2016. december 20., kedd

Csillagszóró KönyvKarácsony élménybeszámoló

A Könyvmolyképző Kiadó karácsonyi eseménye, avagy életem második dedikálása. Nem, nem én dedikáltam, hanem dedikáltattam.

Most nem voltam olyan naiv, mint a Pepe Toth dedikáláson, és a helyszínen találkoztam egy nagyon kedves, rég látott ismerősömmel, aki a cukiságával mindig meg tud lepni.
Nem titok, hogy legfőképpen azért szerettem volna részt venni az eseményen, hogy dedikáltassam a Kemese Fanni könyveimet. Nagyon régóta szerettem volna, hogy az írónő személyesítse nekem. De ne haladjunk ennyire előre.
Mint szinte mindenhová, ide is egy kicsit korábban érkeztem, még úgy is, hogy amivel mentem busz késett, nem is keveset. Még a 14:00 órás rendezvény kezdete előtt sikerült találkoznom a már említett ismerősömmel, akivel szerencsére sikerült is pár mondat erejéig beszélgetnem.
Azokon az írói beszélgetéseken, amikor a közönség soraiban ültem jöttem rá, hogy mennyi elmaradásom van olvasás terén. Néhány kulisszák mögötti titkot is megtudtam, sőt még új megjelenésekről/készülő regényekről is esett szó.

Az első beszélgetésen Tavi Kata, Kemese Fanni, Helena Silence és Oskát Anna tisztelte meg a közönséget a jelenlétükkel. A beszélgetés keretein belül végre szó került arra is, hogy mit várhatunk a közeljövőben az írónőktől. Eddig még egyikőjükkel sem sikerült találkoznom személyesen, ez most szerencsére megváltozott és végre hangokat, írói benyomásokat is tudok kapcsolni a könyveikhez. A beszélgetés során tudatosult bennem, hogy Helena Silence milyen cuki írónő.
A beszélgetés után természetesen dedikáltatni is lehetett, ahol Helena és Fanni is megtisztelte a könyveimet az aláírásaikkal. Helena még exkluzív novellával is készült, ami Az arató címet viseli.
A következő beszélgetés, ami érdekelt az a Rácz-Stefán Tibor, Laura Arkanian, Felkai Ádám, Róbert Katalin négyes volt. Katalin nagyon bohém személyiség, és ezek után biztos, hogy a regényei is jók.
Tibi a beszélgetés és a dedikálás során is nagyon barátságos, kedves volt.
A beszélgetésből háttér információkat kaphattunk, hogy milyen is az, amikor bekerül az ember az Aranymosásba és várja, hogy vajon milyenek a többi nevező írásai, s hogy ő maga van e olyan tehetséges, mint a többiek, van e olyan erős, hogy részleteket közöljenek a kéziratából.

A beszélgetés utáni dedikálás során Tibi is, Laura Arkanian is és Róbert Katalin is aláírta a könyveimet, s ha nem is sikerült hosszasan elbeszélgetni, azért mindenkivel próbáltak egy-két szót váltani.
Már majdnem elértünk az élménybeszámoló végére, de még egy beszélgetés-dedikálás hátra van, ami nem másé, mint On Sai-é. Igazából ezen a beszélgetésen már nem terveztem maradni, de aztán mégis úgy alakult, hogy maradtam, amit egyáltalán nem bántam meg, sőt... Akit már említettem korábban, a kedves ismerősömet, na ő igazi On Sai rajongó, többek között miatta is maradtam, aztán már inkább azért, mert nagyon tetszett a beszélgetés. On Sai személyisége lenyűgöző. Teljesen elvarázsolt. Most már biztos vagyok benne, hogy el fogom olvasni a Scart, ami már a polcomon csücsül és biztosan be fogom szerezni az Esővágyat, mivel annyit beszélt róla az írónő is meg az illusztrátor is, hogy bizony ezt nekem el kell olvasnom, nincs mese! A beszélgetés után természetesen dedikáltattam is, és nagyon nem bántam meg, hogy végül maradtam. Hatalmas élmény volt!

De, hogy ne csak a szerzőkről áradozzak az eseményen Katona Ildikó is részt vett, ami számomra azért is különleges, mivel mindig is kíváncsi voltam, hogy ki volt az, aki megálmodta és kivitelezte a KMK-t. Természetesen a beharangozott ajándék sem maradhatott el. Játékos kvízekkel, na meg egy kis kézügyességgel bárki kaphatott könyvjelzőket, kilincsakasztókat, csokikat, gumikarkötőket és nyakláncokat, na meg a szemfülesek dedikált Benina prológusra is szert tehettek.

Köszönöm az élmény Könyvmolyképző Kiadó!
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok és sok-sok könyvet a fa alá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése