2016. november 5., szombat

Kylie Scott: Lead - Szóló

Megszelídítheti a szerelem a rock n’ roll leghírhedtebb fenegyerekét?
A Stage Dive énekese, Jimmy Ferris megszokta, hogy azonnal megkap mindent, amit csak akar – egész eddigi élete a vad bulizásról és könnyű csajokról szólt. Végül azonban túltolja a rock n’ rollt, és az elvonón találja magát, utána pedig megkapja személyi asszisztensnek Lenát, akinek egyik legfontosabb feladata megakadályozni, hogy visszaessen.
Lena nem hajlandó elviselni szexis főnöke allűrjeit, és annak ellenére, hogy az első pillanattól kezdve szinte izzik körülöttük a levegő, elhatározza, hogy a kapcsolatukat szigorúan szakmai alapon tartja. Jimmy azonban túlságosan messze megy, és a fenegyerek hirtelen rádöbben, hogy nagyon könnyen elveszítheti a legjobb dolgot, ami az életében valaha történt. Vajon meg tudja győzni makacs asszisztensét, hogy vállalják a kockázatot, és hagyja, hogy a szíve vezesse?


"A pasinak be nem állt a szája, de a hangját már régen kikapcsoltam az agyamból."

Már nagyon vártam, hogy végre magyarul is megjelenjen ez a kötet, már csak azért is, mert eddig nem zártam a szívembe Jimmyt. Érdeklődve vártam, hogy mit fog nyújtani nekem ez a kötet, hiszen nagyon sokan Jimmy történetét tartják a Stage Dive sorozat kimagasló pontjának, már csak ezért is érdemes elolvasni és felkészülni az elkerülhetetlenre, miszerint a felszín alatt sokkal több lapul, mint amit a külső burok látni enged.

Eddig a sorozat köteteinek a borítói csodaszépek, viszont ennek a harmadik kötetnek van a legszexibb, legkifejezőbb borítója és ez nemcsak erre vonatkozik, hanem a történetre is.

Azt már megszokhattam, hogy az írónő teljesen levesz a lábamról az írásaival, de ez a harmadik kötet messze kiemelkedik a többi közül. Sokkal több mondanivalója van, mint David vagy éppen a szívszerelmem, Mal történetének, és ez nemcsak Jimmynek köszönhető.
A történet lehengerlően fantasztikus. A legtöbb érzelmet ez alatt a kötet alatt éltem át. Az előző két kötetet is imádtam, de a Lead - Szóló másféleképpen hajtott a bűvkörébe. A főhangsúly a karaktereken, a múlton és a jelenen volt. Jimmy és Lena által olyan titkokat tudhattam meg, amik ahhoz elengedhetetlenek voltak, hogy megkedveljem a mi jóképű, mindig szexi rockistenünket. Be kell vallanom, hogy ha nincs ez a kötet talán sose békélek meg Jimmyvel, ezért is hatalmas öröm számomra, hogy betekintést nyerhettem a lelki világába és a lelkében zajló küzdelmeibe.

Sokkal intenzívebb élményt tudtam ezek segítségével átélni, ami nemcsak Jimbot, hanem engem is formált egy bizonyos szinten. Az az érzelmi túlfűtöttség, ami az egész történet ideje alatt jelen van káprázatos. Imádom, ha úgy találnak egymásra az emberek, hogy minden erejükkel az ellen küzdenek, hogy elrejtsék az érzelmüket a másik szeme elöl.

Különösképpen az sem zavart, hogy ez a rész jóval telítettebb érzelmi töltéssel rendelkezik amellett, hogy az érzelmek széles skáláját sorakoztatja fel, ami csak megfordulhat egy emberben. Piszkosul szexi, érzéki és néhol egyenesen buja volt, de azt sem szabad elfelejteni, hogy súlyos mondanivalót tartalmaz, miszerint az életben mindenki kaphat második esélyt, mindenki érdemes a boldogságra. Erre nem is lehetne jobb példa Jimmy és Lena kibontakozó vonzalma.
Jimmy azért, mert a függőségét legyőzve is érdemes arra, hogy élvezze az életet és ne hagyja, hogy csak úgy elillanjon mellette Lena csak azért, mert a sok csalódás és rosszul választás után esélye lehet egy olyan kapcsolatra, ahol nemcsak az a fontos, hogy legyen valaki, aki megérti, hanem az is, hogy a kölcsönös vonzalom jelen legyen. Persze mindezek mellett a többiekről is újabb életmorzsákat tudhatunk meg, még mindig ők is fontos szerepet játszanak az események alakulásában. Többször szembejött velem az is például, hogy miért is bírom én annyira Malt. Most sem hazudtolta meg magát.
Azt nem mondhatom, hogy Jimmy kiütötte Malt a helyéről, de határozottan jobban kedvelem, mint eddig.

A történet és az események alakulása hozza a már megszokott formáját, a Stage Dive sorozat rajongói imádni fogják és majd csak úgy falni fogják a sorokat fejezetről-fejezetre.
Engem teljesen levett a lábamról. Aki eddig nem volt oda a sorozatért az tuti, hogy meg fogja kedvelni.
Úgy érzem, hogy ennél jobbat már képtelenség írni, ezért is izgat annyira, hogy mi lesz Bennel. Nagyon várom a történetét!


Kedvenc idézeteim:

"A szoba másik végében Jimmy fel és alá járkált, miközben keze újra és újra ökölbe szorult. Pedig általában egészen olyan volt, mint egy herceg, egy páva, szó szerint tökéletes, haja mindig hátrafésülve, öltözéke kifogástalanul elegáns. Ha az ember lánya arra vágyott, hogy valami szépet nézzen, ennél a rockistennél jobbat nem is kívánhatott volna magának."

"Angyalok sem mosolyoghatnak nálam ártatlanabbul. Próbálkozhatnak, de ezek a mocskos szájú, szárnyas, hazug kis disznók akkor is elbuknak."

"Észrevetted már, mennyire másnak tűnik a világ a hajnal első óráiban, amikor az ember túlságosan régóta van ébren? Egyszerre szürreálisnak, mégis egyértelműbbnek és annyira csendesnek, hogy a fül meghallja a leghalkabban suttogva kimondott igazságokat is. Mindent, amit máskor önmagának sem merne bevallani."

" - Nyugodj le! - ismételte meg Jimmy. - Mal egy hét mérföldes barom!"

" - Igen. - És a mosolya, ó, a mosolya... legszívesebben egy csákánnyal töröltem volna le a képéről. Mégpedig lassan és óvatosan."

" - Ugye tudod, hogy ölben kell felvinned a lépcsőn? - kérdeztem, és hiába próbáltam megakadályozni, hogy a szám mosolyra húzódjon. - Gyakorlatilag a rabszolgám leszel."

" - Soha nem téveszt szem elől, és abban a pillanatban, hogy belépsz abba a helyiségbe, ahol ő is van, azonnal izgatott és ideges lesz. Mintha te lennél számára a legújabb drog. Csak annyi a különbség, hogy te nagyon is a hasznára vagy. - Hunyorított, és a homlokát ráncolta. - Az a legnagyobb baj, hogy fogalma sincsen, hogyan kellene veled viselkednie. Nem érzi magát elég értékesnek arra, hogy őt is ugyanúgy szeresse valaki, ahogy mi szeretjük egymást Evvel, vagy éppen Mal Anne-nel."

" - Inkább az a hülye, aki összetörte a szíved. Az én kislányom valódi hercegnő, és ha egy pasi ezt nem veszi észre, meg sem érdemli, hogy a közelében lehessen. - Apát kellene megválasztani elnöknek."Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt!

Olvasd el te is: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/kylie-scott-lead-enek-stage-dive-3-7418


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése