2016. november 14., hétfő

V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Janka a csinos, 31 éves pincérnő leghőbb vágya, hogy belépjen életébe a nagy szerelem. Amikor megismerkedik Dáviddal, a híres énekessel, úgy érzi, benne megtalálta azt, akit mindig is keresett. Kapcsolatuk mégsem alakul felhőtlenül, bármilyen szenvedélyesen szerelmes is a popsztárba. Ahogy egyre jobban megismeri Dávidot, kiderül a férfi sötét oldala. Janka azonban nem tud tőle elszakadni…
A könyv arra keresi a választ, hogy milyen egy bántalmazó férfi és egy bántalmazói kapcsolat. Hogyan lehet egy ilyen kapcsolaton túljutni és önmagunkra találni annak ellenére, hogy képtelennek érezzük magunkat az elszakadásra? Hogyan lehet egy fájdalmas kapcsolaton túl is újra boldognak lenni?

" - Itt van már a Nagyasszony? - esett be lihegve Márkó az étterem ajtaján."

Ezt a könyvet azért olvastam el elsősorban, mert kaptam róla egy nagyon jó ajánlást és emiatt megtetszett. A cím és a borító jelenléte már elég volt ahhoz, hogy arra a következtetésre jussak, hogy bizony nekem ezt olvasnom kell. 

Most, hogy már túl vagyok az elolvasási fázison azt kell, hogy mondjam, hogy egy könnyed, mondanivalóval bíró rövid történetet kaptam. A legnagyobb erőssége, hogy súlyos és fontos problémát tartalmaz, ami sajnos a mai napig jelen van. Nem vagyok híve annak, ha valaki nőket bánt, örültem hogy erre a szomorú tényre kaptam nagyobb rálátást. Nemcsak a bántalmazott oldaláról, hanem pszichológus által feltárt ismereteket is kaptam, ami még jobban hozzájárul ahhoz, hogy megértsem azokat, akik hagyják ezt a jelenséget kibontakozni és nehezen szánják rá magukat a cselekedésre. A másik fontos megjelenés az maga a szerelem kialakulása, amikor nemcsak egy egyszerű, nem sokak által ismert pár megszokott történetét kaptam, hanem azt, hogy milyen is egy híres, népszerű emberrel együtt lenni. Biztos sokan ábrándoztak, hogy milyen lehet, ha a kedvesünk egy sztár. Ezt a két momentumot ötvözi az írónő egy meglehetősen rövid történetbe, ami már csak azért sem szerencsés, mert a végére csomó kérdésem maradt, amire nem igazán kaptam választ.

Mint már a fülszövegből is kiderült a főkarakter Janka, aki elsőre szimpatikusnak tűnt, majd már a könyv felétől átment hisztérikába. Ha ezt nem nézem, akkor olyan értékekkel rendelkező személyiség, aki amellett, hogy nagyon sok mindent eltűr, sebezhető is. Ez a sebezhetőség járult hozzá többek között ahhoz is, hogy a bántalmazó fél felismerje ezt a tulajdonságát és mindent megtegyen azért, hogy a bántalmazott vele maradjon.

A híres neves sztár, Dávid megjelenése nem volt meglepetésszerű, mégis ami kiderült róla az igen, ahogy az is, hogy milyen is tud akkor lenni, ha elszáll az agya. Egy jól szituált, sokak által körülrajongott személy is lehet bármikor vadállat, csak a megfelelő társ kell hozzá, akiben látja azt a gyengeséget, amit keres egy nőben.

Sokáig izgultam a "szerelmesek" sorsának alakulásáért, majd sajnos rá kellett jönnöm, hogy hiábavaló volt, hiszen két külön világ találkozása nem mindig célravezető. Amellett, hogy könnyed olvasmány volt, a siker mögötti előkészületekbe való betekintést is nyújtott.

A végefelé már nagyon izgultam amiatt, hogy vajon happy endes lesz, vagy Janka ugyanott találja magát ahol egy évvel ezelőtt volt. Szórakoztató olvasmány kemény mondanivalóval, ami mellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni.


Kedvenc idézeteim:

" - Holnap egy új nap, és egy újabb lehetőség a magas, jóképű idegennel való találkozásra! Meglásd még néhány hónap, és csak azért is megtalálom az Igazit! A herceget fehér lovon."

"Nem úgy ő, aki alig fogta fel, mi történik, annyira új helyzetben találta magát. Próbált természetesen viselkedni, de fogalma sem volt, mit kéne tennie vagy mondania, ezért többnyire csak mosolygott, Még jó, hogy ahhoz értett."

" - Gyönyörű vagy - suttogta Dávid, ahogy kezével gyengéden a mellét simogatta. - Szeretlek. Mindig szeretni foglak."

"Aztán, ahogy a cicájára nézett, aki az ölében ült és dorombolt, összeszedte magát, és tovább folytatta."


"Nem kell egy férfi, hogy őt megmenthesse. Majd megmenti ő saját magát. Ő nem Csipkerózsika vagy Hamupipőke, aki arra vár, hogy a herceg a kezét nyújtsa, és felemelje magához, ezzel véget vetve szenvedéseinek."
Köszönöm az Ad Librum Kiadónak a könyvpéldányt!

Merülj el te is a könyv világában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése