2016. március 20., vasárnap

Anne Eliot: Unmaking Hunter Kennedy: Toplistás szerelem

Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek… 
De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája, imád vele lógni, és folyton pasiszerző tippekért nyaggatja. Vagyis a tinilányok millióinak bálványa pillanatok alatt a barát zónában találja magát. Na ehhez azért neki is lesz egy-két szava!
Mindig öröm tölt el, amikor megjelenik egy újabb LOL könyv, hiszen tudom, hogy Tijáék csapata jól választ és biztos lehetek benne, hogy egy igazán üde, könnyed sztorit olvashatok. A legújabb LOL tag sem okozott csalódást. Igazi élmény volt olvasni. Cinderék után egy újabb híresség szerelmi életébe nyerhetünk betekintést. Anne Eliot nagyon jól leírta, hogy igazából mi is zajlik a csillogás mögött. Nem minden olyan, mint amilyennek az látszik.
Az eredeti borító egyáltalán nem tetszik, de a magyar borító eszméletlen. Nagyon-nagyon tetszik! Tökéletesen illik a többi LOL könyvhöz. Örülök, hogy a polcom egy ilyen szépséges kötettel lehet gazdagabb. 
Az alapötlet, mint elképzelés és, mint megvalósítás is szuper lett. Egyáltalán nem sablonos, szerintem az idősebb korosztálynak is tetszene. Nagyon sok olyan rész volt benne, amit megjelöltem, mint kedvenc részt. A könyv vastagságához képest szinte pillanatok alatt elolvastam (na jó, talán volt az napok is, de egyáltalán nem tűnt fel). Egyik pillanatban még olvastam, a másikban pedig már a bejegyzést írom róla. Egy kis érdekesség, hogy igaz, hogy a magyar borító jobban tetszik, viszont az eredeti cím (Unmaking Hunter Kennedy) viszi nálam a pálmát. 
Áttérve a történetre eléggé odáig voltam Hunterért, na jó Dustinért. Az elején még nem volt olyan szimpatikus a srác, mivel egy agyatlan szőke srácnak tűnt, aki egyedül még fel sem tud öltözni. Ez egy kicsit illúzióromboló volt, de szerencsére nem maradt ilyen a srác. Személyiségileg nagyon sokat fejlődött és ez nagyon jót tett neki. Igazi könyves álompasivá érett. Persze ha nincs Vere, akkor lehet, hogy ez nem történik meg. Visszatérve Hunterhöz, a klímaváltozás mindig jót tesz, és ez itt sincs másképp. A változás elkerülhetetlen. Ahhoz, hogy újra a "régi" legyen drasztikus változásokra van szükség, de aaki egyszer helyes azt semmilyen béna öltözettel, szemüveggel, hajfestéssel és béna fogszabályzóval sem lehet elrontani. Az "értékek" nemigen változtathatóak. Persze Vere mindent megtesz, de még az ő tudománya sem elég. Lehet, hogy másokat át tudnak verni és végre megtudhatja Dustin, vagyis Hunter, hogy milyen egy tini normális élete, de Vere nem vak és látja az igazi Huntert a Dustin álca alatt. Ehhez jó sok idő kellett, hogy fel is fogja, de nem mindenki veszi észre az igaz szerelmet.
Már kb. a könyv felénél tartottam, amikor már alig vártam, hogy Vere és Hunter összejöjjenek. A legtöbb LOL könyvben csak a végén jönnek össze a főszereplők, és ez olyan rossz, mert ilyenkor még úgy olvasnám tovább, de nincs tovább. Reménykedtem, hogy ők korábban jöjjenek össze, mert olyan viccesek együtt és tök jól ki is egészítik egymást. Azért az vicces volt, hogy mindketten tagadták még saját maguknak is a másik iránt érzett vonzalmat. Vere-t meg lehetett érteni, hiszen mégis ki hinné el, hogy a híres, hihetetlenül szexi Hunter Kennedy vonzódik hozzá. Huntert itt nem értettem, hogy miért akarja tagadni maga előtt, hisz szinte mindenkit megkaphat, akit csak akar, amikor nem Dustin, mivel ilyenkor még a suliban sem vesznek róla tudomást, kivéve ugye Vere-t és a legjobb barátnőjét, Jennát. 
Jennát nagyon bírtam. Igazán vicces volt és ahogy Charlie-val bánt ... de a lényeg, hogy elérte a célját és csak ez számít. Vere már az elején szimpatikus volt a pirulásával és az esetlenségével. Azt be kell vallanom vele kapcsolatban, hogy mindvégig drukkoltam, hogy ne jöjjön össze gyerekkori szerelmével és imádata tárgyával, Curtis-szel, mert mindig rosszul sülnek el az ilyen beteljesedett rajongások. Az elejétől kezdve, hogy Hunter Dustin lett szurkoltam, hogy összejöjjenek és a sok program, közös élmény és őszinteség csak összehozta őket és Hunter Vere miatt lett olyan amilyen, miatta változott meg jó értelemben. Mind a ketten hozzájárultak ahhoz, hogy a másik fél végre az legyen, akinek lennie kell. Ne játszon szerepet és végre önmaga lehessen.
Imádtam ezt a szuper könyvet. Eddig az összes LOL könyv iszonyat jó lett, de ez és a Cinder&Ella számomra azok a könyvek, amik igazán közel állnak hozzám és valamilyen szinten megérintenek. 
Hunter Dustinként igazi édes pasi lett, nemcsak a nagymenő sztár.

"Ki ne ámulna meg egy ilyen lányt? Csak semmi pánik, egyszerűen viccesnek tartom és kész. Nem az esetem. Kizárt dolog. Szórakoztat a látványa, de ez csak nem bűn."

"Hogy akarhatja Charlie, hogy a húga egy ilyen idiótával járjon? És ki ne lenne képes koncentrálni, ha Vere-ről van szó?"
Egyetértek Hunterrel, Curtist én se bírtam!


"Még akkor se, ha csak a barátom akar lenni. Beérem azzal is. Be kell érnem vele. elfogadom, amit kapok, és soha többé nem lépem át azt a bizonyos határt. Akkor sem, ha belehalok."
Említettem már, hogy Hunternek milyen cuki gondolatai vannak? Tisztára el lehet olvadni tőle, de azért Vere-t sem kell félteni. Neki is voltak cuki gondolatai Dustinról/Hunterről. Az egyik kedvencem tőle:

"Lehetséges, hogy a szexi borosta, az izmos hát és a sötét szempilla gondolata minden mást kitörölt az agyából?"

Megnyugtatlak, ez igenis lehetséges.

Volt egy kifejezetten olyan rész, ami a többinél is cukibb volt: Vere és Hunter első csókja. Egy első csóknak pont ilyennek kell lennie. Igaz, hogy nem spontán történt, de akkor is! Még jó, hogy nem Curtisé lett ez a megtiszteltetés. A pillangóknak sem volt ínyére, inkább Hunter mellé pártoltak, amit teljesen meg tudok érteni. Ki ne állna mellé Curtis-szel szemben? Na ugye! :)
 

2 megjegyzés:

  1. Nekem is szinte teljesen ugyanez a véleményem ♥ ☺ És ha feltehetnék egy kérdést, akkor a Cinder és Ella könyvet érdemes lenne elolvasni? Köszi a választ :))

    VálaszTörlés
  2. Mindenféleképpen :) A Cinder és Ella óriási kedvencem, csak ajánlani tudom. Nem fogod megbánni :D

    VálaszTörlés