2017. március 10., péntek

Jasinda Wilder: Falling into us - Zuhanunk egymásba


" - Ne legyél már ilyen pöcs, Malcolm! - Teljes erőből meglöktem Malcolm Henryt."


Azt hitted, ismered a teljes történetet…
Kyle Calloway halálával Nellben is meghalt valami. De nem egyedül ő az, akinek küzdenie kell. Kyle halála ugyanis hatalmas űrt hagyott maga után szülei és bátyja, Colton lelkében és szívében is. A lányt pedig, akit szeretett, teljesen összetörte.

És amit soha nem sejtettél volna:
Becca de Rosa Nell legjobb barátnője. Miközben minden erejével barátnőjének próbál segíteni, Becca élete is gyökeres fordulatot vesz, és hamarosan már semmi sem az, aminek egykor hitte.
Jase Dorsey a tizenhatodik születésnapja utáni héten randevúra hívja Nellt, de végül az egész dugába dől. Ám nem tudhatja, milyen tragédiák és csodák történnek majd egy véletlen nyomán.

Most és mindörökké? Válaszd a csodát!Az első részt olvasva egyből megfogalmazódott bennem, hogy Kyle barátai hogyan is élték túl a fiú elvesztését, erre ez a kötet nemcsak, hogy tökéletes választ ad, hanem még plusz információkkal is szolgál, amik segítségével Nell viselkedését is sikerül jobban megérteni.

Viszont ez a kötet nemcsak a gyászról és az újrakezdésről szól, hanem a szerelem érzéséről is. Mindenki volt már szerelmes legalább egyszer az életében, de keveseknek adódik meg az a luxus, hogy az első szerelmükben találják meg a másik felüket. Ezt a nagyszerű és egyben vágyott érzést meséli el nekünk az írónő minden egyes apró részletével. Igaz, hogy maga a kötet 8 évet ölel át, mégis két részre oszthatjuk. Igazából van a Kyle halála előtti és utáni időszak. Az előtti időszak részletgazdag, cuki és igazán romantikus, hatalmas szerelmi töltettel rendelkező rész. Teljesen az elejétől építi fel a történetet; kezdve az első randitól egészen az első együttlétig, aminek a leírása egészen valóságos, hihető.

Nemcsak a rózsaszín ködöt kapjuk meg, hanem a szerelemmel együtt a vele járó problémákat is. Mi lányok valljuk be; félünk bemutatni az aktuális pasinkat, mert nem tudhatjuk, hogy mi lesz a véleménye a családnak a kiszemeltről, hogy mit is fognak kezdeni azzal az információval, hogy valaki nagyon közel került hozzánk. Az írónő ezt a problémakört teljes egészében tökéletesen megoldotta, hiszen a várakozásnak megfelelően alakította a helyzetet, a véleményeket és a megoldást.

Arra, hogy mi is a szerelem mindig is azt hittem, hogy olyan, mint Becca és Jason szerelme. Egy olyan érzés, kötelék ami nélkül kevesebbnek érzed magad, ami nélkül nem teljes az életed. Nagyon varázslatosnak tartom, hogy nemcsak a gyászon volt ismét a hangsúly, hanem azon, hogy milyen erős is tud lenni az, ha valakit tiszta szívünkből tisztelünk, ha kiállunk mellette és ott segítjük, ahol tudjuk. Viszont amellett, hogy a romantikus szál megkapó, valósághű és reményeket ébreszt; két fontos kérdéskört is boncolgat.

Az egyik az, hogy mikor lesz elég a nyomásból, a megfelelési kényszerből és mikor mondja azt az ember, hogy ő ezt már nem bírja és legyen vége. A másik pedig a családon belüli erőszakra teszi a hangsúlyt. De ezt sem akármilyen módon. Brutálisan őszintén mutatja be az igazságot, ami akkor is ott van, ha nem látunk a felszín alá. Sose lehet tudni, hogy ki hajlamos az erőszakra. Lehet, hogy éppen egy rendőr vagy egy katona vetemedik ilyen dologra.

A második része a kötetnek már felnőttesebb, a problémák is új formát öltenek és, ha lehet ezt mondani, akkor könyörtelenebb és nemcsak happy end. Valós problémákkal találkozhatunk egészen valós környezetben. Jasinda Wilder olyan problémákat épített bele, amik a mai életben is megtalálhatóak, ezáltal valóságosak és kézzel foghatóak. 

A történet ezáltal is több jelzővel illethető. Egyszerre gyengéd, romantikus, szeretnivaló és durva, valóságos. A karakterek is ehhez mérten fejlődőképesek, hiszen az a Becca és Jason, akiket az elején megismerhetünk már nem azok, akik a végén búcsút vesznek tőlünk. Az idő haladtával ők is változnak, felnőnek, kilépnek a szülői árnyékból és élik mindennapjaikat. A cselekmény is szerteágazó, hol nyugodt lefolyású, szomorú vagy éppen vidám, érzelmes és egyedi.

Nem egy-két olyan rész volt, amit megkönnyeztem, aminek sikerült megérintenie, hiszen a megfelelni akarás, a gyász és a tehetetlenség igenis megható, nem vagyok könnyen síró típus, de a líraiságával, a mondanivalójával és azzal, ahogy ezt az egészet tálalta sikerült könnyeket csalnia az arcomra. És talán emiatt is maradt meg bennem az az érzés, hogy mindenkinek ismernie kellene Beccáék történetét és akkor talán, nagyon talán a srácok se lennének olyan félénkek, mint Jason az elején, ami egész jól állt neki, mégsem összeegyeztethető azzal a jellemmel, ami mindvégig jellemezte, és igenis rájönnének, hogy érdemes lépni, hogy érdemes megtenni azt a bizonyos első lépést, főleg annak függvényében, hogy mi csajok nem fogunk életünk végéig arra várni, hogy megérkezzen az a bizonyos szőke herceg fehér lovon. 
Nagyon várom, hogy a sorozat többi kötetét is olvashassam és a polcom lakójaként üdvözöljem őket.

" - Nem engedem meg, hogy így beszélj magadról, Becca! Megértetted? - A tekintete elsötétült. - Te nagyon szép vagy. Nagyon szexi. Annyira állatira kívánatos vagy, hogy levegőt is alig kapok, amikor meglátlak! És nem is értem, hogyan vehettem észre korábban egyetlen másik lányt is. A csípőd tökéletes, és pasiszemmel nézve a "mellben erős" az egyik legjobb dolog a világon. Ráadásul a te melled ennél tökéletesebb nem is lehetne. Fantasztikusan jó tested van, Becca. Fan-tasz-ti-kus! Na és a dadogás? Egyszerűen ez is a személyiséged része. Engem pedig cseppet sem zavar."

" - Csak... Nem szeretném, ha úgy éreznéd, hogy bármit rád kényszerítek. Nem is tudom... mindig többet akarok belőled. Ennyi. Mohó vagyok. Többet akarlak csókolni, és többször akarlak érinteni. Ahogy te is mondtad, ez veszélyes. Mintha valami állat drog volnál, én meg totál függő."

"Az átkozott, annyira kiismert! Mert én is pontosan ezt akartam, hogy szépen lassan hozzászokjunk a dologhoz. Lényem egy része azonban még mindig tele volt félelemmel, és ez a rész azt üvöltötte a fülembe, hogy nem, ez az igazat megvallva nagyon rossz ötlet."

" - Engem már akkor is felizgatsz, ha csak vagy - mondtam. - Minden alkalommal felizgulok, amikor levegőt veszel. Ebbe, amit most csinálsz, mindjárt belehalok. Fel fogok robbanni. Túlságosan szexi vagy, basszus! Elviselhetetlenül szexi."

" - Jaj, ne! Boldogan szenvedek tovább. Te is tudod, hogy nem sok rossz szokásom van. Nem igazán szoktam inni, és nem is dohányzom. Nem járok bulikba sem, vagy ilyesmi. Viszont te? Tőled nagyon is függő vagyok. Soha, semmi pénzért nem mondanék le rólad."

"Veríték, vágott fű és benzin szagát éreztem, amikor pedig megcsókolt, az ajkáról izzadság kenődött át az enyémre, a kezéről gépzsír az én kezemre, és mégis - eszembe sem jutott volna elhúzódni tőle. Létezésem minden szövetével belé kapaszkodtam, szükségem volt óvó jelenlétére."


Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése