2016. június 16., csütörtök

J. L. Armentrout: Be with me- Légy mellettem

Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?
Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.
Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt.
Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. Azonban már készülődik a tragédia. Miközben a kampusz próbál magához térni egy váratlan szörnyűség okozta sokkból, a szerelmeseknek el kell dönteniük, hogy minden kockázatot vállalva együtt maradnak, és megérteni, milyen árat kell fizetniük, ha mégsem…Már amikor megkaptam a könyvet tudtam, hogy szeretni fogom, de azt nem, hogy ennyire. Határozottan a sorozat egyik legjobb darabja. Azon már meg se lepődtem, hogy ismét kedvenc férfi karaktert avattam Jase személyében. aki simán felveszi a versenyt Cammel, vagy éppen Daemonnel, úgyhogy srácok ideje lesz felkötni a gatyátokat, mert ha Jase beszáll a kedvenc karakterek versenyébe ott kő-kövön nem marad. Mint, ahogy már megszokhattátok mindig írók a borítóról, ez most sem lesz másképp. Két szóval lehetne összefoglalni: érzéki és szexi. Nem lepődök meg azon, hogy Jennifer csapatának sikerül jobbnál-jobb borítókkal előállnia, és az, hogy a KMK csapata meghagyja nekünk ezeket a remekműveket csodálatos érzés.
A fekete-fehér kontraszt itt is szembetűnő, de most ezzel a kék kombinációval egyszerűen lenyűgöző. Sose gondoltam volna, hogy valaha azt fogom mondani egy borítóra, hogy érzéki, de tessék megtörtént. Teljes mértékben le vagyok nyűgözve. Tökéletesen illik a sorozat többi részéhez, s vastagságra még a Wait for you-val is felveszi a versenyt. Még mielőtt elkezdtem volna olvasni úgy voltam vele, hogy nem szabad bedőlnöm Jase-nek, de a végére csak fangörcsöt kaptam tőle, és elfoglalta a szívem egyik csücskét Cam és Daemon mellett.

Első mondat: "Most már biztos, hogy az édes tea lesz a halálom."

Tess és Jase kapcsolata minden, csak nem hétköznapi. Már Cam és Avery történetét olvasva ismertem rá a közöttük lévő szikrára, és nagyon vártam, hogy végre a kezembe kerüljön a történetük. Nagyon drukkoltam már az elején, hogy összejöjjenek, hiszen egyikőjük múltja sem mindennapi. Jase-nek és Tessnek is vannak sötét titkai vagy nem éppen sötét titkai, amit csak nagyon kevesen ismernek. Ahhoz, hogy az érzelmeiknek szabad utat engedjenek többek között a múltat kell elengedniük és nyitni az újdonság felé bármilyen nehéz is legyen.
Örültem, hogy végre közelebbről is megismerhettem Jase-t és az ő titkát, ami nem is lenne olyan szörnyű, ha az a bizonyos haláleset nem árnyékolná be. Mindemellett úgy gondolom, hogy Jennifer sokkal jobban figyelt arra, hogy lelkileg is megrázkódjunk a történet olvasása közben, ne csak a szívünket árassza el a boldogság. Sokkal mélyebb hangvételű ez a történet, mint elsőre gondoltam volna, és tanulságos. Próbálja ráébreszteni az embert arra, hogy ne tűrjön, hanem még időben lépjen ki a kétes kapcsolatokból, mert később már sokkal nehezebb lesz, és mát nem lesz olyan könnyű feladni a megszokott dolgokat.
Az egész történet alatt egyszer voltam mélyponton, rendesen sokkoltak az események, és nem tudtam felfogni, hogy mi is történt. Nemcsak Tess, de én is összeomoltam. Sírni nem sírtam, de akkor is nagyon megrázott.
A kezdeti "nem tehetem ezt, Cam a barátom" szöveg elmúlt nagy nehezen Jase-nél, de még így is irtó nehéz volt igazán megnyílnia, de ha nem ez lett volna, akkor talán nem is olyan végkimenetelt kaptunk volna, mint amit Tess és Jase megérdemel.
Igaz, hogy ők a főkarakterek, a kulcsszereplők, de mégis külön-külön is érdemes figyelni rájuk. Attól függetlenül, hogy mi történt Tess-szel a múltban erős személyiség, nem adja fel és megszerzi, amit akar, akárcsak a bátyja. Büszke voltam rá, hogy a legfélelmetesebb álma bekövetkezte után sem adja fel, és új célokat tűz ki maga elé. Sokan példát vehetnének róla. Biztos vagyok benne, hogy ha készülnék feladni valamit és Tess-re meg a leleményességére gondolnék sok mindent sikerülne megoldanom.
Jase vicces, pimasz és szexi. A muffin imádata imádnivaló. Meghatározó szimbóluma ez a történetnek. A titka számomra nem volt olyan nagy titok, mert számítottam rá, és végülis pozitívan sült el minden, Tess is elfogadta, szóval minden okom megvan a boldogságra. Azt muszáj külön kiemelnem, hogy amikor Jase azt mondja, hogy "kicsim" olyan vagyok, mint egy olvadó fagyi. Még az én jeges szívemet is képes megolvasztani a szövegével. Ha netalántán összefutnátok valahol egy Jase-szel szóljatok, hogy elrabolhassam.
Nem egy, s nem két olyan jelenet van, ami kedvenc lett. Életemben nem gondoltam volna, hogy egy olyan jelenséget, amit Tess csinált lehet szépen megfogalmazni, de sikerült és nem kicsit pirultam bele. Persze a szeretkezéseknél se tudtam kontrollálni magam és iszonyat piros lettem, de ez Jase hibája, hogy ilyen piszok szexi és érzéki. Komolyan, nem tudom, hogy tudnék e olyat mondani, amivel nálam fekete pontot kapna.
Tudom, hogy Jase és Tess bimbózó szerelmén van a hangsúly, azért Cam és Avery jelenet morzsákat is kaptunk, és egy ici-pici Ollie-t is, amin egyébként csodálkozom, hogy neki miért nincs könyve, pedig nagyon megérdemelné. Mellékszálon maradva Calla érdekesnek ígérkezik, főleg a múltjából kapott morzsa miatt és a párkapcsolati tapasztalatlansága miatt.
Egy valamit sajnáltam csak olvasás közben, azt, hogy csak Tess gondolatai, érzései kerültek a felszínre, pedig olyan jó lett volna Jase szemszögét is olvasni. Viszont az óriási plusz, hogy Jennifer megosztotta velünk Jase és Tess első csókját.

Utolsó mondat: "Szeretlek, suttogta nekem."


Kedvcsináló idézetek:

" - Nem vagy te annyira puhapöcs! Nagyon is tudatában voltál annak, amit csinálsz! És biztos vagyok benne, hogy te is éreztél valamit, amikor megcsókoltál, mert nincsen ember a földön, aki képes lenne így csókolni, és közben nem érezni semmit!"

" - A kanapén vagy az ágyadban - jelentette ki végül -, tök mindegy, mert ha a tesódon múlik, halott ember vagyok."

" - Én viszont miattad aggódom igazán, de azért kösz, hogy felfogtad az esésemet. Ez nagyon kedves tőled, Tess - kuncogott, és istenem, pontosan tudtam, hogy mennyi csaja volt eddig, de akkor is mi a fenéért kellett neki ennyire kedves, bár nagyon esetlen részegnek lennie?"

" - Az nem lehet, hogy maga bármilyen vérrokonságban legyen Cammel! Az nem lehet, hogy egy ennyire csinos lány akár egyetlen génen is osztozzon azzal a randa gazemberrel."

" - Ha egy ennyire csinos lánnyal csak barátok vagytok, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, fiam!"

" - Mindig is sejtettem, hogy tökéletes hús-vér zsepi vagyok - jegyezte meg, majd lehajtotta a fejét, és az állát a fejem tetején nyugtatta. - Kösz, hogy a segítségeddel valóra válthattam az álmomat!
Jase eléggé kitartó papírzsepinek bizonyult."

" - Tudod, minden erőmmel azon voltam, hogy távol tartsam magam tőled. Próbáltam nem törődni az érzelmeimmel, mert tudtam, hogy nem helyesek. De ebben a csatában nem nyerhettem. És igazság szerint nem is akarok tovább harcolni már. Nem akarom tovább tagadni. Közben nem akarlak áltatni sem, kicsim, nagyon nem lesz könnyű dolgod velem. Rengeteg akadályt kell majd együtt legyőznünk. És őszintén szólva, még én sem tudom, hogy mi "ez" ami közöttünk van."

" - Úgyhogy együtt akarok járni - folytatta, és egyik ujjával végigsimította az államat. - Veled akarok járni. Azóta akarom, hogy először lefutottál a lépcsőn a szüleid házában, és megöleltél, habár éreztem, hogy nem helyes. Van vagy egymillió kurva jó indok arra, hogy miért ne lenne szabad megtennünk, de én akkor is szeretném."

" - Szeretlek."

" - A faterod úgy nézett rám, mint aki a legszívesebben vadászni vinne. - Megfogta a könyökömet, és segített beszállni. - Úgy értem, afféle speckó, fosatós vadászatra, ahol én lennék a vad."


Ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre a Könyvmolyképző Kiadó nélkül. Köszönöm a könyvpéldányt.

Jase és Tess történetét ezen a linken kedvezményesen meg tudjátok rendelni: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-l-armentrout-be-with-me-legy-mellettem-7297

1 megjegyzés: