2016. április 15., péntek

Arthur Madsen: Five 2.-Shamala bosszúja

Újra egy varázslatos kaland veszi kezdetét, amelyben harcok, cselszövések, titkok és árulások kísérik hőseink útját, de vajon a barátságok elég erősek ahhoz, hogy minden próbát kiálljanak?
A FIVE 2 egy csodálatos mese egy másik világról, ahol csak egy dolog biztos, és ezt a gyerekek is tudják: a sorsuk végérvényesen eldőlt, és már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen.


Hasonlóan az első részhez ezt is a Scolar Kiadó jóvoltából olvashattam el, amit itt is szeretnék megköszönni.
Sokaknak nem tetszett az első rész, viszont én láttam benne fantáziát, bizalmat adtam neki és ez a második kötet teljes mértékben felülmúlja az elsőt. Már látszik, hogy az első szárnypróbálgatás után Shamala bosszúja már nem egy kezdő darab. Gördülékeny, az írásmód is sokat segít abban, hogy az olvasó könnyedén tudja olvasni. Maga a történet is úgy van megírva, ahogy azt kell és nem lehet belezavarodni a cselekményszálba, teljesen átfedi a történetet, ami csak még izgalmasabbá teszi. Örülök, hogy olvashattam ezt a második részt is. A borító nem tetszik annyira, de Shamalához tökéletesen illik, igazi gonosz nő benyomását kelti. Egyetlen egy dolog van, amit nagyon hiányoltam: az pedig a térkép. Egy ilyen történethez nagyon jól illene egy igényes kivitelezésű térkép. Talán a következő részhez már lesz. Reménykedek benne. Nagyon jól lehetne ábrázolni a kriccsek birodalmát!

Első mondat: "A város alatt húzódó csatornarendszer sötét volt, és elhagyatott, most mégis léptek zaja visszhangzott a mocskos falakon."

Már az eleje is elég jól kezdődik. Az első részben talán kicsit érdekes volt az író stílusa, de ez ennél a kötetnél teljes mértékben eltűnt. Már a kezdő sorok is sötétséget szimbolizálnak, ami tökéletesen illik Shamalához, hiszen ez a kötet az övé, úgy mint, ahogy az előző Yeni-é volt. A szereplőgárdánk egy újabb taggal bővült, Xinnel, aki az igazi "pályafutását" csak még most kezdi. Nehéz lehet, ha te vagy a dinasztiád utolsó tagja és még csak nem is tudsz róla, főleg ha egyedül vagy és nem bízol senkiben, de egy háziállat minden problémát képes megoldani. Ez Tobozzal sem volt másképp.
Jauns és Yeni találkozására voltam nagyon kíváncsi, mivel az előző részben sajnos elváltak útjaik és nem voltam benne biztos, hogy fognak e már ebben a részben találkozni, de szerencsére Arthur Madsen nem hagyta kételyek között az olvasóit. Jaunsnak és Yeninek is kalandos útja volt, de sikerült találkozniuk végül, aminek nagyon örültem. A testvérek tartsanak össze, legyen bármi!


Eddig és most is a kedvenc szereplőm Cyprian. Hogy mit össze tudott szerencsétlenkedni az emberek világában, az valami hihetetlen. Nagyon vicces volt, ahogy Baru vezetni tanította, azért a való életben 100% hogy nem ment volna ilyen könnyen Cypriannek a vezetés, de azért vicces volt.
"És ha egy másik szekér van az úton, akkor mi van? Ha harcost visz a hátán, előreengeded, mint minálunk?"
"Az meg mi a csuda, már megint?"
"Mindennél, ami piros?"
"Akkor, most én tekerem?"
"Ni, te! De sebesen megy ez az állat!"
"Mi az a fék?"
Na igen, Cyprian tényleg vicces volt.
Azt már nagyon várom, hogy végre Berria és Jauns megnyíljanak egymás előtt és elmondják, hogy mit éreznek a másik iránt. Shamala eddig sem volt a kedvencem és most sem lett az. Mindenki tudja róla, hogy velejéig romlott, de Lilith mégis ad neki esélyt, de ki gondolta volna, hogy Shamal elbukik és kimutatja a foga fehérjét? Úgy tudtam, hogy ez lesz és, hogy Lilithnek csalódnia kell. Sajnáltam azért a kislányt. Rossz olyanban csalódni, akiben megbíztál és hittél benne.
Azon felül, hogy érdekesebbnél érdekesebb szereplőkkel van tele a kötet, kalandokban, csatákban, véres jelenetekben és misztikumban sem szűkölködik. Igazi gyöngyszem a fantasy rajongók körében. Ha egy igazán izgalmas magyar fantasyt szeretnél olvasni, teljes szívemből tudom ajánlani Arthr Madsen könyveit. Telitalálat lesz. Ha elsőre furinak is gondolnád, ne tedd le, mert a történet beindul és magával ránt. Velem is ezt tette.

Utolsó mondat: "Vigyél el az Angyalkertbe, ahogy Zeun ígérte, különben mind meghaltok."
 
 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése