényt fogok olvasni, de az biztos, hogy az írónő munkásságát nyomon fogom követni, hiszen nagyon meggyőző, ahogy ír, őszinte, nem fél leírni amit gondol és ezt nagyon nagyra becsülöm. Emiatt is csak ajánlom, hogy adjatok egy esélyt a könyvnek, hiszen képes olyan meglepetést okozni, amire nem is számítottál.
" - Értem... nos, szerencséd van - nézett rám lelketlenül. - Én már elég sok csajt avattam be a BDSM rejtelmeibe. Gyere vissza este, akkor tartok nagyon szívesen egy kis bemutatót abból, mit is jelent ez igazából."

"Férfiak lévén jobban szerettek bosszút állni - még mindig nem tudom jobban megfogalmazni az érzést, amit néha én is éreztem -, mint odaadóan tűrni az ütlegeket."

"Mindig tudtam azt, mindig választottam egy célt, amiért elszenvedtem a büntetést, emellett pedig felfoghatatlan minőségű szexuális izgalmat okozott, ha csapásoktól égett a bőröm."

" - Igen, szerintem igen. Az, amit ma tettél velem, teljesen ösztönöse, ezt mutatja számomra. Remélem, jöhetek majd máskor is, mert dominának sem vagy akármilyen."

" - Szerelmes vagyok... szerelmes vagyok... szerelmes vagyok... óóó - dúdolom kétségbeesetten, és minden egyes kiejtett szóval egyre mélyebben érzem, hogy a lehetetlen megtörtént."

"Míg mások alkoholizálnak vagy vásárlásmániások, esetleg valamilyen gyűjtőszenvedélynek hódolnak, nekem a BDSM jutott. Ezt szeretem, és olyan partnerre van szükségem, aki ezt képes elfogadni bennem."

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 30%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése