2016. május 14., szombat

Becca Prior: A tanítvány

A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.
A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.


"Szóval azt akartam mondani, hogy az ilyen gyönyörű, lehengerlő fiúknak nagyon nehéz. Mindenkit megkaphatsz, akit csak akarsz, pontosan ezért értéktelenek számodra. Azt kell választanod, akit TE akarsz mindenkinél jobban. És akkor is küzdened kell érte, bármilyen akadály merül fel. Csak vele lehetsz boldog. Nem szabad lejjebb adnod az igényeidet. Érted, amit mondani akarok?"

Felüdülés új kedvenceket olvasni. Már azelőtt sejtettem, hogy nagyon fogom szeretni, hogy egyáltalán elkezdtem volna. A hiedelmekkel ellentétben nem gondolom azt, hogy cukik a melegek, bár tény, hogy vannak köztük nagyon helyesek is.  Az LMBT, mint téma nem újdonság számomra. Már A végzet ereklyéiben is nagy Malec drukker voltam és vagyok is. Azt sajnálom, hogy kevés ilyen témájú könyvet dobnak a piacra, holott A tanítványból is nagy a kereslet. Annak meg külön örülök, hogy ez az első magyar, erotikus melegregény. Nem szabad megijedni az ilyen típusú könyvektől, nyitottnak kell lenni új irányzatok iránt. Én evvel a szemlélettel kezdtem el olvasni, és magam is meglepődtem, hogy mennyire tetszett. A One Direction fanok biztosan falták a sorokat, mondjuk ez rám is igaz, bár sose égtem 1D lázban.
A borító nagyon tetszik. Szép, esztétikus lett. Különösen tetszik benne, hogy puzzle darabokból van kirakva. Nagyon el lett találva. Egy olyan elemet nem tudok megnevezni, ami túlzás lenne. Az, hogy külön darabkán láthatjuk a szerelmesek kézfogását valami nagyon szuper. Egyből felkelti az ember figyelmét, hogy hol is lehet a hiányzó darabka. Hol lehet a lényeg, ugyebár?
Nem ez az első olyan olvasmányom, ahol a főszerep két srác kibontakozó szerelmén van, és nem csak mellékszereplők. 

Első mondat: "Arra ébredtem, hogy szemembe süt a nap."
A könyv különlegességét már a legelején észrevehetjük. Nem egyszerűen két narrátorunk van, hanem sokszor az eseményeket is két szemszögből élhetjük át. Ez teszi számomra különlegessé, hogy mind a két srác fejébe bebújhatok olvasás közben és élvezhetem a történések folyamatát. Már a kezdet iszonyat erős. Tiltott tanár-diák viszony áll a cselekmény középpontjában. Nem is tudom, hogy mi lenne az emberiséggel tiltott elvek nélkül. A pikantériát ez hozza ki, na meg persze az, hogy Dr. Tomlinson biológiatanát. Tudom jól, hogy a biológiáról nem feltétlenül a szerves élőlények működése jut elsőre mindenkinek az eszébe.
Imádtam, hogy már a legelején szembesülhettünk Harry változásán. Az emberi test és működése kifürkészhetetlen. Ugyebár, Harry? Komolyra véve a szót: a kémia hamar átvette az irányítást. Pikáns, szexi jelenetekben egyáltalán nem szűkölködhettünk. A zuhanyozós jelent volt talán a legjobb, a legmeglepőbb számomra. Hiába akarta a kezdetek kezdetén bebeszélni magának Harry is és Lewis is, hogy a másik biztosan nem lehet meleg, a vonzódásuk egymás iránt tagadhatatlan.
A szerencsés véletlennek köszönhető csupán, hogy végül mindketten táborozni kényszerültek menni, aminek felettébb örülök, mivel így legalább megannyi pajkos jelenetet kaptunk. A vadászleses az favorit. Benne van a Top10-be. De a legszebb a "Kiss me"-hez fűződik. Akik olvasták már, ők értik. Akik meg nem, azoknak tessék bepótolni!
A mellékszereplők közül Grace és Nasir keltette fel az érdeklődésemet. Grace egy tünemény, lehengerlő, életvidám személyiség. Az, hogy már az elején átlátja a dolgokat és örül Lewis boldogságának felbecsülhetetlen. Becca Prior nagyon jól ábrázolta, hogy milyen is az, ha valakit hidegen hagy, hogy az illető éppen a saját neméhez vonzódik. Az elfogadás egyik legszebb példáját tárta az olvasók elé. Nasir, az ügyeletes rosszfiú már most iszonyat kíváncsivá tett.  Le merném fogadni, hogy a nőcsábász, mindenkit megdöngetek külső, belül érző szívet takar. Érdemes lesz még odafigyelni rá a továbbiakban.
Olyannyira belevesztem az oldalakba, hogy csak akkor ocsúdtam fel, amikor befejeztem. Akartam lapozni tovább, és már nem volt hova. Az írónő nagyon ért ahhoz, hogy végig fenntartsa az olvasó érdeklődését, és már az utolsó sor után a második kötetet akarja, ami véleményem szerint talán még szívszaggatóbb lesz, mint A tanítvány első része.
Szívfacsaróan gyönyörű lezárást kaptunk. De ahogy Harry is mondta, reménykednünk kell. Nem hiszem el, egyszerűen nem akarom, hogy így érjen véget Harry és Lewis románca. Kínkeserves volt az, ahogy elváltak, de én hiszek benne, hogy le tudják győzni az akadályokat és nem így lesz vége, főleg, hogy ami elindult közöttük az lenyűgöző. Ha két szívnek egyszerre kell dobbannia, akkor muszáj megtalálni egymáshoz az utat. Nem érhet így véget!
Meleg szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnének valami újat felfedezni, akik nyitottak a világ felé, és nem akadnak fenn azon, hogy egy első szerelmes meleg pár történetét olvassák. Mindenki, aki el tudja dobni az előítéletét, imádni fogja és hozzám hasonlóan nem akarják majd letenni.

Utolsó mondat: "Nem jártam sikerrel."Kedvcsináló idézetek:
"Nem elég, hogy meleg vagyok, de egy tizenéves lelkivilágával. Remek."

"Lehet valaki egyszerre két emberbe szerelmes? Mert én Lewis után, határozottan belezúgtam a nagymamájába is."

"Egyszer találkozol majd valakivel, akire ránézve érzed, hogy a vonzódás szinte fizikai tüneteket produkál. Mintha lenne egy kötés, ami a szemnek láthatatlan, de téged úgy húz, hogy nem tudsz neki ellenállni. Ha szerencséd lesz, akkor viszonozni fogja, és akkor megtapasztalod a legszebb dolgot, amiben életed során részed lehet. A teljes feloldódást egy közös lélekben. Együtt dobog majd a szívetek, és egy lesz az akarat, ami összefűt benneteket."

"Igen? Én mindig azt hittem, hogy tűzoltónak, vagy vízvezeték szerelőnek lenni, az a szexi."

"Annyira hiányzol, hogy belepusztulok! Tudom, hogy semmi értelme annak, amit most teszek, de könyörgöm... Add nekem legalább ezt az egy hetet, hogy legyen valami, amire hátralévő életemben emlékezhetek!"

"Nem érdekel, mi lesz ezután! Szerinted érdekel, hogy mi lesz egy hónap, egy év, vagy tíz év múlva? Az se érdekel, ha jövő héten meghalok. Nekem csak ez az egyetlen hét van, jobban mondva hat nap. Nekem ennyi jut. Képtelen vagyok lemondani róla. Képtelen vagyok lemondani rólad, amíg erőszakkal el nem szakítasz magadtól. KÉRLEK!"

"Ráeszméltem, hogy hiába áll anyaszült meztelenül mellettem egy szuper jó pasi, rám semmilyen hatást nem gyakorol. Ezek szerint vannak a heteroszexuálisok, a homoszexuálisok, és vagyok én, aki csak "louszexuális". Megnyugodtam."

"Sohasem tudhatod, mit hoz a jövő. Te csak bízz a gondviselésben és engedd, hogy megkapj mindent, amit neked szánt a sors. Ha fáj, hadd fájjon, ha jó, akkor élvezd ki minden cseppjét!'


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése