2017. március 14., kedd

Búcsú a sorozattól ~ #Vámpírnaplók


Tudom, hogy elsősorban ez egy könyves blog, de mivel ennek a sorozatnak köszönhetem elsősorban az olvasás iránti szeretetemet, úgy gondoltam, hogy az lenne a tisztessége, ha megemlékeznék róla, hiszen 8 évig volt az életem része, és még most is nehezen tudom elhinni, hogy vége, nem lesz több rész. Általános iskolás koromtól kezdve velem volt az egyetem kezdetéig. Ha szomorú voltam felvidított, ha nem volt kedvem semmihez, rám parancsolt, hogy igenis tennem kell valamit. A sorozat által annyi mindent átéltem, volt hogy meglepődtem, boldog voltam, szerelmes hangulatba kerültem, szomorú lettem vagy éppen csak felspannolt, hogy utána hiába telt el több óra, egyszerűen nem tudtam elaludni, mert a események még mindig ott pörögtek az agyamban.
Lehet, hogy másnak ez csak egy sorozat, de akik tényleg szeretik, akik végignézték mind a 8 évadot azok tudják, hogy ez jóval több annál. Egy életérzés, ami végig el fog kísérni életed során. A meghatározó pillanatok pedig örökre beléd fognak égni. Nemcsak az olvasás iránti szeretetemet köszönhetem a sorozatnak, hanem a vámpírok iránti rajongásomat is. Már az első rész megnézése után másnap szinte rohantam, hogy beszerezzem a könyvváltozatot, s igaz, hogy nem sok hasonlóság van a két történet között, mégsem tudtam betelni egyikkel sem. Emlékszem, hogy milyen izgalommal vártam, hogy mind a sorozatból, s mind a könyvekből új rész jelenjen meg, s hogy végre elmerülhessek újra a világában. Kezdetben magyar szinkronnal néztem a sorozatot, de miután magyar felirattal hamarabb jelent meg a folytatás, áttértem arra, amit egyáltalán nem bántam meg, főleg azért, mert így lehetőségem nyílt az eredeti élmény átélésére, és arra, hogy megismerhessem a színészek hamisíthatatlan hangját.

Amikor most ősszel elkezdtem az ominózus 8. évadot nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar a végére fogok érni, hogy ilyen gyorsan fog telni az idő és, hogy ekkora űrt fog maga után hagyni. Nemcsak a sorozattól, hanem a színészgárdától is könnyes búcsút kell, hogy vegyek. Nem lesz több Damon pillanat, nem fogom többé hallani Alaric tudományos magyarázatát (ami eszméletlenül szexi, valljuk be), nem lesz több ellenség és végső soron soha nem fogom megtudni, hogy mi lett Kai Parkerrel, aki egy szociopata, mégis az egyik kedvencem. 

Furcsa, de ahogy haladtam évadról-évadra úgy a Damon melletti rajongásom is kezdett átalakulni, és néhol már Stefan pártját fogtam, ő vált az első számú kedvenccé. Ezt az esküvő csak még jobban megerősítette bennem, hiszen olyan gyönyörű volt és Caroline abban a ruhában meseszépen nézett ki. A három barátnő - Elena, Bonnie és Caroline - mindig is közel álltak hozzám, de Elena, azaz Nina Dobrev-re egy ideig dühös voltam, hogy kiszállt, de ez elmúlt, amikor Bonnie és Caroline karaktere került az előtérbe. 

Különösen Caroline-t kedveltem meg a legjobban az évadok során. Igaz, hogy a könyvben ő egy főgonosz jellegű karaktert alakít, viszont a sorozatban mégis más szerepkör jut neki és ez nagyon jó, mivel ő az, aki a legtöbbet fejlődött és nagyon is megérdemelné a boldog befejezést, mégsem azt kapja, amit nagyon sajnálok.

Az utolsó rész, azaz a 16. rész egyszerre szívszorító, méltó befejezés és felettébb szomorú. Nem titok, hogy az utolsó percekben szinte zokogtam olyan megható és teljes az élmény. Sikerült úgy lezárni az egész sorozatot, hogy az szép legyen, sőt még Nina is tiszteletét teszi, amivel igazi keret alakul ki az első és az utolsó évad között. S ezzel nemcsak ő tesz hozzá, hanem Damon is a maga "Hello, brother"-jével. Nagyon igaza van Julie Plec-nek, hiszen "I was feeling epic" és tényleg. Nincs rá jobb szó. S hogy mit fogok kezdeni ezután magammal? Vagy még 10x megnézem a Forever Yours-t, amit ha tehettek ti is kezdjétek el, mert csodálatos, újraolvasom a könyveket reménykedve, hogy a kiadó folytatja azokat és lelkileg felkészülök egy teljes 'The Vampire Diaries' nyári maratonra, amikor is az elejétől kezdve újranézem és újraélem az eseményeket. Ezt a bejegyzést azért csak most posztoltam, mivel szükségem volt arra, hogy összeszedjem a gondolataimat és ne zokogjak amiatt, hogy ennyi volt. Az talán vigasztal egy kicsit, hogy pénteken 'The Originals' premier Amerikában, és szombaton elmerülhetek a tervek szerint a spin-off sorozatban. A pletykáknak meg remélem, hogy igazuk van és történik valami Caroline háza táján.

Kíváncsi vagyok a véleményedre! Ha te is megnézted már a finálét nyugodtan írd meg, hogy tetszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése