2017. január 30., hétfő

Jay Crownover: A tetovált srác (Welcome to the Point #1)


"Kevés dolog akad, ami teljesen haza tudja vágni a szex utáni kellemes ernyedtséget."


Nagy ​különbség van egy rosszfiú és egy olyan srác között, aki a lelke mélyéig züllött – akárcsak Shane Baxter. A szexis, kiszámíthatatlan és veszélyes Bax nem csupán rossz csillagzat alatt látta meg a napvilágot, ő maga a született bűnöző. Kocsitolvaj, verőlegény, ketrecharcos, a bajba keveredés fekete öves bajnoka, mígnem az egyik rossz döntése öt évre rács mögé juttatja. Miután visszanyeri a szabadságát, válaszokat keres, és nem érdekli, mit kell megtennie, kit kell megszorongatnia azért, hogy megtudja, ki csalta csapdába. Csakhogy beszáll mellé a játszmába még valaki, aki túlságosan ártatlan, túlságosan lágy, ráadásul nem hagyja magát lerázni. Dovie Pryce ismeri az élet sötét oldalát, a nehéz körülményekkel járó súlyos döntéseket. Mindig is jó akart maradni, önzetlenül segíteni másokon, nem hagyta, hogy a sötétség lehúzza és elnyelje őt. Az utcát azonban nehéz legyőzni, a dolgok rosszról gyorsan életveszélyesre fordulnak, és az egyetlen ember, aki mellett biztonságban lehet, a Point legfenyegetőbb, legszexisebb, legkiállhatatlanabb nehézfiúja, aki épp most szabadult. Bax közelsége eleinte rettegéssel tölti el Dovie-t, de hamarosan rájön, hogy a tetovált srác sem olyan, amilyennek a külseje alapján hinnénk.


Jay Crownover másik sorozatát már régóta ismerem. A Rule nagy kedvencem és alig vártam, hogy olvashassak még tőle, hiszen nagyon egyedi stílusa van és a legtöbb nő vágyáról ír: egy rosszfiúról, aki egy jókislány miatt lesz "jó". Az Ulpius bedőlése után nem hittem volna, hogy lesz még lehetőségem Crownover regényt olvasni, de legnagyobb örömömre mégis van.

Hosszú idő telt el azóta, hogy először a kezembe foghattam a Rule-t, de még a mai napig emlékszem, hogy mennyire szerettem. Kétségem sem volt afelől, hogy hasonlóképpen fogok érezni A tetovált sráccal kapcsolatban is. Azt be kell vallanom, hogy legnagyobb szégyenemre nem esett le rögtön, hogy A tetovált srác nem más, mint a Better When He's Bad magyar fordítása. A borító nagyon becsapott, mivel annak a sorozatnak kivételesen tetszett az első kötet borítója, viszont a többié nem. Sőt, igazság szerint a magyar sem nyerte el a tetszésemet. A másodiké már inkább, de ez az első nagyon nem. De ez semmit sem von le abból a színvonalból, amit már a rutinos Jay Crownover olvasók megszokhattak.

A történet nem mindennapi. Alapvetően két nehéz sorsú ember életét mutatja be váltott szemszögben. Mind a két félnek sötét múltja van, egyikőjüknek sem volt könnyű a kezdet. Mind a két oldalon a nehézséget valamilyen függőség okozta anyai oldalon, apai oldalon pedig a hiány, ami a legjobban közrejátszott Bax és Dovie gyerekkorában. Érdekes, de míg az egyik fél teljesen elzüllött, addig a másik próbált kiemelkedni.

Az írónő nagyon jól bemutatja ezt a kontrasztot. Megmutatja, hogy csak mi magunk tehetünk arról akikké váltunk. Ha akarunk képesnek kell lennünk helyesen cselekedni, azt tenni amit kell és nem bajba kerülni. Míg a másik oldalon csak a rossz, a romlottság vár ránk, ami képes teljesen lehúzni minket a sötétségbe. Az események egyszer s mindenkorra felülírnak mindenféle szabályt, amit lefektetett az írónő, hiszen mindenki képes a változásra, csak a megfelelő ember kell hozzá.

A történet középpontjában egy barát, egy testvér eltűnése áll, ami mindenestül felforgatja az életet. Bax, aki a rosszfiút játssza, élete megváltozik, amikor találkozik Dovie-val. Dovie, a jókislány élete megváltozik, amikor találkozik a veszélyes Baxszal. Adott a történet és a szereplők, de a végkifejletben nem láthatunk mindent előre, hiszen mindig történhet valami, ami fenekestül felforgatja mindenki életét. 

Nagyon szerethető történet, ami tartalmaz kellő erotikát, züllést, váratlan fordulatot, merész cselekedeteket, titkokat, vért és egy csipetnyi romantikát, érzékiséget. Ajánlom azoknak ezt a könyvet, akik szeretnek velejéig romlott rosszfiúkról olvasni, akiknek a szex olyan, mint másnak a papírzsebkendő. Azoknak, akik alig várják, hogy ez a rosszfiú találkozzon a megfelelő lánnyal, hogy miatta akarjon változást, s hogy ne legyen többé olyan rossz.

Mindemellett ez nemcsak Bax története, hanem egy ártatlan lányé is, aki végre értelmet kap, hogy miért is érdemes élnie, küzdenie. A karaktereket nagyon megszerettem, már az első soroknál hozzám nőttek. Bax azért, mert igazából kettős személyiség. Ott rejlik benne Shane, aki gyengéd, törődő, s maga Bax is, aki kemény, macsó, félelmet nem ismerő és keresi a bajt. Dovie-t nem lehet nem nem kedvelni, hiszen olyan ártatlan és lehet, hogy velem van a baj, de imádtam ahogy ledobta az ártatlanságát és igazi vadmacskává változott. A vicces az, hogy Bax Dovie miatt akart a jó útra térni, miatta képes a változásra, hogy méltó legyen a lányhoz, Dovie meg pont amiatt, hogy ne azt érezze Bax, hogy ő csak egy kislány képes arra, hogy megváltozzon, hogy felnőjön hozzá és még olyan dolgokat is képes megtenni érte, amit általában a jókislányok messzire elkerülnek. 
És ott van még Race, aki maga a rejtély és alig várom, hogy olvashassam a történetét, Az utcák királyát, ami ha minden igaz idén márciusban fog megjelenni. Nagyon várom!
" - Már régóta dolgozom itt, édesem. Egy férfi, akinek ilyen sok titok lappang a sötét szemében, a legnagyobb balszerencse, ami egy lánnyal történhet. Olyan, amitől soha nem szabadul."

" - Senki sem vezetheti a kocsimat - mondtam nehezen forgó nyelvvel, mintha részeg lennék. Nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán a kertvárosig túlélem."

"Pontosan ez volt az, ami miatt képtelen voltam ellenállni neki. Kiszámíthatatlan volt, vérbeli bűnöző, aki minden józan megfontolás szerint csak veszélyt jelentett, de amikor nem tudtam aludni, gyöngéden ölelt, és úgy ért hozzám, mintha törékeny és értékes lennék. Mámorító kettősség volt benne, ami ellen esélyem sem volt küzdeni."

" - Neked semmi szükséged arra, hogy valaki megmutassa, hogyan legyél jó. Sokkal jobb vagy így, rosszan."

" - Egyetlen ütéstől kiterült, és még mázlija volt, hogy csak ennyit kapott. Nőkre nem emelünk kezet. Ha Benny orrát nem törtem volna már el, akkor most megtenném, amiért erőszakoskodott veled."

" - Kislány, már az, hogy egyáltalán kapcsolatotok van, több, mint amit a legtöbb ember elmondhat Baxről. Egy ilyen fiú nem köt barátságokat, mert tudja, hogy a másik előbb-utóbb magányosan, összetört szívvel végzi. Race csak azért tudott közel kerülni hozzá, mert hajlandó volt vele együtt a pokolra menni. Aztán jöttél te, és mindent megváltoztattál."

" - Azt hiszem, mostantól fogva ez lesz a kedvenc álmom: te, a kedvenc kapucnis pulcsimban, és semmi másban. Tűzhajú, te vagy a leggyönyörűbb lány, akit valaha láttam!!"

"Öt év szex nélkül nem volt egyszerű. De három hónap szex nélkül, miután már tudtam, kivel akarok  szexelni életem végéig, kész kínszenvedés volt."


Köszönöm a Harlequin Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése