2016. október 27., csütörtök

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz…Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”

"Amikor elkezdtem Dét bámulni, még nem vettem észre rajta semmi különöset, csak megszokásból néztem."

Ami miatt már elsőre megfogott ez a regény az az, hogy érdekelt a témája.Mindig is közel állt hozzám, mivel nagyon sok sorozatot nézek, és nemcsak nézni, hanem a háttérmunkákba is szeretek betekintést nyerni. Erre a Szerelemre castingolva nem is lehetne jobb példa, hiszen amellett, hogy fiatalos, üde és szórakoztató, még a háttérmunkákból és forgatásokból is kaphatunk ízelítőt. Nem tudom, hogy egyébként mennyi köze van az írónőnek a filmes világhoz, de nagyon hihetőnek, valósnak találtam vélni mindazokat, amiket leírt nekünk.
Tetszett, hogy nem egyből azzal kezdett, hogy most akkor belerágom a szátokba, hanem szépen, finoman építgette az információmorzsákat és csak a végére kapott igazi keretet az egész. Könyvünk főszereplője, Stern Virágnem is lehetne jobb kísérőnk, hiszen már ő magában is elég érdekes karakter ahhoz, hogy ne tudjuk letenni a könyvet és akarjuk minél előbb a folytatást,

Virág kedves, aranyos lány, de ő is elkövette azt a csúnya hibát, amit rajta kívül már annyian elkövettek, hogy beleszeretett a legjobb barátjába, aki történetesen jól is néz ki a leírtak alapján.

Virág igazi baráthoz méltóan titokban tartja az érzelmeit és ott ahol tud segít Dénesen. Egy ilyen apropó gyanánt kerülnek el egy castingra, ami az egész történetnek az alapja. Innentől kezdve betekintést nyerhetünk a színészek világába, s abba is, hogy milyen küzdelmekkel, rajongással kell keresztülesniük nap, mint nap.

Gondolok itt a külső változtatásra, a mindennapi forgatásokra, a szövegtanulásra s a stresszre, ami rárakódik az emberre egy fárasztó nap után.

Lenyűgöző volt, ahogy az írónő elkalauzolt bennünket a regény ideje alatt. Legyen itt szó küldő-belső jelenetről vagy éppen akár az öltözködésről, sminkelésről és a színészek közötti konfliktusokról és ezek lecsillapításáról.
A karakterek a kellő helyeken voltak kedvesek, viccesek és segítőkészek. A legnagyobb meglepetés számomra Réti Bence volt, akit már az elején elkönyveltem magamban egy fellengzős sztárocskának, aki mindenkit semmibe vesz vagy éppen szemétkedik a többiekkel, viszont a végére, ahogy felszínre kerülnek az élete eseményei nagyon szerethetővé válik és már kezdem érteni a körülötte lévő rajongást. Dé-t kedveltem is meg nem is. Rossz lehet vakon élni és nem észrevenni azt, ami az orrunk előtt van. De ettől függetlenül szinte tökéletes barátnak mondható, hiszen attól még, hogy "vak", igenis vannak olyan tulajdonságai amiket lehet értékelni.
" - Egyáltalán nem igaz, hogy egy koalában több élet van, mint benned, el ne hidd neki! - hallatszott, ahogy elmentek mellettünk."

" - Szerencsétek van, hogy legalább neki van egy csöpp és is a fejében, nem csak fűrészpor - mondta. - Még egy ilyen hiba, és repültök - tette hozzá, és mutatott az ajtó felé."

" - Kevés, de milyen fiúk! - ábrándozott Brigi, akiről el se tudtam volna képzelni, hogy az estéit a tévé előtt tölti. - Az életemet adnám érte, hogy a Réti Bence randira hívjon!"

"Még jó, hogy ültem a buszon. Most tényleg azt tartom a tenyeremben, amire gondolok? Balassa Robi, akibe az ország lányainak legalább egyharmada szerelmes, randira hív engem?Engem? Vagy az, hogy menjünk el ketten moziba, az nem jelent feltétlenül randit, csak én rekedtem meg valahol a randiszabályzat paragrafusai között?"

" - Miért van rajtad az ingem? - kérdezte olyan hangsúllyal, mintha egy rothadó zombi lennék, aki az ő szent és sérthetetlen ingébe töröltem volna az orrát."

" - Dehogyis, dinnye! Azért hívott, hogy kitárgyalja velem a ti randitokat. Azt mondta, hogy te vagy a legviccesebb lány, akit életében látott, és iszonyúan beléd tudna esni, ha nem érezné azt, hogy te csak haverként nézel rá."


Köszönöm a Tilos az Á könyveknek a könyvpéldányt!

Mélyedj el te is a Szerelemre castingolva világába. Rendeld meg itt: https://www.pagony.hu/szerelemre-castingolva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése