2016. augusztus 15., hétfő

Alyson Noel: Imádott szépségek #1 - Riválisok

Mindenki ​​valaki akar lenni. 
Layla Harrison a kényelmes, tengerparti élet helyett a riporteri szakma izgalmaira vágyik; Aster Amirpour el akarja küldeni melegebb éghajlatra a következő rendezőt, aki azt mondja neki egy szereplőválogatáson, hogy „kisebbségi származású lányra van szükségünk, de egy másik kisebbségből”; Tommy Phillips pedig arról álmodik, hogy vesz egy tizenkét húros gitárt, amelynek segítségével bejátszhatja magát híres, ámde eddig soha nem látott apja életébe. 
Madison Brooks viszont már rég a maga kezébe vette a sorsának irányítását. 
Ő Hollywood legragyogóbb üdvöskéje, mindenki róla beszél, ám az idáig vezető út nem jelent többet a számára, mint egy csillagot a járdán, a Louboutin cipője sarka alatt. 
Legalábbis addig, amíg Layla, Aster és Tommy be nem nevez egy nagy tétekre menő játékba, amelyben Madison a fő célpont. A három fiatal már éppen kezdi megtalálni a számítását a Los Angeles-i klubok csillogó-villogó, de kőkemény világában, amikor Madison eltűnik, az ő ébredező reményeiket pedig elhomályosítja a hazugságaik köde.

Nehéz megszólalnom, mert még mindig le vagyok döbbenve a vége miatt. Irtó nagy csattanóval zárult. Szinte mindenre fel voltam készülve, csak ilyen végre nem. Elsősorban amiatt akartam elolvasni a Riválisokat, mert láttam valahol, hogy az egyik kedvenc írónőm, Jennifer L. Armentrout is ezt olvasta és tudtam, hogy érdemes lesz neki kezdeni, és nem is tévedtem, mert sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Ezelőtt egyetlen egy Alyson Noel regényt sem olvastam, pedig egy teljes sorozata már hazánkban is elérhető. Igazából nem valami sok méltatást találtam a Riválisokról, amit nem igazán értek, mivel van olyan jó, mint egy Vörös Pöttyös könyv. Mind a történet, s mind a borító magával ragadó. Tetszik, hogy van arany szín is benne, az eper pedig telitalálat volt. Az igaz, hogy a fekete borítós változat nekem személy szerint jobban bejön, de evvel a fehér kombinációval sem rossz, sőt... talán még jobban is illik a történethez, ami egyszerűen lenyűgöző.

Első mondat: "A járdákat évről évre elözönlő turisták tolongása ellenére a Hollywood Boulevardot egy polarizált napszemüveg mögül, minél alacsonyabb elvárásokkal célszerű szemügyre venni."Ami elsőre eszembe jutott erről a könyvről az az, hogy Money, Power, Fame. Ez a három szó tökéletesen lefedi a lényeget. Végre egy olyan könyv, ami szókimondó és nem riad vissza attól, hogy az olvasók szeme elé tárja a csúf valóságot. Nemcsak a hírességek életébe tekinthetünk be, hanem abba is, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy az ember kitörjön az egyszerűségből.
A történet 5 szálon fut, ami elsőre meglepő volt, mivel nem szoktam meg, hogy ennyi szereplő tetteivel és gondolataival szembesüljek, de úgy érzem, hogy egy létfontosságú szereplő szemszögét nem ismerhetjük sajnos. Ez pedig Ryan Hawthorne-é. Az elején semmi bajom nem volt vele, sőt még valamennyire meg is kedveltem, de aztán ő is belekerült az elkerülhetetlenbe, és jó lett volna, ha látom a gondolatait, a valódi szándékait és érzéseit. Szóval..., kicsit hadilábon állok vele.
Madison Brooks már az elején sem volt szimpatikus, és ez nem is változott. Persze azt megértem, hogy ki akart törni a hétköznapi életéből és ezért lett híresség, de ez még nem jogosítja fel arra, hogy az emberekkel, és főleg az emberek érzéseivel játszadozzon. Viszont az mindenféleképpen érdekel, hogy mi történt vele. Ez a momentum nem hagy nyugodni. És ebben a kötetben erre sajnos nem kaptam választ, szóval várhatom a második részt.
Layla Harrisont utálom. Mindenkinek csak keresztbe tesz, nem nézi senki érdekét, még a pasijáét sem. Képes volt simán átgázolni rajta. Nagy csalódás volt ez a lány. Tommy Phillips az, aki mindvégig szimpatikus volt, aki önszántából nem gázolt át embereken, hanem végig tisztességesen játszott. Ezt becsülöm benne. Emiatt is lett az egyik kedvenc szereplőm. Aster Amirpour az, akit ki nem állhattam az elején, majd pedig már együttéreztem vele és megsajnáltam.
Ez a könyv képes volt arra, amire nagyon sok nem, valódi érzéseket váltott ki belőlem. Olyanokat, amiknek a létezéséről nem is sejtettem, hogy bennem is megvannak. A helyszín választás páratlan. Los Angelesnél jobbat nem is lehetett volna találni. Végre egy olyan könyv, ami kegyetlenül a szemünk elé tárja az igazságot. Izgalmas, kalandos, páratlan és botrányokban, árulásokban sem szűkölködik. Olyan betekintést nyújt, ami felfedi a csillogás alatt megbúvó sötétséget, és ezt az olvasók szeme elé tárja. Végig izgalmas volt, nem engedett elkalandozni. Nem ezt kaptam, amire számítottam, hanem sokkal, de sokkal többet. Nagyon megérte elolvasni, csak ajánlani tudom.

Utolsó mondat: "A rendőrök kirángatták Astert az utcára, ahol a szállingózó pernye és a lámpák villogása közepette már vártak rájuk a keselyűkként gyülekező paparazzók és a kíváncsi turisták.


Kedvcsináló idézetek:

" - És javíts ki, ha tévedek, de te nem tűnsz egy csapatölelés-pozitív-megerősítés-seggnyalás típusú csajnak."

"Los Angeles egészen más frekvencián szólt, és ha Tommy le akarta tenni a névjegyét, muszáj volt ráhangolódnia erre a frekvenciára."

"Los Angeles a színészek és a történetmesélők városa volt, tele olyan emberekkel, akik inkább játszottak szerepeket, mint hogy önmaguk legyenek, a díjat pedig mindig az kapta, aki a legügyesebben színészkedett."

" - Mondok én neked valamit Aster Amirpour Tehrangelesből. Ha ez segít neked, hogy közelebb kerülj a győzelemhez, és olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor olyan gyakran jövök ide, amilyen gyakran csak tudok. Még Madisont is elhozom. De amikor együtt látsz minket, jusson eszedbe, hogy ebben a városban semmi sem az, aminek látszik."

" - Ne gondolj semmit. Soha ne próbáld meg kitalálni, hogy mit fogok tenni, mert úgysem fog menni. Tudom, hogy meggyűlt a bajod a sajtóval, úgyhogy gondoltam, megkérdezem, mi van veled, és... Jól vagy?"

"Layla persze tökéletesen illett ide sötét csőfarmerében és fekete motorosdzsekijében. Mint egy igazi temetős csaj, már ha létezett ilyen kategória."


Köszönöm a Harlequin Kiadónak a könyvpéldányt!

Elcsábultál? Itt megrendelheted: http://www.harlequin.hu/sikerkonyvek/mira-konyvek/rivalisok-49202

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése