2016. augusztus 15., hétfő

M. Leighton: Down to You- Rajtad áll

Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára. 
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik. 
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő.
Igazából nem is tudom, hogy annak idején, hogy került a kezembe ez a könyv, de nem is baj. A lényeg, hogy hozzám került és tetszett. Nem kifejezetten az a műfaj, amit szeretek, de néha ki kell lépni a komfortzónából. Sajnos a borító engem annyira nem fogott meg, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszik. Mindenesetre értem én, hogy szexi borító akart lenni, de nekem az ilyen típusú coverök sose jöttek be, viszont a műfajhoz passzol.

Első mondat: "Kicsit kóvályog a fejem, de jó a buli."

Fülszöveg alapján érdekesnek ígérkezett, és az is volt, de nem úgy, ahogy arra én számítottam. Egy szexi, perzselő, vágytól fűtött romantikus regényt kaptam. Egy furcsa szerelmi háromszöggel, ami kicsit miután kiderültek a dolgok betegesnek tűnt. Nem viccelek, tényleg annak tűnt és még most is annak érzem. De nagyon tetszett M. Leighton stílusa, szerettem, hogy nem félt kimondani dolgokat és még a pajzán, forró, szexi jeleneteket is sikerült elég élethűen kidolgoznia.
A karakterek közül Nash és Cash kettőssége nagyon tetszett. Nash a jófiú, aki Olivia álompasija is lehetne, ha nem lenne foglalt. És Cash a rosszfiú, minden csaj álma, akivel csak a baj van. Oliviát irigyeltem, hogy csak annyi gondja van, hogy nem tudta, hogy melyik tesóval feküdt le. Ez eléggé szánalmas, de jókat nevettem rajta miközben filózgatott, hogy vajon melyik srác lehetett az, akit megkapott. A vonzalom és a szexualitás az egész regény alatt jelen van. Aki szereti az erotikusabb YA könyveket azoknak igazi csemege. Nálam a műfaj (erotikus YA) nem annyira kedvelt, de ettől függetlenül el tudtam merülni a világában.
Egy valakit sajnáltam nagyon, Marissát, Nash barátnőjét. Oké, hogy nem valami fényes színezetet kapott, de akkor is Olivia jól kiszúrt vele, és ha már itt tartunk Cash sem volt fair vele szemben.
Egészen addig a pontig, amíg ki nem derült az igazság nem is sejtettem, hogy mi lehet a háttérben, mivel mind a két srác személyisége merőben eltér egymástól, és ilyen fordulatra aztán egyáltalán nem számítottam. A mellékkarakterek száma olyannyira elenyésző, hogy négynél többet nem is tudnék kiemelni, akiknek néhány mondatnál több volt a szerepük. Marco, Ginger, Marissa, Taryn, najó meg Liv apukája, de nem valami jelentősek, sőt...
Alapjában véve jó kis regény ez. Könnyed, olvastatja magát és nehéz letenni. A műfaj szerelmeseinek igazi csemege. Ahhoz képest, hogy elég érdekesen kezdődött, a végével tökéletes keretet alkot és persze, hogy függővéges. A legizgalmasabb résznél lett vége! Az különösen tetszett, hogy kiderült a végére, hogy Cash nem is igazi rosszfiú, attól hogy feketében jár, motorja van és egy jól menő klubja; nem teszi azzá. Sokkal több rejlik benne.
A kedvenc jelenetem egyértelműen a Body shot. A hozzá kiválasztott szám tökéletes. A 'Pour Some Sugar On Me' nagyon ott van. Nyugodtan lehet az egész könyv alatt ezt a számot hallgatni.
Összességében tetszett, de azért van mit javítgatni még rajta. Olivia karaktere pl. lehetne kidolgozottabb, mert néha a falnak mentem volna a hülyeségei hallatán. A második résztől igazán azt várom, hogy végre megismerhessem az igazi Cash Davenportot.
A könyv végén lévő kis beleolvasónak nagyon örültem, de annak nem, hogy pont úgy lett vége, ahogy. Utálom a függővégeket. Gyorsan be kell szereznem a folytatást. Sürgősen!

Utolsó mondat: "Olivia Townsendre."Kedvcsináló idézetek:

" - Kérlek, ne is mondj többet. Gyönyörű vagy. Marissa nem is álmodhat róla, hogy úgy álljon rajta ez a ruha, mint rajtad. Minden pasas engem fog irigyelni - mondom, és mosolygok, hogy megnyugtassam."

"Vigyázat! Nash közelében képtelenség józanul gondolkodni. Mozgáskoordinációs problémák is felléphetnek. Kérjük, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket!"

" - Húha! Hízelgő, de egyszersmind úgy hangzik, mintha valami hős páncélos lovag lennék, aki minden hajnalban párbajt vív."

"Imádom nézni. Imádom, hogy bizonytalan, hogy hezitál, és hogy próbálja tagadni, amit úgyis mindketten tudunk. Micsoda élvezet őt gyötörni! Forró, édes, szexis, émelyítő élvezet..."

"Végtelenül idegesít, hogy beskatulyázott, és ezt tették a barátai is. Ha valamit utálok, az az, amikor igazságtalanul ítélnek meg."

" - Ugyan már, ne tagadd. Az ott a legutóbbi rosszfiúd, vagy nem? - mondom, és végigmérem a seggfejet, aki tudtán kívül is megnehezíti az életemet. - Úgy tűnik, mégsem végzett vele a kisbalta, sem a cápatámadás. Szétrúgjam a seggét?"

"A tenyerébe fogja az arcomat, és megcsókol. Nem őrülten szenvedélyes a csók, de valami a felszín alatt megéget. Mintha a lelkemből próbálna magába szívni valamit; valamit, ami több a puszta testiségnél."

" - Nem is mondtam, hogy szeretem!
Apa elmosolyodik.
 - Nem kellett kimondanod."

Olvasd el te is: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/m-leighton-rajtad-all-6923

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése