2016. május 17., kedd

Kiera Cass: Párválasztó történetek 2.

Mielőtt America Singer története elkezdődött volna, egy másik lány érkezett a palotába, hogy egy másik herceg kezéért versenyezzen: Maxon herceg édesanyja, Amberly. Olvasd el, hogyan találkoztak és szerettek egymásba Maxon szülei, és hogyan lett egy hétköznapi lányból királyné! 

Míg America Singer Aspen és Maxon herceg között habozott, barátnője Marlee pontosan tudta, mit akar – és megfizette az árát. Annak a végzetes Halloween éjaszakának a története, amely megváltoztatta Marlee és Carter életét.
Az előző bejegyzésnél nem említettem a borítót. ez azért is van, mert inkább ennél a bejegyzésnél szeretnék róla írni. Eredetileg nem ez a hivatalos borító, hanem egy sokkal szebb (kicsit sajnálom, hogy nem az lett), de nekem ez a megoldás is tetszik, amit a Gabo Kiadó kitalált. Ha lerakom egymás mellé a két novelláskötetet olyan, mintha tükörképei lennének egymásnak és ez baromira tetszik. Maga a színkombináció is telitalálat. Tökéletesen illik a sorozathoz.
Örülök, hogy lehetőségem volt elolvasni és bejegyzést írni róla. Köszönöm Gabo Kiadó!
Az előző kötethez viszonyítva talán még több mindenre derül fény, mint azt gondoltam volna. Amberly királyné és Marlee története mellett annyi mindenre kapok választ, még olyanokra is, amire nem is vártam volna. Olyan szereplőket ismerhettem meg jobban, akik eddig is közel álltak hozzám vagy éppen nem olyan rég ismertem meg a jobbik oldalát, ami miatt közelebb került hozzám a karaktere. Öröm volt olvasni, hogy Kiera nem felejtette el az Elit tagjait, és megosztotta, hogy mi is van most velük. A kezdeti nehézségeket sikeresen megoldották és megkapták a maguk kis happy endjét. Érdemes úgy látszik a kudarc után felállni és folytatni tovább, mert a boldogság a legmeglepőbb pillanatokban jelentkezhet, és mindig készen kell állni rá. 

A szobalány


Nem titok, hogy America szobalányai nagy kedvenceim, főleg Lucy. Nem véletlen, hogy ő a favoritom. Lehet, hogy csendes, kedves és önzetlen, mégis annyit szenvedett ezidáig, hogy nagyon is megérdemli a boldogságot. Annyi mindent tett Americáért, és még ezután is hű hozzá, miatta nem mer belevágni egy kapcsolatba egy igen rokonszenves fiúval. Tudom, tudom. Eddig nem rajongtam Aspenért, de Kierának sikerült azt elérnie, hogy őt is megkedveljem és rájöjjek, hogy mi bajom volt vele. Igazából az elejétől kezdve csupa szív srác, hűséges és próbál mindig jól cselekedni, hogy a másiknak jó legyen, de közbe meg magára nem gondol. A legnagyobb bajom az volt Aspennel, hogy Americát akarta, én meg Americát Maxonnak akartam. Amint kikerült a lány a képből, Aspen is szimpatikusabb lett. Végre azt tudtam mondani, hogy nincs szüksége arra, hogy egy olyan szalmaszálba kapaszkodjon, ami már rég elszakadt. Remélem értitek, hogy mire gondolok. Innentől egyértelmű volt, hogy örülni fogok a boldogságának bárkit is válasszon. A lehető legjobb társat megtalálta magának. Jobbat se kívánhattam volna neki.


Idézetek:

"Azt hiszem, egy részem mindig is szeretni fogja. Képtelen vagyok szabadulni a késztetéstől, hogy harcoljak érte, hogy megvédjem. Nem hinném, hogy igazi, romantikus szerelem lenne, de tudom, hogy megvan bennem ez az érzés. Ahogy azt is, hogy nem viselem majd jól, amikor a herceg veszi feleségül... amiben most már egészen biztos vagyok. Mert nem könnyű végignézni, ahogy szertefoszlik előttünk valami, amit annyira akartunk."

"Lucy te tényleg azt képzeled, hogy a földön jársz? Mert szerintem repülsz. Egyenruhában látod magad? Mert szerintem köpönyeget viselsz. Hős vagy, a legcsendesebb, de legvalódibb hős."

Celeste jelenetei


Celeste volt az, akit az elejétől kezdve utáltam, majd volt egy pont ahonnan már azt mondhattam, hogy megkedveltem és nem olyan sorsot szántam volna neki, mint amilyet kapott. Félve kezdtem neki az ő fejezeteinek, főleg a vég miatt, de szerencsére az írónő máshol fejezte be a a történetét és ezért iszonyú hálás vagyok neki. Mindemellett furcsa volt Celeste gondolataival, aggályaival szembesülnöm. Azt hittem, hogy maradéktalanul boldog és élvez minden egyes pillanatot, hiszen sikeres és látszólag mindene megvan. És pont az a momentum, hogy ő sem tökéletes hozta még közelebb hozzám a karakterét. Kellett neki ez a történet morzsa, hogy jobban megértsük őt.
Viszont a fő hangsúly a két novellán van, A királynén és A kedvencen, azaz Amberly királynén és Marlee-n. Mindehhez még America-Maxon pillanatokat is kaptunk csak, hogy igazán érezzük, hogy Kiera őket sem felejtette el, sőt...


A királyné

Ha eddig nem voltatok teljesen oda a királynéért, ez most biztosan meg fog változni. Egyrészt nagyon furcsa volt fiatalnak és fülig szerelmesnek látni Amberly-t, másrészt pedig nagyon örültem is. Sikerült Clarkson királyt egy új szemszögből megismernem és nagyon meglepődtem. A fiatalkori sehol sincs a királyi Clarksonhoz képest. Abban a hitben éltem, hogy már fiatalon is szívtelen zsarnok, de nem. tévedtem, viszont megláttam azt, hogy mi tette olyanná. Az odaadása és gondoskodása Amberly iránt teljesen lenyűgözött, nem tudtam elképzelni, hogy valaha is léteztek benn pozitív tulajdonságok. Eddig nem értettem, hogy mégis, hogy tudott Amberly beleszeretni, de már mindent világosan látok. És nagyon szívesen olvastam volna tovább a történetüket.

Idézetek:

"Hétéves korom óta vagyok szerelmes belé.Nem telt el év, hogy ne énekeltem volna bele a párnámba egy boldog születésnapot kívánó dalt neki, de hangtalanul, nehogy kinevessen a nővérem , mert fejben tartom az ilyesmit. Amikor elkezdtem írni tanulni, úgy gyakoroltam, hogy egymás mellé leírtam kettőnk nevét... És az első alkalommal, amikor megszólít, pont azt kell megtudakolnia, hogy mennyire pocsék az egészségi állapotom. Nem vagyok elég jó hozzá."

"Egyáltalán nem! De attól még más. Mintha a régi könyvek szaga keveredne benne a fűével, meg valami tisztítószerével, amit a szobalányok használnak. Bárcsak sikerülne valahogy kis fiolába tölteni, hogy mindig velem maradhasson ez az illat!"

"Nem, önnek semmiképpen sem kell olyan emberré válnia, amilyen nem szeretne lenni. Szereti a rendet? Akkor tervezgessen, készülődjön. képzelje el, hogy milyen király, milyen férj, milyen apa kíván lenni, és tegyen meg mindent, hogy valóban olyan személy váljon önből."

"Maga lesz az egész világon az egyetlen dolog, ami csakis az enyém. És én olyan magas piedesztálra állítom, hogy nem akad majd senki, aki ne rajongana magáért."
A kedvenc

Ez az a történet, amit a legtöbb nézőpontból élhettem át, ez volt a legfájdalmasabb. Eddig America és Aspen szemén keresztül láthattuk a történteket, de most Marlee-n keresztül is betekintést nyerhetünk, az előzményeket is végre megismerhetjük. Annyira vártam, hogy végre megtudjam, hogyan is kezdődött, holott tudtam, hogy fájdalmas lesz. Azt gondolni se gondoltam, hogy az egymásra találás egy véletlen "baleset" miatt következik be. Kiera addig húzta-halasztotta ameddig csak tudta, de így is fájdalmasan gyönyörű szerelmi történetet sikerült kihozni, amit már olyan régóta vártak a rajongók és itt a fájdalmasat szó szerint értettem. Annak nagyon örülök, hogy Marlee-nak is sikerült megtalálnia a boldogságot, akkor is, ha rendesen meg kellett küzdenie érte, de az ilyen esetekben, mint Marlee és Carter szerelme teljes mértékben kifizetődő volt. Ezt a legjobban Kile-lal tudnám bizonyítani, akire érdemes lesz még jobban odafigyelni.
Maxon gondoskodása teljesen levett a lábamról. Teljesen, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy nagyon erős királlyá fog válni, akit a népe imádni fog.


Idézetek:

"Állandóan azt képzelem, hogy már kezdem felfogni, mit is jelent szerelmesnek lenni, aztán hallom magukat, ahogy minden erejükkel egymást kímélnék, és eltűnődöm, hogy vajon értek-e bármit is az egészből."

"Amikor felnéztem rá, csak arra tudtam gondolni, hogy ha én választhatnék férjet a legjobb barátnőm számára, akkor az biztosan a herceg lenne."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése