2016. október 28., péntek

Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak

Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!


"Owen Jackson szívdöglesztően szexi - én már csak tudom, az elmúlt tizennyolc órát azzal töltöttem, hogy kívánatos, fantasztikus testének minden egyes négyzetcentiméterét közelről megvizsgáltam."

Nem véletlen, hogy Kelly Oram az egyik kedvenc LOL-írónőm, mivel az írásaival mindig sikerül lelket öntenie belém, miszerint igenis megéri várni, hogy ránk találjon a szerelem.

Ha kikapcsolódásra vagy egy jó kis szerelmi történetre vágyom csak előveszem Kelly egyik könyvét és elmerülök a világában. Már a Szívzűrrel megvett magának kilóra, és iszonyatosan örültem, amikor kiderült, hogy legmerészebb álmom valóra válik és megvalósul Libby története. Már Averynél is nagy potenciát láttam benne, hiszen amellett, hogy fantasztikus karakter fontos mondanivalót is tartalmaz, amit a legnagyobb örömömre Kelly ki is fejtett nekünk, sőt ezt állította a történet középpontjába, amit nagyon köszönök neki, mivel elég sokan küzdenek hasonló problémákkal - én is - olyanok is, akiknek nem is lenne okuk erre, mégis ilyenek vagyunk mi nők/lányok.
Ez a történet az egyik legszebb formája annak, hogy megpróbáljuk elfogadni magunkat, hiszen mindenki alkalmas és megérdemli, hogy boldog legyen. Még én is elhiszem, azok után is, hogy most ért egy hatalmas csalódás és csak Libby meg Adam miatt tartom magam, hisz ha nekik sikerült, nekem is sikerülni fog.

Mindezt olyan köntösbe öltöztette Kelly, ami lehetővé teszi azt, hogy még több ember kezébe eljusson. A történet hozza a már jól megszokott formáját: ízig-vérig csajos, szinte belelát az emberbe, vicces, fiatalos és hangsúlyozza, hogy bizony néha el kell követnünk hibákat ahhoz, hogy meglássuk a dolgok igazi valóját és olyanra fordítsuk az időnket, aki meg is érdemli.

Amikor megtudtam, hogy meg lesz írva Libby sztorija, nemcsak amiatt voltam boldog, hogy egy mellékkarakter végre kilép az árnyékból, hanem azért is, mert kedveltem - és itt tényleg a múlt időn van a hangsúly - Owent, és talán kicsit csalódtam is, hogy nem pont olyan történetet kaptam, mint amire számítottam, de Adam mindenért kárpótolt. Owen azért volt csalódás, mert a Szívzűr óta annyi mindent elképzeltem már róla meg Libbyről, hogy sokként ért az, ami történt, de az első sokkon túllépve rájöttem, hogy ennek így kellett történnie, így volt a helyes.
Libby személyisége volt az a momentum, ami miatt ennyire magával ragadó volt a történet. Igazi vicces, belevaló, dögös csak, aki nemcsak attól dögös, ahogy kinéz, hanem attól is, ahogy viselkedik, hogy van humora és egy igazi példakép azok számára, akik elégedetlenek a megjelenésükkel.

Adam maga volt a megtestesült csoda, el sem merem hinni, hogy létezhet olyan pasi, mint ő. Odaadó, gondoskodó, első számára a húga és azok, akik közel kerülnek hozzá, nagyon jó vezető és nem egyszer győződhettünk meg arról, hogy bizony az önuralma is becsülendő. Azt kell, hogy mondjam nem egy Owen, jócskán felülmúlja őt. Kelly megint megmutatta. A Zuhanykirály és Cinder mellett Adam is ringbe száll a LOL-csajok meghódításáért vívott harcban. És ha Cindert nem is, de Graysont felülmúlja.

Nem győzöm ismételni, hogy mennyire jó volt és a legszívesebben minden lány kezébe belenyomnám a könyvet, hogy olvassa el, mert utána garantáltan másképp fogja látni saját magát és a világot is, és már csak emiatt is megéri elolvasni.

Ami miatt úgy érzem, hogy mi magyar olvasók többet kaptunk az a borító. Nemcsak Libby csodás rajta, hanem még a színkombináció és a különböző formák is illenek mind a lányhoz, s mind a borító megjelenéséhez. A kiadó munkatársa - Zoli - jobbnál jobb munkákat ad ki a kezéből legnagyobb örömömre.


" - Azta! Mosolyoghatnál gyakrabban! Emeli az ingatlan értékét, ha érted, mire célzok."

" - Igazad van. Tennünk kell valamit. Egy Owenről leszoktató program kell Libbynek!"

" - Most viccelsz? - nevetett Avery. - Úgy nézel ki, mint James Dean, és akkora szíve van, mint Mr. Darcynak. Ha bevinnélek a suliba, úgy kellene levakarni rólad a lányokat."

" - Libby Garrett, te intelligens, vicces, szép nő vagy - A fülem mögé simította a hajamat. - És nagyon is szerethető. Higgy abban, hogy le tudod győzni a démonjaidat! Én hiszek ebben, különben nem vállaltam volna el, hogy segítek neked."

"Megtorpantam. Libby szexinek tartja a tetkóimat? Ettől a gondolattól liftezni kezdett a gyomrom. Nem is tudtam, hogy bejönnek neki a tetoválások. Újabb jó pont Libbynek, tényleg nekem való ez a lány. És Seannak és Makaylának is van tetoválása? Sosem randiztam olyan lánnyal, akinek a szülei ki voltak varrva. Hát ez baromi jó!"

"Miért nehezebb meghallani a bókokat, mint a sértéseket? Mert nehezebb elhinni őket? Mert annyira szerettem volna elhinni, hogy igazak? Miért ijesztettek meg ennyire ezek a dicséretek?"

" - Egy tetovált gördeszkás? Mmmm... Az a srác a szexiség megtestesítője."

" - Te a karamellát csak bírod, Libby - mondta halkan, magabiztosan. - Mint a cicákat. Én a síbérleted leszek. Olyan helyen, ahol egész évben havazik."


Köszönöm a Móra Kiadónak a szemleívet!

Merülj el te is Libby történetében: http://www.mora.hu/konyv/csokelvono-kockaknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése