2016. december 7., szerda

Zakály Viki: Egyszeregy

Van ​​egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.
Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki…
Amikor a lány egy riport kapcsán felhívja azt a bizonyos számot, és találkozik a titokzatos Gábriellel, tudja, hogy nagyobb a tét, mint holmi újságírói babér. Mindketten súlyos titkot őriznek, mindketten kaptak már halálos sebet, és mindkettőjüknek szüksége van arra, amit a másik adhat… csak egy a gond, az éjszaka véget ér, és soha többé nem találkozhatnak. Vagy mégis?

"Mindig elkezdeni a legnehezebb."

Már nagyon sok építő, dicsérő  kritikát hallottam, illetve olvastam az írónő regényei kapcsán. Aki olvasta már akár csak az egyik könyvét az nem tud elmenni amellett, hogy mennyire is élvezhető és könnyed volt az adott történet.

Van egy olyan stílusa Vikinek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ennyire sikeres legyen. Számomra édes mindegy, hogy mit ír, mert meg lesz benne biztosan az a báj, az a bűbájos cukiság, ami maga az írónőt is jellemzi. Nem féltem amiatt, hogy esetleg nem lesz meg az a színvonal, amit már úgy megszokhattak tőle az olvasók. A Libri alkiadója, az Insomnia Könyvek jól vették az akadályt és sikerült egy olyan megjelenést kölcsönözniük az Egyszeregynek, ami azt teszi lehetővé, hogy még több emberhez, még szélesebb szegmenshez eljusson a történet. A borító színkombinációja, s a borítómodellek is tökéletesen passzolnak, minden a helyén van, már-már tökéletes.
Mielőtt elkezdtem volna olvasni a könyvet végiggondoltam, hogy vajon mit fogok kapni, a titokzatos fülszöveg hatásvadász, jó értelemben és alig vártam, hogy a kezembe foghassam és nekikezdhessek.

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy faltam a sorokat és alig bírtam letenni a könyvet. Nagyon tetszett az a stílus, az az írásmód, világszemlélet, amit Viki képvisel. Mint már a fülszövegből kiderült a történet és a cselekmények középpontjában egy városi legenda áll, amiről eddig még csak nem is hallottam, de simán el tudom képzelni, hogy ilyen a valóságban is létezik, hisz miért is ne.

Nem budapesti lévén külön öröm volt, hogy a történet helyszíne a főváros, s olvasás közben akár meg is ejthetjük a helyszíneket. Hála ennek a regénynek még ahhoz is kedvet kaptam, hogy kipróbáljam a Budapest Eye-t, pedig szörnyen tériszonyos vagyok.

A történetet Liza szemszögéből olvashatjuk, aki a maga esetlen módján még aranyos is. De a felszín alatt nagyon sok minden rejtőzik, olyan is amire nagyon nem számítottam. Hála ennek a lánynak hol vicces, perzselő és szexi volt a történet, hol pedig magával ragadó, érzelmes. A rejtélyes Gábriel megjelenése is, akiről nem igazán lehet fogalmunk, hogy ki is ő valójában is sokban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat olvasás közben, valamit tényleg nagyon tudhat a srác.
Amellett, hogy Liza és Gábriel is kedvelt karakter volt számomra, nem tudok szótlanul elmenni amellett, hogy Barni milyen odaadó, gondoskodó és szerethető volt.
Összességében nagyon jól van megírva, és nagy esélyt látok arra, hogy ez a csoda fel fog kerülni az idei top listás könyvek közé. Ajánlom mindazoknak, akik valami nagyon újat és különlegeset szeretnének olvasni és minden nőnek, lánynak, akik már nem nem hisznek a csodában. engem teljesen levett a lábamról, és alig várom a folytatását.


Kedvcsináló idézetek:

"Anya nagyon szerette apát, de a szeretet nem mindig elég ahhoz, hogy elviseljünk valakit az összes hibájával együtt. A szeretet csak arra elég, hogy a boldog pillanatokat még boldogabbá tegyük."

" - Elmondok neked valamit, baszki. A romantikus, kandalló előtti medvebőrön Tennysont felolvasó férfi baromi jól hangzik, de a valóságban dögunalmas. Scarlett is elég későn jött rá, hogy nem a halvérű Ashley kell neki. Te ne várj ezzel 12 évet."

"- Á, Miksz csak selyem- és plüssbéléses dolgokra fekszik, a műszálastól irtózik - jegyzem meg a valószínűleg korábban a cári udvarban szolgálatot teljesítő állatról."

" - Őrülten jól néz ki. Bevallom, azt hitte, valami átverés ez az egész, és nagy csalódás lesz a srác, de ez a Gábriel tényleg a mennyből jött. Vagy egyenesen oda viszi a lányokat. Hú, de meggyűrném a szárnyait - harap a szájába, én pedig csak forgatom a szememet a szövegén, holott természetesen én ugyanezt gondolom, csak nem merem kimondani."

"Sóhaj. Egy eszméletlenül jóképű srác a szobám közepén a kezében egy könyvvel. Van ennél szexibb dolog a világon? Talán már csak egy macska hiányzik. Apropó..."

" - A beleestél valahol félúton van a vonzalom és a szerelem között. És te ebben a gödörben vagy. Nem hiszem, hogy tudok rajtad segíteni. Örülök, hogy ismerhettelek, és majd imádkozom érted. Na, szevasz - hallom, hogy le akarja tenni a telefont."Köszönöm az Insomnia Könyveknek a könyvpéldányt!

Legyél te is a könyv rabja: https://www.libri.hu/konyv/zakaly_viktoria.egyszeregy.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése